Astăzi este 10 Iun 2023, 17:32

SFATURI PENTRU INCEPATORI .....SI NU NUMAI.....INCEPATORI..

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
SERGHEI

SFATURI PENTRU INCEPATORI .....SI NU NUMAI.....INCEPATORI..

Mesaj de SERGHEI » 20 Iun 2006, 18:16

Ma mira ca nu exista un topic pe tema asta (sau poate a existat dar sa sters)..cu sfaturi ,tip-uri si trucuri ...pe care unii le invata din carti iar altii de la cei patiti...Ce trebuie sa stii cand esti cu rulota in spate?Ce sa faci si ce sa nu faci cand campezi,curent ,apa...etc...Sunt o multime de lucruri pe care sunt sigur ca nici cei cu state vechi nu le stiu.Unde poti gasi consumabile ,unde poti face o mica reparatie.....si multe altele .Imi cer scuze daca am sarit calul dar ,,eu vreau sa stiu" si cum in RO nu exista o scoala de rulotisti nu imi8 ramane decat sa apelez la voi. Multumesc.

Mircea Ionescu
Membru fondator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu » 20 Iun 2006, 20:21

Du-te pe Valea Cerbului cu clubul, vei afla incredibil de multe lucruri. Oamenii sunt profi si raspund la orice intrebari indiferent cat de hilare par. Am trait si eu experienta asta la Covasna... Mi-au aratat toate chichitele rulotei cu rabdare si talent...
Bafta

Constantin Curelea
Membru CD

Mesaj de Constantin Curelea » 20 Iun 2006, 20:38

Frumos spus scoala de rulotisti
Invatam unii de la altii iar in sensul deplasarii rutiere respectam regulie de circulatie.
Prima grija este starea tehnica a ansamblului.Perfecta!
A doua grija este asigurarea tuturor incuietorilor si a elementelor din rulota.Este un balans fantastic in timpul mersului.Atentie la WC-ul ecologic.
Elementele de asigurare a agatarii sa fie verificate, picioarele si roata de sprijin saltate suficient,frana de mana eliberata.
La oprire cautam un spatiu suficient chiar cu riscul de a plati parcarea dublu sau chiar triplu.
Cand campam ne gandim cum plecam.
In rest atentie la viteza care trebuie corelata cu spatiul de franare mult crescut.
Daca bate vantu din fata sau lateral, asta e ,mai bine stam pe loc.

Vorba este ca la marinari vant din pupa!

In rest invatam din excursii gen Valea Cerbului 2006
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !

SERGHEI

Mesaj de SERGHEI » 28 Iun 2006, 17:30

Intrebare; apa menajera in ce o colectati? Sau se scurge pe jos (lucru care nu imi pare normal -sa stai cu balta sub rulota!!!)..?

SERGHEI

Mesaj de SERGHEI » 28 Iun 2006, 22:50

Pune omul o intrebare,intrati toti pe aici va uitati si postati in alte locuri ca de, intrebarea este neinteresanta cu atat mai mult cu cat este pusa de un out-sider.Acum hai sa vorbim serios,sunteti interesati de membri noi?Este un club chiar asa de exclusivist ,format numai din persoane de elita cu un caracter imaculat (din limbajul unora nu prea cred).Este chiar asa de greu sa dai un raspuns scurt ?Eu unul sunt total dezamagit de felul in care ii tratati pe noii veniti pe forum (ma refer la posesorii de rulote).In stilul acesta va ramane un club exclusivist.Vad ca nu se trateaza cu seriozitate ideea unui club si se vrea mai degraba ramanerea la statutul de grup sau gashca.Oricum..succes in continuare ( ma indoiesc ,ca veti avea in stilul asta ) macar eu sunt sincer.

Constantin Curelea
Membru CD

Mesaj de Constantin Curelea » 28 Iun 2006, 23:07

De ce te superi?
Pentru apa reziduala?
Rulotele de generatie mai noua au bazine colectoare,
La cele vechi apa reziduala, nu de la toaleta, iese direct ,sub rulota.
Am avut o discutie despre un dus portabil de rulota,
De la asta unde dam apa?
Apa este stocata in rezervoare si dupa folosinta este stransa in bazine colectoare care se varsa in locuri special amenajate.
Asa este in campingurile europene.
Cel mai bine este sa vezi cat mai multe modele de rulote.

