Pagina 1 din 1

Asociatia CLUBRV-RO si siguranta in traficul rutier

Scris: 16 Aug 2008, 21:15
de Constantin Curelea
Deschid acest topic pentru a incerca angrenarea tuturor membrilor forumului nostru, conducatori auto, la actiunea de reducere a evenimentelor rutiere grave de pe drumurile noastre.
Suntem in etapa de a contacta Brigada de politie rutiera de la nivel national, prin prezentarea disponibilitatii asociatiei noastre, de a contribui la eradicarea acestui flagel care-l reprezinta accidentul rutier.
Va rog sa veniti cu propuneri in acest sens.

Multumesc

Scris: 17 Aug 2008, 09:10
de Cristian Irimescu
In primul rand infiintarea unui dispecerat al politiei rutiere la nivel national cu un numar unic de apelare, dupa modelul care functioneaza in Bucuresti ( cu numar scurt). Nu 112, pentru ca acesta e numar de urgenta.
Va dau un exemplu:
Intr-o duminica, dupa orele 14, la Dedulesti, unde exista lucrari de consolidare si se circula pe o singura banda cu semafor, coada spre Pitesti era de 2 -3 Km, iar spre Rm Valcea nu mai mai mult de 5 masini. Ce faceau cei de la Politia Romana? Stateau pe partea cealalta a dealului si asteptau pe cei ce dupa o ora de deplasare in ritm de melc, depaseau pe linie continua...
Daca exista un echipaj sa fluidizeze circulatia in zona cu semafor intelegeam si prezenta celui de al doilea dar asa....nu. (Retoric ma intreb: din cei ce au depasit pe linia continua cati au luat amenda si cati s-au inteles cu "rutieristii"??...) Ne ajuta in trafic sau ii provoaca pe cei mai colerici sa le spun, sa greseasca? De aici pina la accident e un singur pas.
Am sunat la informatii, am aflat nr de telefon fix de la dispecerat Politia Rutiera Arges, am sunat si... o sa trimita un echipaj in zona. Ce s-a intamplat mai departe, nu mai stiu. Si sa nu mai punem la socotela radar la Draganu si la Bascov ( oameni pe traseu aveau ) :lol:
Politia ar trebui sa realizeze ca noi conducatorii auto suntem mai multi decat ei in trafic ( noi suntem traficul ) si i-am putea ajuta cu diverse informatii utile pentru un trafic mai fluent si mai sigur.