Astăzi este 31 Mar 2023, 04:01

REGULAMENT FORUM 'ASOCIATIA CLUBRV.RO'

Dupa aceste reguli functionam. Inainte de a solicita crearea unui user va rugam sa cititi cu atentie. TOTI userii sunt rugati sa-si insuseasca aceste reguli ! Multumim !
NECUNOASTEREA ACESTOR REGULI NU POATE FI FOLOSITA CA SCUZA !!!

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Blocat
Avatar utilizator
Cristian Irimescu
Membru forum
Mesaje: 727
Membru din: 18 Apr 2008, 13:11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972
Localitate: Bucuresti
Contact:

REGULAMENT FORUM 'ASOCIATIA CLUBRV.RO'

Mesaj de Cristian Irimescu » 25 Feb 2010, 22:03

1. DISPOZITII GENERALE
a) Acest forum este un forum privat cu caracter public si este o sectiune a site-ului http://www.clubrv.ro. El are ca scop principal schimbul de informatii pe teme legate de turismul rutier practicat cu rulotele, autorulotele, corturi auto si tot ce tine de acestea.
b) Inregistrarea si prezenta pe forum presupune citirea, intelegerea si respectarea acestui regulament.
c) Pentru inregistrarea contului de utilizator este obligatorie inscrierea cu numele real si locatia corecta (Location)! Se recomanda completarea in semnatura a datelor despre automobilul, rulota sau autorulota detinuta (marca, modelul si versiunea). Acest lucru va duce la o mai buna comunicare intre membri.
d) Responsabilitatea juridica pentru mesajele postate apartine in totalitate autorului mesajului. Dupa postare mesajele vor deveni proprietatea http://www.clubrv.ro si nu mai pot fi sterse decat in conditii speciale. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Asociatia Clubrv nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul de "timp real" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.
e) Dreptul unui utilizator de accesare a forumului se acorda de catre administratori si poate fi revocat oricand cu o notificare prealabila.
f) Aceste reguli au caracter general si se aplica intregului Forum. Fiecare sectiune in parte a forumului poate avea un set aditional de reguli specifice. Se impune respectarea tuturor regulilor, pentru toate sectiunile pe care le utilizati. Aceste reguli se cumuleaza si nu se exclud reciproc. Prin "Regulament Forum" se intelege cumulul tuturor Regulilor Globale si speciale pentru anumite sectiuni.
g) Regulamentul este obligatoriu pentru toti membrii forumului indiferent de calitatea lor (membri, moderatori sau administratori) de a avea sau nu calitatea de membru al asociatiei.
h) Prezentul regulament este distinct fata de statututul asociatiei.
i) Numai pentru membrii asociatiei se pot deschide sectiuni separate ale forumului cu acces complet. Unele din aceste sectiuni pot fi doar in citire pentru restul membrilor forumului.

2. CONT UTILIZATOR
a) Inregistrarea cu date personale false (nume si locatie) duce la desfiintarea contului pe acest forum si restrictionarea accesului pe viitor.
b) Nu se accepta accesarea acestui site folosind proxy-uri anonime.
c) Nu se accepta clonele. Daca un user este restrictionat (ban, banned) si creeaza un cont pe care il foloseste pentru a ocoli respectiva sanctiune, ambele conturi vor fi sterse si IP-ul va fi blocat.
d) Avatarii, custom title, semnaturile si nick-urile trebuie sa nu aiba tenta antisemita, rasista, obscena sau sa contina reclame sub orice forma (orice link din afara domeniului Club RV) sau sa aduca atingere imaginii ClubRV prin text sau fotografie. De asemenea, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama, in cadrul rubricii "Locatiei. In semnatura nu se accepta linkuri de nici un fel.
e) Situatiile particulare vor fi discutate in comitetul director si se va gasi solutia optima de colaborare cu firmele sau persoanele ce doresc sa beneficieze de publicitate prin aceasta metoda.
f) Conturile nou infiintate care in primele 15 zile nu sunt activate vor fi sterse.
g) La activarea contului se va posta obligatoriu la topicul de prezentare http://www.clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=22&t=3454, in caz contrar contul va fi sters in 15 zile.
h) Calitatea de membru al forumului clubrv.ro este un privilegiu si nu un drept. Clubrv.ro isi rezerva dreptul de a retrage acest privilegiu in orice moment utilizatorilor care incalca regulamentul.
i) Toti userii (indiferent de pozitie sau vechime) sunt obligati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a se incadra in prevederile Regulamentului.

