Husa rulota

Teme generale

Husa rulota

Mesajde Radu Vasile pe 16 Iun 2009 13:47

As avea rugamintea sa va spuneti parerea despre folosirea unei huse pentru rulota in anotimpul ploios si iarna.Mie la prima vedere mi se pare ca aceasta husa nu lasa sa respire rulota.Va multumesc.
Cine vrea sa para mai destept isi arata prostia.
Radu Vasile

Locaţie: Ramnicu Sarat

Re: Husa rulota

Mesajde George Burneci pe 16 Iun 2009 18:55

Husele pentru rulota au o constructie speciala, in sensul ca materialul permite aerarea dar nu permite apei sa treca. O poti folosi cu incredere . Nu folosi materiale compacte , folie plastic,prelate plastic incing si nu permit trecerea aerului. Distrugi mai mult, decit daca nu ai proteja-o.
tel 0766 631 021
George Burneci

Locaţie: Bucuresti

Mesajde maruntis constantin pe 17 Iun 2009 06:42

Domnul Burneci are perfecta dreptate,poti sa folosesti husa fara probleme cu conditia sa fie facuta din material special pentru rulota.
Octavia 2 1,9tdi+Chateau Chiara
maruntis constantin

Locaţie: BUZAU

Mesajde Radu Vasile pe 17 Iun 2009 06:45

Multumesc celor care mi-au raspuns.De unde as putea cumpara o husa?La EXIS nu au pe stoc.
Radu Vasile

Mesajde Serpescu Gheorghe pe 17 Iun 2009 12:24

Pe forum gasesti un domn numit Luidort Peter (Peti), un PM si se rezolova, daca aveti un catalog Falle e si mai bine si alegeti de acolo sau daca nu aveti il puteti descarca de pe net
http://www.campingwelt.at/cms/index.php?id=201
Audi A6+Chateau Chiara 450
Serpescu Gheorghe
Membru asociat

Locaţie: Miercurea Ciuc,0748791010/0724212159

Mesajde Radu Vasile pe 18 Iun 2009 08:46

Din pacate domnul Peti nu a mai adus huse pana acum si nu mi-le recomanda.Nu stiu ce sa mai cred.Daca este cineva care foloseste husa la rulota il rog sa-mi dea detalii. Multumesc.
Radu Vasile

Mesajde Oprisan Emil pe 19 Iun 2009 09:27

Nu este cea mai buna solutie, dar pana aduc cei de la Exis sau Peti, iti pot recomanda ceea ce am facut eu: am cusut o husa din material ce se foloseste la invelirea caselor, sub acoperisul de tabla- imitatie de tigla. E un fel de rafie cauciucata, maleabila. In felul acesta o poti proteja de ploaie. Conditia este sa ii faci cateva aerisiri ca la cele originale. Eu asa am facut si de doi ani o tin acoperita cu aceasta husa. Nu uita oricum de deumidificatorul obligatoriu in astfel de cazuri.
Nu e ideal dar stiu ca nu se usuca chederele ,nu o ploua si o fereste de "picturi" ocazionale :lol:
Suntem rezultatul deciziilor noastre...
Oprisan Emil
Membru asociat

Locaţie: Galati

Mesajde maruntis constantin pe 24 Iun 2009 07:04

Iti recomand sa iti cumperi husa pentru rulota cu inima deschisa.Cat despre faptul ca Peti nu ti-o recomanda intreaba-l de ce.
Octavia 2 1,9tdi+Chateau Chiara
maruntis constantin

Locaţie: BUZAU

Mesajde Radu Pascu pe 04 Noi 2009 14:53

Eu tocmai mi-am achizitionat o husa.
Din luna iunie de cand nu s-a mai postat aici, a folosit cinea husa de la Exis? Daca da, sunt ceva probleme? Eu o tin de o saptaman sub husa si este prematur sa ma pronunt, dar nu doresc probleme si nici sa batatoresc un drum deja asfaltat.
invata repede si aplica... tot repede

