Pagina 1 din 7

Butelii propan pentru rulote

Scris: 20 Ian 2018, 12:31
de Niky Radu
Majoritatea ne-am obisnuit sa incarcam buteliile vara sau iarna cu gpl. Deschid acest topic in ideea de a contacta un producator roman de butelii pentru a scoate pe piata butelii standardizate pentru rulote/ campere, de diferite capacitati de greutate, cu propan. Nu mai despic firul in 4 despre butan si propan. Cert e, ca exista butelii de capacitati mari cu propan dar nu pot fi folosite la rulote, datorita dimensiunilor.

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 20 Ian 2018, 18:48
de Ionut Irimia
Eu am m ai scris.. La depozitul Petrom, la noi la Sv și probabil. În tara se găsesc butelii de Propan, faza gazoasa în recipient de butelie normala, doar ca difera culoarea.. Faza gazoasa e jumate albastra, jumate gri butelia.. Eu doar propan folosesc și vara și iarna.. E în jur de 80 lei butelia

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 20 Ian 2018, 21:24
de Niky Radu
Aceste butelii mari care exista nu incap in anumite rulote.

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 21 Ian 2018, 09:12
de Ionut Irimia
Sunt butelii normale de aragaz. E posibil la unele rulote sa nu încapă, nu ma pricep.. Dar nu cred ca vrea un producător sa se încurce cu noi rulotistii, când majoritatea îs fani GPL.. Oricum la majoritatea încap astea normale, iar cine cauta cu adevărat găsește propan..

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 21 Ian 2018, 11:32
de Niky Radu
Acesta e si motivul deschiderii acestui topic. Nu-i greu sa convingem la nivel de asociatie un producator sa scoata pe piata modele de butelii care ne sunt de ajutor. Eu unul as renunta la gpl, din motive de siguranta, si sa ma duc "fremos", sa o schimb cu una plina, care are garantie !

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 22 Ian 2018, 12:40
de Lupu Ciprian
In capat la Republica este loc de achizitie de butelii propan . Am fost si am discutat personal .

Pe B-dul Basarabiei ( Muncii )in BUC> ... multi stiti unde lucrez eu ... se continua catre Republica pe Industriilor ... pana la acest punct unde este centrul de butelii ... cu gard de metal /tabla inalt .

https://www.google.ro/maps/place/44%C2% ... 26.2210993

Am discutat cu Adi problema ( este sef acolo )"patron" si mi- a lasat de la 78 ron la 60 ron pretul pt. ca am venit acolo personal si am luat mai multe cu butelii la schimb si el nu este nevoit sa mi le livreze sau sa- mi faca transport... SPECIAL ///

L-am cunoscut prin "Jugaru" pe care -l stiti pt ca l -am mai adus pe la intalniri .. el a lucrat aici la butelii ... este finul lui Buliga Relu rulotist din CluRV .
O astfel de livrare se face in anume conditii ...

Se vand butelii sigilate incarcate cu propan model mare de butelie ...dai butelie la schimb clasica chiar daca nu are banda albastra ... Eu i am dat si una fara guler cu toate ca nu prea accepta fara gulerul de metal adica vechituri...

NU se fac umpleri pe loc.
Asta gasiti numai la Damaroaia .. .RElu Deliu stie mai exact unde...

Mai mult de atat nu se poate negocia... aici .
I-am spus ca vor mai veni rulotisti indiferent daca sunt sau nu din club ... pt ca iarna ne incanta propanul ... N am idee daca la una singura va lasa din pretul de lista , important este ca gasiti propan !

Am plecat de sarbatori cu 3 buc pline in Grecia si m-am intors cu ele... pt. ca erau 23 grade in jos pe la Athena si -n Peloponez ....in 18 zile am pornit Truma doar in Bulgaria si la Salonic /GR de 2 ori...

