Pagina 1 din 3

Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 13:15
de George Chirila
In urma cu ceva timp am efectuat un mic circuit prin Romania de sud vest cu vizitarea unor locuri pitoresti si istorice.La aceste ganduri au subscris si au fost interesate,un numar de 5 familii,in prima faza fiind 3 familii.
Am petrecut 11 zile frumoase si interesante,hoinarind prin frumoasa noastra tarisoara,imbinand utilul cu placutul.
Au fost efectuati 1610 km,putin obositori,dar interesanti prin prisma a ceea ce am vizitat.Aceasta calatorie a fost impartita in 3 etape.

Etapa 1 Bucuresti-Pitesti-Slatina-Craiova-Drobeta Turnu Severin-Bazias 487 km
S-a vizitat Defileul Dunarii de la Orsova pana la Bazias,incluzand toata obiectivele turistice si istorice din aceasta zona.
La iesirea din localitatea Eselnita,jud. Mehedinti,am gasit un loc mai maricel unde am parcat cele 3 atelajele ,hotarandu-ne sa facem o vizita pe Dunare cu o ambarcatiune.Ce am ramas placut impresionat a fost faptul ca drumul de la Pitesti pana la Orsova este la superlativ ca si calitate a acestuia.
Ajunsi in zona localitatii Eselnita am gasit un loc mai larg pentru parcarea atelajelor,pentru plimbarea pe Dunare.Aici in schimbul a35 de lei de persoana am colindat Dunarea in lung si-n lat timp de aproximativ 2 ore.Am vazut Tabula Traiana,Chipul lui Decebal,Manastirea Mraconia,cazanele Mari si Cazanele Mici

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 13:30
de George Chirila
De pe Dunare si in special din barca ,obiectivele turistice si flora zonei se vad extraordinar.Se deschide o panorama superba care te tine cu sufletul la gura pe toata perioada.

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 13:54
de George Chirila
As dori sa discut si cate ceva despre dn 57(soseaua ce leaga Orsova de comuna Socol,satul Bazias:
La inceput am fost reticent sa "explorez" aceasta zona care consider ca este printre cele mai frumoase zone din Romania,daca nu cea mai frumoasa,din cauza unor postari pe diferite site-uri,cum ca soseaua este practic impracticabila cu autoturismul si in special cu rulota.Dragi colegi,FALS,soseaua este buna cu exceptia catorva tronsoane (maxim adunate 300-400 m,dar pe care se poate circula lejer cu a 2 a si a3 a viteza)la limita judetelor Mehedinti cu Caras-Severin.Deci cei care doresc sa viziteze aceasta superba zona,duceti-va linistiti,aveti ce vedea.
Zona are un potential turistic urias,care cu mai multa atentie ar "bate la fund" multe zone turistice din tarile din vestul Europei.

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 14:19
de George Chirila
Dupa ce natura ne-a incantat cu frumusetile ei,spre seara am ajuns la statia terminus a primei etape din periplul nostru,prin tarisoara noastra frumoasa-Bazias.
Când spui Baziaş, îţi aduci imediat aminte de două lucruri învăţate la şcoală: la Baziaş intră Dunărea pe teritoriul României; la Baziaş s-a construit prima cale ferată din România.Prima linie de cale ferată pusă în funcţiune pe teritoriul românesc a fost cea între Baziaş şi Oraviţa. Pentru prima dată, la 6 mai 1866, pune piciorul pe pământ românesc viitorul rege la României, Carol I. Localitatea a fost vizitată de numeroase personalităţi politice ale vremii: împăratul Austriei, Josef al II-lea; împărăteasa Elisabeta, iar în anul 1916, Wilhelm de Hohenzollern.
Ne-am campat in curtea Cabanei Apus de Soare,unde in schimbul sumei de 20 de lei,am avut acces la energie electrica si apa.

