Astăzi este 06 Iun 2023, 03:49

plec in Franta

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
bavareze

plec in Franta

Mesaj de bavareze » 20 Iul 2006, 15:22

salut

maine - vineri - plec in franta cu rulota. nu am mai fost plecat din tara cu rulota si nu cunosc nici un fel de regula. unde ma opresc, unde nu, daca nu gasesc camping, etc. mi-ar prinde bine cateva sfaturi ca sa nu dau de bucluc.

multumesc,

radu

Mircea Ionescu
Membru fondator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu » 20 Iul 2006, 18:53

Salut,
Eu tocmai m-am intors.
Stau la dispozitie cu orice informatie. Tel 643.73.43
0744.383.398
De scris e mult daca vrei o informatie anume cere-mi.
Oricum nu e atat de complicat cum pare la prima vedere. Partea cea mai grea e in Ro (ma refer la drum si conditiile din parcare) in rest atentie, ceva cunostinte de engleza si o gramada de bani...
Numai bine,
Mircea.

Gabriela

Mesaj de Gabriela » 23 Iul 2006, 20:39

Salut.
Noi anul trecut am fost in Croatia,in peninsula Istria . A fost super.Am fi vrut sa mergem anul aceste in alta parte. De exemplu in Grecia. Am vazut niste site- uri cu campinguri foarte frumoase. Dar, trebuie traversata Bulgaria si nu prea am auzit lucruri bune despre aceasta tara ( ma refer la furt din masini sau chiar furt de masini !!).
Daca spui ca tu tocmai te- ai intors, ce traseu ne recomanzi ?

Mircea Ionescu
Membru fondator

Mesaj de Mircea Ionescu » 23 Iul 2006, 23:41

Buna,
Eu am fost anul trecut in Grecia si deci am trecut Bulgaria...
Tara nu e prea mare si se poate trece dintr-o bucata. Ideea e ca ar trebui sa fiti in vama f. devreme ca s-ar putea sa dureze... Eu am intarziat si am stat vre-o 3 ore... Traseul se vede pe harta, singura complicatie e pe centura Sofiei unde nu sunt indicatoare, insa o sa caut traseul de anul trecut si va pot explica. Ideal ar fi sa fie 2 soferi ca sa fiti siguri ca nu va apuca noaptea p-acolo. Oricum atata timp cat sunteti in masina n-are cum sa o fure decat daca va ia cu totul... Mie mi s-a parut nasol faptul ca soselele sunt aproape pustii, la un moment dat am mers aproape o ora intr-o zona muntoasa complet nelocuita fara sa vad nici o masina pe nici un sens... Ar mai fi de mentionat politia care te opreste si tre sa-i dai ceva dar scapi cu 5-10 E...
In Grecia m-am convins sa iau rulota... cand am vazut ce misto erau campingurile pe sub palmieri si portocali.
Daca mai doriti detalii pot fi contactat latel de mai sus...
Numai bine,
Mircea.

Gabriela

Mesaj de Gabriela » 24 Iul 2006, 10:59

Si noi am fost in Grecia, in 99 si am trecut prin Bulgaria dar fara rulota, si am avut cam aceleasi senzatii.
Dar, de atunci s- au intamplat cam multe , se spun multe si de aceea vroiam mai multe pareri .
In ce camping ati stat in Grecia ?
Ne intereseaza sa aiba umbra multa si sa fie toaletele curate.
Am fi preferat sa mergem intins pana pe langa Salonic si sa dormim o noapte pe acolo si a doua zi sa mergem mai inspre sud , mai aproape de Atena. Eventual in nordul peninsulei Peloponez
Care camping ne recomandati ?

