@parpaneata:
Sensul ideii trasnite se referea la concediul pe Luna cu rulota. Asupra unor sensuri ireale toti pot cadea de acord. In rest, fiecare poate socoti ideile celuilat trasnite, chiar daca respectivul in cauza chiar poate folosi ceva din ele. Oricum, in domeniul organelor de masini, al electronicii si IT-ului precum si al psihologiei am ceva cunostinte si cu ajutorul lor pot crea alte si alte variante si sisteme argumentative care sa foloseasca la ceva. Adica sa-mi rezolve diferite probleme si, eventual, sa pot oferi si altora idei si solutii originale. Nu le impun cu forta. Ca inginer in doua domenii am deprins judecata rationala, iar ca psiholog pe cea spirituala. Am si o experienta practica buna obtinuta de-a lungul timpului. Pot desface o Dacie in bucati si o pot reface la loc dupa toate indicatiile fabricantului (adica respectarea cuplurilor de stringere, reglarea curbelor de avans, etc, etc,. Mi-am pus singur centrala termica proprie cu toata instalatia de apa, gaze aferente. Si am facut totul incepind cu proiectarea lor pe hirtie, zidarie, izolatii termice ale peretilor si arhitectura si designul interior. Cind m-au auzit unii colegi ca umblam prin casa sa studiez convectia de aer prin casa (curentii de aer care se formeaza) au zis ca astfel de idei sint ciudate. Da, dar eu am acum cel mai bun gradient de temperatura atit vara cit si iarna. Adica cheltuiesc infim pentru a avea un confort ambiental maxim fiindca felul in care asiguri distributia (convectia) de aer rece sau cald in casa se regaseste in cheltuielile de intretinere (gaze, lumina, apa etc). Si am mai intilnit oameni "trasniti" ca mine, dar nu i-am cenzurat niciodata, nici macar nu i-am amenintat. Din contra, i-am sprijinit pe toti cit am putut. Daca fiecare ar cauta sa faca si sa inteleaga mai mult decit "indicatiile fabricantului" atunci nivelul nostru de trai ar fi altul...
Ca sa fiu inteles si dintr-un alt punct de vedere, am fost cenzurat in activitatea mea, uneori amenintat sub diferite forme... Cind insa, in ciuda tuturor am obtinut rezultate si recunoastere, am primit tot felul de solicitari fie de a afirma ca, de fapt, rezultatele mele au fost obtinute datorita ajutorului si priceperii altora care erau prin nu stiu ce functii, fie de a-i asocia in colectiv... De aici si reactia mea (de furie neputincioasa) la amenintare si cenzura... In trecut exista si un banc: "cine stie, pune mina si face, cine nu, vrea sa dea doar indicatii...". Sper ca nu am jignit pe nimeni. Si nici nu doresc asa ceva vreodata.
Respect ptr. toata lumea