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 14:26
de George Chirila
Aici la Bazias am vazut cele mai frmoase apusuri de soare din viata mea

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 16:22
de George Chirila
A doua zi,am plecat sa vizitam frumusetile Banatului montan din Muntii Aninei:
Cascada Beiusnita,Ochiul Beiului si Cascada La Vaioaga.
Pana la Camping Valea Beiului si Pastravaria cu acelasi nume,am mers cu auto,pe un drum forestier cam denivelat(cu rulota nu recomand acest traseu,sub nici-o forma),iar de aici pe o poteca care pe majoritatea lungimii sale are "tente" de drum forestier,cu un ochi la frumusetile zonei,iar cu celalalt la eventualele vipere(care fie vorba intre noi,nu am avut "norocul" sa le observam),pas,pas pana la Lacul Ochiul Beiului si punctul final :Cascada Beusnita.

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 16:31
de George Chirila
Dupa aproximativ 40 de minute pe un drum forestier umbros si strajuit de raul Bei,am ajuns la Ochiul Beiului

Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 18:45
de Lupu Ciprian
Salutam revenirea pe forum in forta a lui A6 BIN :)

Super tare topicul si prietenii la fel ... Florin si nea' Ion ...
Am facut ceva similar ca traseu , dar mai furam si de la voi pt ca v-ati plimbat in defileu, Cheile Nerei , iar pozele sunt de invidiat ...
Asteptam sa continui cand ai timp .
Sunt de parere ca subiectul acesta ar trebui sa apara in primele 5 din forum pt. anul 2014 la imagini si impresii din excursii fiind subiect de top ! ! !

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 19:58
de George Chirila
Am continuat pe aceiasi poteca domoala prin desisul padurii cat si prin multe luminisuri,iar dupa aproximativ 30 de minute am ajuns la "regina" zonei-Cascada Beiusnita,unde cuvintele nu-si au locul,despre aceasta frumusete a naturii.Chiar dacă în aceasta perioadă cascada avea un debit destul de mic din cauza secetei şi nu am putut-o admira în toată splendoarea ei, peisajele în zonă sunt mirifice.Pana la cascada mai sunt o sumedenie de mici cascade zgomotoase.Ajunsi sus la cascada am ramas inmarmurit, a fost cea mai frumoasa cascada pe care am vazut-o, nu degeaba e declarata rezervatie naturala.

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 20:26
de George Chirila
Dupa ce ne-am desfatat mintea,sufletul si ochii cu minunatele frumuseti,am facut retur traseul spre rulote,adica la cabana Apus de Soare de la Bazias.
Cateva cuvinte si despre drum:
Drum rau de piatra, de munte cam vreo 10 km de la Pastravarie,pana la intrarea in Rezervatia Cheile Nerei-Beiusnita.
Drumul pot sa spun ca este foarte bun, desi ingust ,dar este asfaltat de la intrarea in rezervatie pana la prima localitate,Potoc.
Traseul urmat a fost Potoc-Ciuchici,intrarea pe DN 57-Nicolint-Zlatita-Parneaura-Campia-Socol,cam 60 de km.
Ne-am oprit si in localitatea Socol(Socolovat,in sarba),localitatea natala a fostului fotbalist,Miodrag Belodedici (cei mai cu "vechime" :D cunosc despre ce vorbesc),pentru a vedea granita naturala ,mai de aproape(raul Nera)dintre Romania si Serbia

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 21:11
de George Chirila
Dupa o asa incarcatura emotionala,din ziua care "dadea" sa se sfarseasca,foamea si setea ne dadeau tarcoale.Asa ca a inceput festinul cu diferite feluri de lichide si muuuulte legume...Vorba ceea -De cand s-a inventat...porcul este cea mai buna ...legume :mrgreen:

Re: Mini circuit Romania-2014

Scris: 27 Ian 2015, 21:19
de George Chirila
Ziua de 11 iulie a fost eminamente zi de "relache" la Bazias. Am stat pe langa "casa",daca se poate numi asa.
S-a facut program administrativ prin rulote,prin auto,s-au copt vinete,s-a executat o fasole,etc.