Hai in prima excursie si te lamuresti cu multe lucruri.
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

SERGHEI

Mesaj de SERGHEI » 28 Iun 2006, 23:13

Nu ma supar ,ci doar sunt dezamagit...Nu a fost deloc greu. Vroiam sa stiu daca exista recipiente standard sau se poate adapta un bidon romanesc.
Multumesc.

Constantin Curelea
Membru CD

Mesaj de Constantin Curelea » 28 Iun 2006, 23:30

La rulotele occidentale exista recipienti standardizati, care sunt prezentati in cataloage.
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

George Ionescu
Membru fondator

pt.incepatori

Mesaj de George Ionescu » 29 Iun 2006, 00:10

Am patit-o acum pe Valea Cerbului.Nu am stiut ca se pune CAPAC la teava de golire a toaletei ecologice si in 5 km. jumatate s-a varsat in rulota.Noroc ca m-am oprit sa arunc o privire inauntru .Mi-a cazut si parul de pe picioare

Bogdan

Mesaj de Bogdan » 29 Iun 2006, 07:36

Serghei,eu m-am oferit la un moment dat sa vin pana la tine sa iti vad rulota(problema cu franarea)si sa ne cunoastem,cand ai cumparat-o.Nu mi-ai dat vreu semn ca vrei acest lucru.Fi sigur ca atunci as fi avut la mine macar un catalog(contine 5000 articole- componente si accesorii pt.rulote-editie 2006) si astfel iti gaseai singur raspuns la multe din intrebarile tale. Oricum mai multi membrii Clubrv poseda cate un catalog de acest fel.Sunt mari cat o carte de telefoane.Si nu am fost exclusivist deloc.Cine a fost interesat a avut ce sa citeasca.Mentionez ca aceste cataloage le-am procurat din Germania si Olanda de la cateva companii in domeniu cu care ma cunosc f bine(Movera - www.movera.de )si in urma prezentarii printre altele si a clubului nostru,acestia au oferit aceste cataloage pentru initierea noastra( si nu in ultimul rand reclama). Cel putin 7-8 membrii din club au cate un asemenea catalog.
Toate bune ,Bogdan D.

Marius Trifu
Membru forum
Oras: București
Data nasterii: 20 Iun 1964

referitor recipienti de colectare a apei

Mesaj de Marius Trifu » 29 Iun 2006, 10:04

Exista niste recipienti ptr apa reziduala care seamana cu un bidon normal de 20L dar cu doua dopuri (unul in normal in partea de sus si un alt capac sau bushon pe lateral la mijloc). Bidonul poate fi utilizat sa stranga apa menajera atat in pozitie verticala cat si in pozitie orizontala, am vazut asa ceva la Pension Rusu de la Cheia, eu nu posed asa ceva.... am pus o galeata de 15-18L (de vinarom cu capac) sub rulota. Nu se lasa apa menajera sa curga sub rulota!!! (nu e igienic, afara am auzit ca sunt amenzi foarte mari ptr "deversari" de deseuri menajere...)
http://www.fritz-berger.de/group/98836/ ... 103.0.html
Ultima oară modificat 29 Iun 2006, 11:16 de către Marius Trifu, modificat 1 dată în total.

Pascu Liviu
Membru forum

Mesaj de Pascu Liviu » 29 Iun 2006, 11:09

Bogdan scrie:Serghei,eu m-am oferit la un moment dat sa vin pana la tine sa iti vad rulota(problema cu franarea)si sa ne cunoastem,cand ai cumparat-o.Nu mi-ai dat vreu semn ca vrei acest lucru.Fi sigur ca atunci as fi avut la mine macar un catalog(contine 5000 articole- componente si accesorii pt.rulote-editie 2006) si astfel iti gaseai singur raspuns la multe din intrebarile tale. Oricum mai multi membrii Clubrv poseda cate un catalog de acest fel.Sunt mari cat o carte de telefoane.Si nu am fost exclusivist deloc.Cine a fost interesat a avut ce sa citeasca.Mentionez ca aceste cataloage le-am procurat din Germania si Olanda de la cateva companii in domeniu cu care ma cunosc f bine(Movera - www.movera.de )si in urma prezentarii printre altele si a clubului nostru,acestia au oferit aceste cataloage pentru initierea noastra( si nu in ultimul rand reclama). Cel putin 7-8 membrii din club au cate un asemenea catalog.
Toate bune ,Bogdan D.

cum pot face sa vad si eu un catalog 2-3 zile ?multumesc!!!

Raspunde