Astăzi este 06 Iun 2023, 10:09

Va rog opinii in vederea cumpararii Avondale Leda Quantock

topicuri de informare

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Odenie Sergiu
Membru forum

Re: Va rog opinii in vederea cumpararii Avondale Leda Quanto

Mesaj de Odenie Sergiu » 04 Feb 2012, 10:37

Cum spuneam se poate monta orice accesoriu pt. imbunatatirea confortului.Mie insa nu-mi renteaza deocamdata,raportat la cat o folosesc anual.Pot sa-mi produc oricum apa calda cat timp "locuiesc" in rulota fara o asemnea investitie.
Nu eu am deschis topic-ul,aici a mutat @Ciprian discutia noastra.Cel care era interesat si cauta acea rulota,vad ca nu mai e pe forum.Eu la acea vreme,doar i-am recomandat sa nu se ghideze dupa fotografii,care aratau super bine(fiind fotograf stiu cum se poate "infrumuseta" realitate in fotografii),pt. ca ele nu reflecta de regula realitatea si s-a confirmat asta dupa ce a vazut rulota.Deci nu stiu daca mai exista sau nu acolo acea rulota,acum.Oricum problemele pe care le-a observat cel care a vazut-o nu sunt usor de remediat(daca gasesti persoana dispusa sa o faca) si costa mai mult decat merita rulota,de regula.Au fost pe forum cateva postari de-ale celor care au facut astfel de reconditionari(inlocuire de portiuni putrezite),dar au facut-o in regim propriu,pe bani nu ar fi meritata facuta reparatia.Colegul @Sandu Toma este unul din cei ce am inteles ca au facut o asemnea operatiune si stie ce inseamna.
Eu am pus intrebarea de mai sus,pentru ca este logic ca umezeala (din Anglia in cazul de fata) afecteaza in timp mult mai scurt rulotele.Astfel imi explic lipsa rulotelor (provenite din Anglia)mai vechi in uz si pretul lor (chiar cand ocazional se mai gasesc) mult mai mic comparabil cu cel al rulotelor europene la aceiasi ani.Nu am fost in Olanda,nu cunosc daca acolo rulotele stau in parcuri acoperite cum sustine un coleg mai sus.Ma indoiesc ca toata lumea acolo isi tine asa rulotele.Europa nu presupune oricum doar Olanda.Am fost in schimb in Germania si acolo sunt parcuri unde isi tin rulotele proprietarii,dar nu e nimic acoperit.Nici in Austria nu am vazut.Dar am vazut rulote din ani mai vechi decat '90 si erau in stare foarte buna.Despre rulotele englezesti,ori nu cunoaste nimeni nimic concret,documentat ori este un subiect "Tabu".Nu stiu de ce am senzatia ca este tratat totusi ca un subiect "Tabu".Cunosc pana acum 3 cazuri de cumparatori de rulote englezesti,care aratau la prima vedere super bine atractive,dar,ulterior au descoperit probleme,deteriorari ale structurii(ascunse,provocate de umezeala;adica portiuni putrede mai precis).O alta este chiar cea prezentata in acest topic,care la anii pe care-i are,avea problemele prezentate de cel care a vazut-o.Din motive comerciale,poate,se evita discutarea acestei probleme,care exista si este reala.Intr-un alt topic am scris ca rulotele fiind mai dotate,mai noi sunt mai grele decat cele de generatie mai veche si nu doar cele englezesti ci si cele europene.Era o afirmatie bazata pe ce am citit in timp despre rulote si tot aici pe forum(sa zicem o sinteza).Nu cred ca era o afirmatie care sa merite prea mare atentie,in comparatie cu problema expusa mai sus.Cred ca asta ar fi mult mai important de luat in seama in alegerea unei rulote.Restul e chestie de gust,preferinte,marketing.Repet insa,sunt concluzii deduse pe baza postarilor existente pana acum.Pot sa apara si alte pareri,argumentate,dar pana acum astea sunt.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul

Gigi Bincheci
Membru forum
Oras: Brasov
Data nasterii: 23 Apr 1948

Re: Va rog opinii in vederea cumpararii Avondale Leda Quanto

Mesaj de Gigi Bincheci » 04 Feb 2012, 10:53

Va rog sa ma scuzati dar parerea mea este ca rulota este fabricata inainte de 1990 ,din anul 1992 absolut toate rulotele fabricate in UK au OBLIGATORIU certificat CRIS , vanzatorul de buna credinta preda certificatul si o o anexa detasata din cartea rulotei.
Daca rulota nu are pansonat seria VIN formata din 14 cifre si litere pe ferestre si caroserie categoric rulota nu este fabricata in 1992.Cereti o fotografie cu seria sasiului,oricum la rar trebuie sa o aratati.
Daca rulota are seria AV-----(CINCI CIFRE) putem afla anul de fabricatie.
Tot anul de fabricatie il puteti afla inscris pe
- boiler
- etichetele pernelor si saltelelor
- tabloul de sigurante si transformator 220v in 12v.
Inaintea cumpararii obligatoriu verificati pereti si podeaua ( chiar sarind pe ea) se practica ca peste o podea terminata sa bata parchet,englezii folosesc absolut numai mocheta montata direct pe podea.
Succes.
Gigi
Gigi Bincheci
tel.0729982877

Raspunde