Megane II 1,6 T.E.C. Siena Saphir 390T
0742044570
Radu Pascu
Membru asociat

Locaţie: Brasov

Mesajde Gabi Peterca pe 19 Feb 2010 12:54

Se gasesc pe undeva si huse second-hand?
Credeti ca ar fi indicata o husa facuta la un croitor din fas impermeabil?
Avondale Mayfly 1998
Vw Sharan 1,9TDI
Tel: 0756032277

http://www.prietenipescari.ro/
Gabi Peterca
Membru asociat

Locaţie: Iasi

Mesajde Odenie Sergiu pe 19 Feb 2010 13:42

Din ce am citit pe aici,daca matarialul nu permite sa"respire" se va forma un condens sub el ceea ce nu e prea bine pt.rulota.Materialul +manopera,daca ajunge la suma de cca 100 euro cat este o husa speciala pt.rulota nu merita confectionat,asta pe langa treaba cu materialul.Cat despre second,parerea mea ca orice material imbatraneste expus la intemperii si deci second,poate ar fi"copt" si cum nu se poate aprecia cat ar mai tine....nu merita,chiar daca ar fi pe undeva.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ca sa studiezi cat mai bine o problema,incearca s-o intelegi mai intai...
Odenie Sergiu

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Odenie Sergiu pe 09 Mar 2010 21:37

Radu Pascu scrie:Eu tocmai mi-am achizitionat o husa.
Din luna iunie de cand nu s-a mai postat aici, a folosit cinea husa de la Exis? Daca da, sunt ceva probleme? Eu o tin de o saptaman sub husa si este prematur sa ma pronunt, dar nu doresc probleme si nici sa batatoresc un drum deja asfaltat.

Acuma au trecut deja ceva luni de la achizitie,plus ca a trecut si prin iarna;ne puteti spune acum impresii despre husa?Cum s-a comportat sub ea rulota?e impermeabila,inteleg,s-a format condens?Eventual se evita astfel si patrunderea umezelii in rulota,peste iarna?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ca sa studiezi cat mai bine o problema,incearca s-o intelegi mai intai...
Odenie Sergiu

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Radu Pascu pe 09 Mar 2010 23:25

Din pacate nu. Rulota a stat intr-o sura, semiinchisa toata iarna si acolo este si acum. Nu a fost acoperita, caci am tot lucrat la ea (destul de rar ca nu am timp) in sensul ca am facut ceva mutari de accesorii. am mutat rezervorul de apa, boilerul si electronica de la mover si am montat aerul conditionat si un PC si ceva prize de 12V si 220V . Deci nu este relevanta perioada cat a fost acoperita. Nu a vazut zapada, nu a vazut inghet si nici ploi torentiale. Dar va veni vremea si pentru astea.
invata repede si aplica... tot repede

Megane II 1,6 T.E.C. Siena Saphir 390T
0742044570
Radu Pascu
Membru asociat

Locaţie: Brasov

Mesajde luidort peti pe 11 Mar 2010 17:29

daca se foloseste husa pentru protejarea rulotelor se face mai ales pentru a proteja de soare si praf,dar nu de apa.
pentru iarna se puna rulota pe butuci in caz ca nu folosesti mai mult timp,cu o inclinatie sau in spate sau in fata ca ploaia sau ninsoarea sa poata sa curga cit mai repede de pe el.sa fie in loc cit mai aerisit.cine poate este ideal o copertina.dar nici decum un spatiu inchis unde nu circula aerul.cel mai mizerabil lucru cu husa si rulota este ca cu ajutorul vantului si a prafului iti distrugi luciul si de pe rulota si sa nu vorbim de geamuri...
eu nu recomand husa pentru rulota,dar daca cineva e destept...e treaba lui.
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
luidort peti
Moderator

Locaţie: Dej

Mesajde Doru Stoicescu pe 11 Mar 2010 18:55

Imi cer oarece scuze la Peti.
Fiind "batran" in rulote (peste 20 ani) .
Husa foloseste impotriva degradarii la razele ultraviolete.
Restul, este cum zice Peti "daca cineva e destept...e treaba lui."
Doru Stoicescu
Membru asociat

Locaţie: Bucuresti, bdul Th. Pallady

Înapoi la DISCUTII GENERALE RV