3. MESAJELE
a) Nu se incurajeaza sub nici o forma goana dupa post-uri. Nu se incurajeaza mesajele si interventiile fara un continut real si util forumului. Scrieti un mesaj doar daca aveti ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul). Nu se admite devierea subiectului prin mesaje in afara de subiect (off topic). Nu se ofera absolut nici un premiu celui care depaseste recordul de posturi pe zi. Nu se face nici o distinctie intre cei cu post-uri multe si cei cu post-uri putine. Nu postati doua sau mai multe mesaje consecutiv, daca mai aveti ceva de scris in completare, folositi functia "editare" Daca a expirat timpul in care puteti edita mesajul, postati-l pe al doilea si rugati un moderator sa le uneasca.
b) Este de dorit a se evita abaterea de la profilul sectiunilor acestui forum (topic nou, deschis intr-o sectiune neadecvata). In acest fel, informatiile vor sta corect sortate, iar moderatorii vor avea mai putin de munca. De asemenea, este obligatorie folosirea optiunii de cautare (search) pentru a vedea daca subiectul pe care doriti sa il dezbateti, sub forma initierii unui nou topic, nu a fost deja discutat. Titlul discutiilor noi trebuie sa fie detaliate, explicite si in directa legatura cu subiectul discutiei.
c) Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj necivilizat si/sau obscen, antisemit sau rasist, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte amenintatoare, comportament nepotrivit sau ofensator. Nu este permisa, in egala masura, postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi.
d) Nu este recomandata folosirea unui limbaj tip "mirc" (daka, k, lol etc.) si nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana) si nu pe "cantitatea" sa. Mesajul va fi scris, la alegere, cu sau fara folosirea diacriticelor.
e) Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele, ci ideile lor. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
f) Este interzisa postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic").
g) Este de dorit a se evita citarea intregului mesaj al unui utilizator daca acel post se afla imediat deasupra sau la o distanta mica (6-8 mesaje) de locul in care va fi citat. In schimb, se pot cita si comenta pasaje ale unui post din aceeasi subpagina sau se poate folosi adresarea directa catrea un alt utilizator. Respectarea acestui punct duce in final la ocuparea spatiului pe server cu informatie utila in detrimentul celei redundant. Pentru aceasta se va folosi adresarea directa : @username
h) Forum-ul nu trebuie confundat cu un chat. Pentru discutia personala intre doi membri exista functia de mesagerie privata. De asemeni, se pedepseste folosirea in exces a pictogramelor emotive (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de pictograme, scrierea exclusiv cu majuscule.
i) Este recomandata evitarea folosirii in exces a functiei de atasare a fisierelor. Imaginile vor fi atasate la dimensiunea maxima de 800x600. In cazul atasarii unui link catre un pachet de imagini (poze), vor fi obligatoriu atasate si minim trei poze reprezentative pentru acel pachet
j) Nu este permisa postarea unui mesaj de mai multe ori, sau in mai multe sectiuni, sau de a face comentarii (up-uri) doar cu scopul de a atrage o atentie sporita.
k) Nu se accepta postarea de link-uri catre alte site-uri cu scopul de a face reclama, decat in topicul special creat pentru asta. Totusi se accepta link-uri atunci cand firul discutiei o cere.
l) Orice mesaj care indeamna la participarea in jocuri piramidale este interzis si va fi sesizat pe site-ul guvernamentalhttp://www.efrauda.ro
m) Este interzisa postarea de fisiere si/sau link-uri care trimit catre fisiere care incalca legea dreptului de autor (NO WAREZ, NO CRACKS).
n) Este interzisa trimiterea de reclame, mesaje comerciale nesolicitate altor membri sau mesaje de racolare, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant sau mesaje in semnatura. Este interzisa colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membrii ai forumului.
o) Mesajele userilor pot fi sterse doar de moderator in masura in care nu impieteaza asupra firului discutiei din topice.
p) Postarea informatiilor de pe acest forum pe alte site-uri se poate face doar cu acordul Administratorilor, numai cu precizarea sursei informatiilor.
q) In cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, acestea trebuie sa obtina in prealabil acordul administratiei Club RV. Firmele care sunt partenere CLUBRV-RO vor avea bannere pe site iar pe forum vor avea avatarul corespunzator siglei.
r) Nu pot fi propuse pe forum simultan intalniri care sa concureze intalnirile traditionale din calendarul Clubrv-Ro: de Paste , Rusalii, Delta (septembrie ) si respectiv 1 Decembrie . Topicurile respective vor fi sterse de moderatori . Acest lucru se poate face numai cu acordul CD-ului sau cu implicarea acestuia intr-o intalnire paralela .
s) Pentru a posta la sectiunea vanzari trebui sa aveti un nume real de utilizator si profilul completat . Nu se poate posta la sectiunea vanzari decat dupa ce s-a postat la prezentare si minim in alte patru topicuri de interes pentru utilizatorii acestui forum .Topicul respectiv va fi sters de moderatori .
t) Nu este permisa trimiterea de mesaje private in mod abuziv .


