Astăzi este 04 Iun 2023, 03:27
As dori lamuriri
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
As dori lamuriri
Am un Renault Symbol cu motor de 1,4 98Cp, cu greutatea de 1100 Kg si sarcina maxima de 1500 Kg. La observatii scrie ca sarcina maxima a ansamblului este 2350 Kg. Ce rulota am voie sa tractez ?
- Constantin Curelea
- Membru fondator
In certificatul de inmatriculare este trecuta masa max. remorcabila cu sistem de franare si masa max. remorcabila fara sistem de franare.
La Logan 1,4 MPI este de 1100kg respectiv 525 kg.
Cred ca la Simbol cu cap. cil 1,4 cmc aceste mase sunt comparabile cu cele de Logan.
Rulotele au in general sistem de franare.
Deci poti tracta , rezonabil, o rulota cu sarcina max. autorizata (proprie + incarcatura) de cca.1000kg.
Pentru autoturismele de mici dimensiuni (motorizare si masa proprie) ex. Matiz nu este permisa tractarea nici unui tip de remorca.
La Logan 1,4 MPI este de 1100kg respectiv 525 kg.
Cred ca la Simbol cu cap. cil 1,4 cmc aceste mase sunt comparabile cu cele de Logan.
Rulotele au in general sistem de franare.
Deci poti tracta , rezonabil, o rulota cu sarcina max. autorizata (proprie + incarcatura) de cca.1000kg.
Pentru autoturismele de mici dimensiuni (motorizare si masa proprie) ex. Matiz nu este permisa tractarea nici unui tip de remorca.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com
ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com
ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
- Dragos-Iulian Dobrovat
- Membru fondator
sarcina maxima remorcabila
In general masa proprie a masinii ( deci masina goala ) este apropiata de masa remorcabila cu dispozitiv de franare.+sau-50 maxim 100 de Kg. Eu as sfatui ca remorca sau respectiv rulota sa nu depaseasca 70% din sarcina maxima care este inscrisa pe certificatul de inmatriculare asta bineinteles daca este posibil. Am intalnit politisti care s-au uitat mai atent la actele rulotei decat la cele ale masinii.(daca are revizia facuta daca nu depaseste sarcina maxima autorizata etc).
Cu stima si deosebita consideratiune ,
Dragos D
P.S. Davema poate sa certifice ceea ce am spus eu cu privire la politisti.
Cu stima si deosebita consideratiune ,
Dragos D
P.S. Davema poate sa certifice ceea ce am spus eu cu privire la politisti.
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D
TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
Dragos D
TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
- Marius Bogdan
- Membru fondator
Si eu am fost controlat de Politia "rurala!!!" la greutatea maxima a rulotei si greutatea maxima remorcabila a masinii.
Legea spune ca pentru a conduce cu "B" fara "E" masa remorcii (cu dispozitiv de franare) trebuie sa fie mai mica decat masa masinii , iar greutatea ansamblului sa nu depaseasca 3500 kg.(sau masa maxima remorcabila).
Dupa cum a spus si dragos D. si dupa cum a indicat dl. Curelea
http://www.caravantrekker.nl/basisberekening/index.php
masa maxima a rulotei nu ar trebui sa depaseasc 82% din masa masinii.Si conteaza si puterea motorului,dar in special cuplul.
Am experienta a doua masini cu care am tractat rulote (una pe benzina si alta diesel) si a doua rulote (e drept nu prea mare) dar am putut sa fac o comparatie si sa simt diferenta.
Legea spune ca pentru a conduce cu "B" fara "E" masa remorcii (cu dispozitiv de franare) trebuie sa fie mai mica decat masa masinii , iar greutatea ansamblului sa nu depaseasca 3500 kg.(sau masa maxima remorcabila).
Dupa cum a spus si dragos D. si dupa cum a indicat dl. Curelea
http://www.caravantrekker.nl/basisberekening/index.php
masa maxima a rulotei nu ar trebui sa depaseasc 82% din masa masinii.Si conteaza si puterea motorului,dar in special cuplul.
Am experienta a doua masini cu care am tractat rulote (una pe benzina si alta diesel) si a doua rulote (e drept nu prea mare) dar am putut sa fac o comparatie si sa simt diferenta.
mig03
- Marius Bogdan
- Membru fondator
- Doru Stoicescu
- Membru forum
Vizitati,
http://www.lalabuuhhh.de/archiv/fun/Renault5_1.wmv
pentru a va convinge ce inseamna "masa maxima a rulotei nu ar trebui sa depaseasc 82% din masa masinii"
http://www.lalabuuhhh.de/archiv/fun/Renault5_1.wmv
pentru a va convinge ce inseamna "masa maxima a rulotei nu ar trebui sa depaseasc 82% din masa masinii"
Doru Stoicescu
0721.18.05.16
0721.18.05.16
-
- Membru forum
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 24 Iun 1967
Intrebare?
Stimati,
Am si eu aceeasi intrebare ca si “FIU” si nevoie de ajutor din partea voastra.
In cazul meu datele sunt urmatoarele:
- Am un Renault Megane cu greutatea proprie=1335 kg;
- masa max. remorcabila cu disp. de franare=1300 kg
- masa max. remorcabila fara disp. de franare=650 kg
- masa totala max. autorizata=1750 kg
Va rog sa imi spuneti care este greutatea maxima a rulotei pe care am voie sa tractez…si ce imi recomandati?
(…apropos de "masa maxima a rulotei nu ar trebui sa depaseasc 82% din masa masinii")
Va multumesc anticipat.
Tavi
Am si eu aceeasi intrebare ca si “FIU” si nevoie de ajutor din partea voastra.
In cazul meu datele sunt urmatoarele:
- Am un Renault Megane cu greutatea proprie=1335 kg;
- masa max. remorcabila cu disp. de franare=1300 kg
- masa max. remorcabila fara disp. de franare=650 kg
- masa totala max. autorizata=1750 kg
Va rog sa imi spuneti care este greutatea maxima a rulotei pe care am voie sa tractez…si ce imi recomandati?
(…apropos de "masa maxima a rulotei nu ar trebui sa depaseasc 82% din masa masinii")
Va multumesc anticipat.
Tavi