Cine nu nimereste ma poate suna ( la ore decente ) ... nu ma trezesc devreme .. :) de obicei nici in cursul saptamanii.... :)

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 22 Ian 2018, 21:15
de Sorin.Sibiceanu
Ciprian , ai intrebat cat de repede se consuma propanul iarna? Cred ca nu ! , eu stiu de mult de acest centru , firma se numeste s c Faneata com srl are si transport de butelii , dar daca ai spui mai exact ce vrei vei primii raspunsul ca propanul se arde mai repede decat butanul sau gpl.
Probat o butelie de gpl ma tinut 3 nopti iar butan 2 nopti diferenta este ca puterea calorica este mai mare , asta se vede si la flacara de la aragaz...

Cunosc firma de mai bine de 10 ani , camioanele sant cumparate de la mine pe cand lucram in domeniu , am mai spus ca stiu unde se pot incarca butelii cu propan si nu ma luat nimeni in seama , exact cum am spus ca stiu unde se pot reincarca frigidere cu amoniac la fel nu am fost luat in seama , asta este , data viitoare sa credeti ceea ce zic .


Bafta ...

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 22 Ian 2018, 22:25
de Niky Radu
Toti stim ca butelii mari exista. Nu exista un model de butelie mica. Cum mai toate tarile din UE au butelii specifice, mici, pentru rulote, topicul e deschis sa gasim o rezolvare in acest sens.

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 23 Ian 2018, 08:43
de Ionut Irimia
Problema e ca cel puțin la majoritatea care i știu, folosesc butelie normala de aragaz.. Mai sunt și modelele mici.. Aici ar fi o problema, nu poți sa i împaci pe fiecare, ar fi bine sa fie un centru care le încarcă cu propan pe ale tale.. Și omul , vorba lu Sibicianu cauta ce i mai ieftin și tine m ai mult.. Adică gpl.. Propanul e bun, dar e pt cei care ies iarna pe ger, care s mai aventurieri.. Și ăștia nu prea sunt pe Club Rv.. Doar o mana care ies pe Valea Cerbului, și câțiva la pensiune la Râșnov..

Butelii propan pentru rulote

Scris: 23 Ian 2018, 10:46
de Lupu Ciprian
Sorin.Sibiceanu scrie:
22 Ian 2018, 21:15
Ciprian , ai intrebat cat de repede se consuma propanul iarna? Cred ca nu !
..... exact cum am spus ca stiu unde se pot reincarca frigidere cu amoniac la fel nu am fost luat in seama , asta este , data viitoare sa credeti ceea ce zic .
Bafta ...
NU n - am inrebat.......... dar sa stii ca eu te -am luat in seama cand ai spus ca propanul e bun si am mers pe propan iarna in ulimii 4 ani ..
La fel m-a invatat si Relu Deliu ...

Tipul asta Iordache Adrian de la centrul de butelii mi s-a parut un om f amabil si mereu am f la el ... cand am avut nevoie chiar si pt. alti colegi ...

NU trebuie sa te superi pt. ca unora le intra pe o ureche si le iese pe alta, sau nu-i intereseaza... tu ai fost unul din colegii care au oferit informatii ...

Hai la multi ani ! :great_day:

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 23 Ian 2018, 11:17
de Sorin.Sibiceanu
Te pup , nu m-am suparat doamne fereste . Ideea este ca propanul este nemaipomenit iarna , doar ca va creste consumul si daca nu ai unde incarca cu propan tot la gpl ajunge .
Eu am spus ca nu are sens sa ma deranjez prea mult sa bag propan atata timp cat gpl-ul pe timp de iarna are 60- 70% propan si restul butan.
Daca ai butelie dedicata pentru rulota nu o poti da la schimb doar sa o incarci sia asta dureaza, iar daca vrei sa pleci repede la o ieseala tot la gpl vei apela.
Oare daca vorbim /-esti cu Fane sau cu Adi nu vor sa incarce butelii mici de 7 litri?

Asta idee de afacere pentru cine isi permite , o statie de incarcat butelii cu propan si sa ai si toate adaptoarele pentru butelii ...


Va pup si numai bine , sper sa ne vedem cat de curand !

Re: Butelii propan pentru rulote

Scris: 23 Ian 2018, 11:23
de George Stanescu
In Ploiesti, stie cineva unde se pot incarca buteliile, cu propan??
Sau unde se gasesc pline?