4. CONFIDENTIALITATEA
a) Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor incalcari ale prezentului regulament.
b) Orice informatie introdusa de dumneavoastra sub forma de mesaj si/sau fisier este stocata in baza de date a forumului.
c) Orice actiune de moderare a persoanelor autorizate (administratori sau moderatori) este stocata in baza de date.
d) Informatiile personale nu vor fi dezvaluite catre terti fara consimtamantul dumneavoastra decat in cazurile prevazute de lege. Administratorii si moderatorii nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.
e) Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator, pentru trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta si pentru notificarea la cerere asupra anumitor evenimente ce apar pe forum (raspuns la mesajul dumneavoastra, primirea unui mesaj privat ).
f) Administratorii forumului isi rezerva dreptul de a va contacta ocazional in vederea informarii asupra unor probleme specifice forumului.

5. ADMINISTRATORII SI MODERATORII
a) Administratorii sunt persoanele care se ocupa atat cu partea tehnica cat si cu partea administrativa a forumului. Presedintele Asociatiei CLUBRV-RO este implicit si administrator.
b) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum.
c) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
d) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
e) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
f) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
g) Pot exista moderatori cu atributii restranse la cateva sectiuni ale forumului sau moderatori cu atributii peste tot forumul.
h) Functia de moderator este propusa de catre administratori, validata de CD si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
i) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori.
j) Moderatorii si administratorii nu sunt obligati sa dea explicatii pentru actiunile lor.
k) In cazul in care un moderator sau administrator doreste sa dea explicatii pentru actiunea lui o poate face pe PM sau e-mail
l) Deciziile moderatorilor sau administratorilor nu vor fi comentate pe forum ci numai pe PM sau e-mail.

6. SANCTIUNI
a) Moderatorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce constau in avertizarea publica sau privata (warn), editarea mesajului, stergerea mesajului, blocarea intregului fir de discutie, blocarea abilitatii de a trimite mesaje pe o perioada de la cateva ore la cateva zeci de zile, suspendarea contului pe o perioada de la cateva ore la cateva zeci de zile.
b) Utilizatorul este obligat sa-si verifice nivelul de avertizare (warn-ul) deoarece, in cazul modificarii acestuia, aici poate citi motivul avertizarii primite.
c) O data la 6 luni, nivelul de avertizare se reseteaza la toti utilizatorii. In cazul acumularii a 5 avertizari in decursul a mai putin de 6 luni, administratorul poate decide blocarea definitiva a accesului la forum pentru persoana in culpa.
d) In cazul in care se observa o incalcare repetata a regulilor 3a, 3b, 3h, 3i si 3j, moderatorii vor avertiza public sau privat utilizatorul in cauza. La a treia avertizare, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
e) In cazul incalcarii punctului 3c, 3d, 3e, 3f,3g si 5l moderatorii vor edita sau sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul care a postat mesajul. La a doua avertizare, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
f) In cazul incalcarii punctului 3k, moderatorii vor sterge toate mesajele incriminate cu exceptia celui care este incadrat corespunzator si vor atentiona public sau privat autorul mesajului. La a treia avertizare, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
g) In cazul incalcarii punctului 3l si 3m moderatorii vor edita mesajul incriminat si vor atentiona public sau privat autorul mesajului. La a doua avertizare, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
h) In cazul incalcarii punctului 2d, administratorii vor edita/sterge materialele incriminate si vor atentiona pe privat utilizatorul respectiv. La abateri repetate de la aceasta regula se poate decide blocarea temporara sau definitiva a accesului la forum pentru persoana incriminata.
i) In cazul incalcarii punctului 3m, moderatorii vor sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza pubilic sau privat pe utilizatorul in cauza. La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata.
j) In cazul incalcarii punctului 3n sau 3o(in mod repetat) se va bloca accesul definitiv la forum pentru persoana incriminata.