Mircea Ionescu
Membru fondator

Mesaj de Mircea Ionescu » 24 Iul 2006, 20:04

Din pacate n-am stat la camping, la momentul acela nici n-aveam rulota asa ca nu va pot ajuta. Dar oricum atata timp cat nu faceti rezervare puteti sta la orice camping 1-2 zile si daca nu va place puteti pleca. Oricum din cele cateva pe care le-am vazut eu din masina toate aveau umbra iar cu toaleta la o adica se poate folosi cea din rulota...
Despre traseu: si eu am mers la fel numai ca m-am oprit un pic mai jos, la Paralia (aveam nevoie de hotel) unde erau romani ca la Mamaia... apoi m-am oprit cateva zile la Atena dupa care m-am dus in sud la Tolo unde era foarte linistit si frumos insa plin de babe si mosi italieni si nemti (toti erau trecuti de 70 parca eram la bai...) Una peste alta nu prea pot sa va recomand nimic decat sa iesiti de pe autostrada cam pe unde v-ar conveni si sigur gasiti cateva campinguri din care sa puteti alege...
Succes.

bavareze

rezultat

Mesaj de bavareze » 17 Aug 2006, 11:04

salutare

n-am mai apucat sa scriu dar iata pe scurt itinerariul:

bucuresti - arad - budapesta - viena - salzburg - munchen - paris - lyon - marseilles - monaco - piacenza - venezia - udine - graz - budapesta - arad - bucuresti.

am inoptat de regula pe autostrada in parcarile de tiruri (super ok) si in urmatoarele campinguri: camping du bois de boulogne (paris, 35E), camping de venezia (venezia, 24E) si camping du madeleine (sospel, rue des moulins, 20km nord de monaco)

as vrea sa precizez ca in mod deosebit mi-a placut acest ultim camping. situat in mijlocul padurii, se ajunge la el pe un drum de coasta superb (30km din monaco), are locuri dragute de campare si piscina gratuita.

poze aici:

http://picasaweb.google.com/bavareze

bafta si multumiri speciale lui coupe care m-a ajutat cu niste sfaturi si niste harti.

Dragos-Iulian Dobrovat
Membru fondator

Am si eu cateva intrebari

Mesaj de Dragos-Iulian Dobrovat » 18 Aug 2006, 09:02

Super poze si pot sa spun ca a fost un traseu tare, dar din pura curiozitate cam cate zile a durat si cam la ce bani. Cati Km au fost in total (inclusiv plimbarile adiacente fara casa in spate).

Sper ca intrebarile sa nu va supere.

Cu stima ,
Dragos D.
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL

bavareze

calatoria

Mesaj de bavareze » 18 Aug 2006, 10:35

a durat in total 16 zile si s-au cheltuit vreo 1800E in 2 persoane, din care mare parte pe intrari la muzee si tot felul de taxe si autostrazi.

cu totul am mers vreo 6500km.

radu

Mircea Ionescu
Membru fondator

Mesaj de Mircea Ionescu » 18 Aug 2006, 16:07

Salutare,
Bine ai venit Radule,
Sunt frustrat... Am cateva sute de megi cu poze si imagini numai din campinguri de pe un traseu similar plus mai multe megi de poze din diverse orase prin care am trecut... ideea e ca nu stiu cum sa vi le impartasesc... ma gandeam sa-l astept pe admin si sa-i dau sa le puna in sectiunea imagini... ca pe forum e prea mult sa pun... Cred ca o sa incerc si eu varianta cu picassaweb.
Numai bine.

bavareze

sugestie

Mesaj de bavareze » 18 Aug 2006, 16:50

pai sorteaza-le ca oricum nu sta nimeni sa vada sute de megi de poze, si apoi baga la picasaweb.

bafta!

Mircea Ionescu
Membru fondator

Mesaj de Mircea Ionescu » 18 Aug 2006, 19:35

M-am uitat pe picassa dar tre sa ai mail la ei si nu pot baga filme... O sa incerc pe yahoo in zilele urmatoare. Oricum cred ca cel mai bine ar fi sa putem pune pozele in sectiunea imagini a site-ului.
Vedem...

Raspunde