Astăzi este 01 Iun 2023, 03:05

CATEGORIA BE!(SAU EB)

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Panea-Verman Simona

CATEGORIA BE!(SAU EB)

Mesaj de Panea-Verman Simona » 31 Oct 2006, 13:35

Cred ca mai sunt colegi in situatia mea,cu peste 3,5 tone si cu carnet caegoria B.Cine se pricepe va rog sa ma anunte si pe mine ce ar trebui sa fac sa intru in "legalitate".Am intrebat pe cineva de la politie si nu a stiut ce sa-mi spuna.Astept sfaturi de la voi.Simona.

Mircea Ionescu
Membru fondator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu » 31 Oct 2006, 17:20

Eu am adaugat de curand categoria A si ideea e ca pana la 1 decembrie (cand se schiba legislatia) se merge pe examen sala (care cuprinde 26 de intrebari + intrebarile specifice de camion) si proba practica adica condusul masinii cu remorca (rulota). Acum nu prea ia nimeni BE ci se practica CE (camion + remorca) caz in care se face si poligon cu camionul (fara remorca) si traseu cu camion + remorca.
Dupa 1 dec se pare ca va fi mai simplu pt ca nu se va mai da sala ci doar traseu de zi + noapte + ce-o mai vrea politistul (parcari etc)
Eu sugerez sa mai asteptati pana se limpezeste treaba cu noua legislatie si eventual daca aveti timp sa mergeti la Ilioara intr-o zi de miercuri in jurul pranzului sa vorbiti clar cu politistul, sau la o scoala de soferi serioasa care stie care e treaba. Eu am facut la www.automixt.ro si mi s-au parut f. seriosi si bazati. Va sugerez sa vorbiti cu dl. Ivascu. (gasiti nr pe site)
Succes.

rulotistul cel istet

Mesaj de rulotistul cel istet » 31 Oct 2006, 21:16

Dupa mine, trebuie sa-ti iei si categoria E, care este o extensie necesara celorlalte categorii (B sau C) pentru a putea tracta o remorca a carei masa maxima autorizata adaugata la cea a masinii depaseste maximul categoriei (B, in cazul tau).

Oricum, trebuie sa iei legatura cu o scoala de soferi care face cursuri si pentru categoria E.

Ionita Bogdan
Membru forum

Mesaj de Ionita Bogdan » 01 Noi 2006, 00:17

In minunata tara in care traim nu face nici o scoala categoria E separata. Deci varianta este tot C E

Sorin Dandes
Membru forum

Mesaj de Sorin Dandes » 01 Noi 2006, 00:32

Si ce trebuie sa ne minunam?Asa intelesesem si eu ca nu se poate sa face la nici o scoala dar nici militienii nu stiu mai nimic despre problema asta.Am intrebat unul si cica sa ma duc la o scoala de soferi sa el nu stie si nici nu are in cap toata legislatia.Dragut raspuns.
PASSAT 1.9 TDI +BEYERLAND 430-MD AN 1994

rulotistul cel istet

Mesaj de rulotistul cel istet » 01 Noi 2006, 21:05

Intrebare de baraj:
Daca am categoriile B si C+E, pot conduce masina+rulota simonei,
sau trebuie sa am B+E?

Constantin Curelea
Membru fondator

Mesaj de Constantin Curelea » 01 Noi 2006, 21:28

Da,
Conform regulamentului de circulatie posesorul permisului de conducere categ. C+E poate conduce ansamblul B+E daca poseda permis de conducere categ. B
Asta este si motivul pentru care sunt scoli numai A, B, C , C+E si D
In Romania sunt putine cazurile lui Simona si ale noastre in general.
Poate daca curentul RV ia amploare si la noi ,se vor infiinta si scoli sau instructori autorizati B+E.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !

Panea-Verman Simona

Mesaj de Panea-Verman Simona » 02 Noi 2006, 10:42

Pentru mine examenul pentru categoria C este complicat (chestionarele alea cu probleme tehnice ma depasesc!).Trebuie sa fie o solutie mai simpla,pentru ca nu voi conduce niciodata un camion cu remorca(sper sa mai mearga treaba cu contabilitatea si dupa aderare.).Daca descoperiti o alta solutie pentru mine va rog sa-mi spuneti!Simona.

Pascu Liviu
Membru forum

Mesaj de Pascu Liviu » 03 Noi 2006, 21:05

SALUT .
AM O MASINA DE 2200KG SI RULOTADE1000KG AM VREO PROBLEMA IN A O CONDUCE CU ;B;
MULTUMESC

Sorin Dandes
Membru forum

Mesaj de Sorin Dandes » 03 Noi 2006, 21:31

Din cate stiu eu nu ,singura chesti este ca greutatea maxima a rulotei si cu greutatea masinii sa nu faca 3500kg(si nu face in cazul tau) iar greutatea maxima a rulotei sa nu o depaseasca pe cea pe care o suporta masina(Remorcabila cu dispozitiv de franare ..x..)
PASSAT 1.9 TDI +BEYERLAND 430-MD AN 1994

bender

Mesaj de bender » 22 Ian 2007, 16:05

Salutari tuturor!

Sunt nou venit pe forum si e primul mesaj.
Am in intentie achizitionarea sau macar inchirierea unei rulote undeva in vara ce vine. Problema e ca mi-ar trebui categoria BE, altfel ar trebui sa ma limitez la o rulota de max. 750 kg. Iar modelele care-mi fac cu ochiul au cca. o tona sau chiar peste.

Primul lucru de care m-am impiedicat este faptul ca nu reusesc sa gasesc o scoala de soferi in Bucuresti care sa ofere scolarizare si pentru categoria BE.
Cea mai apropiata scoala de care am dat este tocmai la Craiova (cca 250km).

Are cineva cunostinta despre vreo scoala in Bucuresti pentru ca. BE? Sau macar mai aproape (Ploiesti, Giurgiu sau echivalent). Desi nici asta nu e tocmai o solutie pentru ca nu stiu daca politia are masina pe care o poate oferi la examen. Iar pentru a da examen in alta parte trebuie aprobare de la prefectura (cred ca se poate obtine).

Stiu ca am si varianta cu C si CE dar nu ma tenteaza sa pierd timp si bani degeaba. Daca in 22 de ani de categ. B n-am avut nevoie de C, putin probabil sa am de acum incolo. Inca mai incerc sa gasesc o varianta pentru BE.

Cert e ca eu nu am vazut prin Bucuresti in ultimii ani vreo masina de scoala de categoria B cu remorca dupa ea.

In masura in care stiti sau ati auzit de scoli din tara, n-ar fi rau sa le amintiti aici, nu se stie cine mai are nevoie.

Multumesc.

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 22 Ian 2007, 16:10

@bender,ce masina ai frate???!!! :D Are 2,5 tone!!! Tanculetz...ce mai!!! :D :D :D Scrie mai multe detalii ca iti gasim noi o solutie. Sunt rulote mari si usoare.

Raspunde