7. DISPOZITII FINALE
a) Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In orice situatie neacoperita de prezentul regulament, se aplica decizia administratorilor acestui forum.
b) Regulamentul poate fi imbunatatit. Modificarile vor fi anuntate printr-un mesaj pe aria Probleme Administrative.
c) Prezentul regulament intra in vigoare incepand cu data publicarii lui.
d) Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu cunostea prevederile lui.

Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2711
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Regulament Forum

Mesaj de Sandu Toma » 26 Feb 2010, 08:07

Asa cum puteti vedea in postarea de mai sus, avem un nou Regulament de functionare a forumului CLUBRV-RO.
Este in fapt versiunea veche, cu mici modificari sau adaugiri care fac prevederile mai clare si neinterpretabile.
Va recomand sa il cititi cu atentie si sa vi-l insusiti !
In acest sens, un Mesaj Personal(PM) a fost transmis astazi tuturor membrilor forumului (849 membri).

Cateva prevederi din regulament , mai jos :

-Inregistrarea si prezenta pe forum presupune citirea, intelegerea si respectarea acestui regulament.
-Pentru inregistrarea contului de utilizator este obligatorie inscrierea cu numele real si locatia corecta (Location)! Se recomanda completarea in semnatura a datelor despre automobilul, rulota sau autorulota detinuta (marca, modelul si versiunea). Acest lucru va duce la o mai buna comunicare intre membri.
-Regulamentul este obligatoriu pentru toţi membrii forumului indiferent de calitatea lor (membri, moderatori sau administratori) şi de a avea sau nu calitatea de membru al asociaţiei.
-Calitatea de menbru al forumului clubrv.ro este un privilegiu si nu un drept. Clubrv.ro isi rezerva dreptul de a retrage acest privilegiu in orice moment utilizatorilor care incalca regulamentul.
-Toti userii (indiferent de pozitie sau vechime) sunt obligati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a se incadra in prevederile Regulamentului.
-La activarea contului se va posta obligatoriu la topicul de prezentare viewtopic.php?f=22&t=3454, in caz contrar contul va fi sters in 15 zile.
-Aceste reguli au caracter general si se aplica intregului Forum. Fiecare sectiune in parte a forumului poate avea un set aditional de reguli specifice. Se impune respectarea tuturor regulilor, pentru toate sectiunile pe care le utilizati. Aceste reguli se cumuleaza si nu se exclud reciproc.

Prin "Regulament Forum" se intelege cumulul tuturor Regulilor Globale si speciale pentru anumite sectiuni.
Orice problema are o rezolvare practica

Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6714
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: REGULAMENT FORUM 'ASOCIATIA CLUBRV.RO'

Mesaj de Lupu Ciprian » 07 Iun 2017, 12:14

Conf. deciziei prin vot unanim de la AGA 3 iun 2017 se vor adauga 2 puncte in regulament si anume :

Nu vor putea fi propuse pe forum simultan intalniri care sa concureze intalnirile traditionale din calendarul Clubrv-Ro de Paste , Rusalii, Delta (sept ) si respectiv 1 dec . Topicurile respective vor fi sterse de moderatori . Acest lcuru se poate face numai cu acordul CD-ului sau cu implicarea acestuia intr-o intalnire paralela . Forumul apartine Asociatiei ClubRV-RO.

Nu se va putea posta la sectiunea vanzari decat dupa ce s-a postat la prezentare si minim in alte 4 topicuri adica la sectiunea vanzari va fi a 5 -a postare a unui membru nou ... acest lucru hotarandu-se pt ca s-a ajuns la activarea unor mebrii noi care vizeaza numai vanzarile . De asemenea pt a posta la vanzari va trebui sa aveti un nume real de utilizator si profilul completat pt ca incercam sa protejam membrii forumului si ai asociatiei de eventualii vanzatori de rea credinta ...

Ca si pana acum membrii asociati ( cotizanti ) pot posta un nr. nelimitat de anunturi , iar membrii forumului maxim 1 anunt pe an la vanzari .

Cele scrise de mai sus vor fi inglobate in regulament cu nr de articol in urmatoarele zile... la art 3 literele R si S si intra in vigoare incepand de azi .
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Blocat