Astăzi este 10 Iun 2023, 16:37

CATEGORIA BE!(SAU EB)

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
bender

Mesaj de bender » 22 Ian 2007, 16:23

Masina are cam atat cat sa poti trage 750kg fara sa iesi din categorie: 2720 kg. Si e una dintre putinele autorizate sa traga mai mult decat greutatea proprie: 3500 kg cu frana inertiala si 4000kg cu frane jumelate (asta nu scrie in talon).
Problema nu e numai de rulota, as mai remorca si altceva mai greu.

BELIAL

Mesaj de BELIAL » 22 Ian 2007, 18:26

...
Ultima oară modificat 07 Noi 2007, 18:09 de către BELIAL, modificat 1 dată în total.

Mircea Ionescu
Membru fondator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu » 22 Ian 2007, 20:51

Deci ai deja un camion :D :D De ce nu vrei sa-ti iei si permis pt. el?
Eu m-as mai gandi la varianta cu C+E. Practic in momentul in care greutatea ansamblului a trecut de 3500 kg iti trebuie C nu-i asa?

bender

Mesaj de bender » 22 Ian 2007, 22:13

Am explicat de ce nu ma tenteaza varianta cu C si CE.

Extras din regulament:

Cod: Selectaţi tot

c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg;

Asa ca pot conduce cu categoria BE orice autovehicul din categ. B si pot remorca orice remorca cu masa mai mica sau egala decat masa maxima remorcabila trecuta in talonul masinii.

De ce trebuie sa-mi iau licenta pentru transatlantic daca doar vreau sa ies cu barca pe lac sau, ma rog, cu yacht-ul? Nu cred ca aceasta categorie, BE, a fost pusa doar sa iasa la numaratoare. Oricum, nu romanii au inventat-o ...

Bogdan

Mesaj de Bogdan » 22 Ian 2007, 23:17

Categoria E este singura categorie cu o particularitate elementara. NU POATE FI OBTINUTA DECAT INSOTITA DE O ALTA CATEGORIE SI NU ORICARE. Exista multe lacune in legislatia noastra...multe sunt lasate intentionat, altele din prostie.
Eu te sfatuiesc sa iei C+E chiar daca nu ai nevoie.Asta este Romania....

bender

Mesaj de bender » 23 Ian 2007, 00:31

Imi pare rau, dar esti informat gresit. Trebuie sa te contrazic, de fapt nu eu ci legea.

1. Categoria E nu exista; chiar si vechile denumiri de B+E, C+E, D+E nu mai exista, facandu-se echivalarile ce se impuneau.

2. Categoriile BE, CE etc sunt categorii separate si de sine statatoare pentru care se da examen la fel ca si pentru orice alta categorie din care provine. Scolile au cursuri si numai pt. BE sau CE (pt. BE inca n-am gasit in Bucuresti)

Poti verifica in regulament precum si in ordinul 1497/2006 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere.

Scolarizarea pentru C si CE inseamna 200 ore de sala si 40 de ore de conducere pe intinderea a 90 de zile (fata de numai 14 ore de conducere, fara sala, pe durata a 7 zile numai pt. CE; pt. BE n-am aflat cu exactitate, se pare ca tot atat). Plus alte pierderi de timp colaterale care vor duce la cel putin 300 de ore pierdute. Pentru ce? Cand pot foarte bine sa-mi rezolv problema cu 10-15 ore, hai 20 cu totul. Nu mai am 20 de ani sa pot chiuli de la cursuri... timpul ma costa bani.
De aceea am si spus de la bun inceput ca nu ma intereseaza C si CE.

Bogdan, daca vrei sa accentuezi ceva din mesajul scris, e mai indicat sa folosesti caractere ingrosate sau/si italice. In mesajele scrise pe forumuri, liste de discutii, e-mail s.a. majusculele se folosesc pentru a tipa sau a zbiera la interlocutori, ceea ce nu cred ca ai intentionat. Mai multe detalii poti gasi cautand dupa netiquette, regulile de eticheta ale (inter)netului. Exemplu: http://en.wikipedia.org/wiki/Netiquette

Bogdan

Mesaj de Bogdan » 23 Ian 2007, 07:05

Treaba cu timpul nu prea merge...Cat stai si pierzi vremea pe internet cautand o scoala de soferi care sa iti ofere doar obtinerea categoriei E pe permisul de conducere mai bine luai CE si gata.
Mi-am permis sa iti dau acest sfat pentru ca si eu am fost in situatia ta si dupa lungi cautari am spus...,,Vreau toate categoriile''. Si am incheiat capitolul permis de conducere. In ac club sunt multi care au procedat la fel din ac motive.
In privinta majusculelor, sa traiti dom' profesor, dvs sunteti f.bine informat.Ce sa fac...din graba am scris cu majuscule.Cred ca nu conta cu ce caractere am scris ci mesajul in sine.Dar mai invata si tu de la altii care s-au lovit de situatia ta.Tu gandesti absolut normal dar nu uita ca in Romania , nu tot ce-i logic este si legic.Daca nu,cauta in continuare....
Scuza-ma ca am incercat sa te sfatuiesc de bine...

McChrysT

Mesaj de McChrysT » 23 Ian 2007, 08:04

parpaneata scrie:@bender,ce masina ai frate???!!! :D Are 2,5 tone!!! Tanculetz...ce mai!!! :D :D :D Scrie mai multe detalii ca iti gasim noi o solutie. Sunt rulote mari si usoare.

Buna din nou..

Abia astept raspunsul la partea pe care am scos-o in evidenta din ce am citat mai sus... Pentru ca si eu sunt interesat de o rulota mare si usoara.
Cam ce marci de rulote au raportul volum/greutate cel mai avantajos? Adica greutate mica, dar la un volum suficient ptr 4 persoane si sa nu stam prea inghesuiti.
La mine in talon scrie ca masa maxima autorizata ptr tractarea unei remorci (rulote) cu dispozitiv propriu de franare este de 900 kg. Deci trebuie sa gasesc o rulota cu masa maxima 900 kg, dar destul de spatioasa ca incapem lejer 4 persoane fara sa ne "sugem burtile" cand trecem unul pe langa celalalt si destul de luminoasa (adica cu multe hublouri).

Mircea Ionescu
Membru fondator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu » 23 Ian 2007, 08:32

Mc... Nu prea merge ce vrei tu... Chiar daca gasesti o rulota si tatoasa si frumoasa si devreme acasa asa cum vrei tu, o sa constati ca o sa fortezi masina ca dracu (tre sa ai o rezerva de putere nu merge sa fii 900/900) ca pierzi confortul (senzatia de siguranta) gandeste-te ca sunteti 4 plus bagaje... Iti sugerez sa gasesti un prieten care sa-ti imprumute rulota si sa faci un drum cu ea si iti vei da seama la ce ma refer... Masina e micuta dupa 70 km/h simti f. tare frana aerodinamica, mai trece si vre-un tir pe langa tine mai e si ud pe jos te scoate de pe sosea... Nu stiu ce sa zic... Incearca sa faci o proba, sa nu-ti para rau dupa bani apoi... Si vezi sa nu pierzi garantia la masina daca incepi sa tragi rulota...
Bafta.

teodor97

Mesaj de teodor97 » 23 Ian 2007, 08:59

Sunt total de acord cu tine, Mircea.

Am avut o rulota de 900kg max aut. si masina avea max aut. 850kg.
Vreau sa va spun ca se simtea al naibii de tare acest lucru. In primul rand la plecarea de pe loc si nu numai.
Asa ca am hotarat sa schimb masina. Daca mai mergeam mult cu rulota cred ca terminam motorul, ambreiajul si multe altele inainte de vreme, cu mult....

Deci mare grija.
Parerea mea!

Toate bune,

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 23 Ian 2007, 10:48

Rulota mea are max aut 900 kg. Are 645kg.Daca treci prin Tg Jiu si ma suni....facem probe! :D La "sublinierea" ta cred ca cel mai bine ar raspunde cei care vand rulote,dar...vad ca in continuare ei nu posteaza decat atunci cand vand ceva.Din ce am observat eu Dethlefs ar fi una din firmele cu rulote mari si usoare.De aceea am si scris ca..."iti gasim"...sperand in ajutorul...cui am scris mai sus!
Iti dai seama ca...daca Doamne fereste,am nevoie de o reparatie ceva o sa pot apela doar la Bogdan D!!! :D :D :D

frandos cosmin

Mesaj de frandos cosmin » 23 Ian 2007, 11:38

Salutare am si eu o intrebare: In timpul deplasarii cu rulota este voie a transporta persoane din familie in rulota este vreo lege care sa interzica acest lucru?

Raspunde