Astăzi este 06 Iun 2023, 02:40
Ne-am luat rulota!!!! Uraaaaa
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
- Mona si Octav
- Membru forum
Re: Ne-am luat rulota!!!! Uraaaaa
Daaa, intradevar, nu i-am putut lua cu mine in America. Dar altfel, in Germania, Austria, Franta, Italia, Spania am gasit hoteluri care m-au primit cu ei fara probleme. Eu m-as abtine de la afirmatii cu ce e normal si ce nu e normal. Normalitatea este relativa pentru fiecare. Daca stam sa analizam ce-i normal si ce nu-i normal, prefer compania unor caini la un hotel/pensiune/camping decat a unor manelishti care fac tot posibilul sa le fie simtita prezenta... Asa ca hai sa raspundem fix la obiect... Daaa?
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
-
- Membru forum
Acum sunteti mult mai aproape de realitate. de la "am gasit hoteluri" la "peste tot" e ceva diferenta; nu vi se pare?monaco scrie:Daaa, intradevar, nu i-am putut lua cu mine in America. Dar altfel, in Germania, Austria, Franta, Italia, Spania am gasit hoteluri care m-au primit cu ei fara probleme.
Pai atunci haideti sa ne concentram pe subiect. Daca reluati topicurile in ordine o sa vedeti ca dumneavoastra ati deviat inaintea mea de la subiect atunci cand v-ati plans de lipsa intelegerii fata de posesorii de caini intr-un topic de prezentare.. Asa ca hai sa raspundem fix la obiect... Daaa?
Focus please ... daaaaaa?
- Mona si Octav
- Membru forum
Hai Ionut, daca vrei sa discutam in contradictoriu mai bine o facem pe PM pentru ca nu trebuie sa suporte tot forumul chestia asta... Daca stam sa analizam nuantele nu vom ajunge nicaieri.
Si daaaa, am gasit hoteluri peste tot pe unde am vrut sa merg eu si cu familia mea blanoasa... Daaa? :-))))
Pe cand in Romania, niciunul, niciunul... Si sa stii ca si pe asta am batut-o in lung si-n lat...
Si daaaa, am gasit hoteluri peste tot pe unde am vrut sa merg eu si cu familia mea blanoasa... Daaa? :-))))
Pe cand in Romania, niciunul, niciunul... Si sa stii ca si pe asta am batut-o in lung si-n lat...
Mona si Octav Pop
-
- Membru forum
Buna seara
@monaco- in primul rand felicitari pt rulota, f frumoasa si dotata. Sa o duceti si sa va duca peste tot cu placere, sa va bucurati pe masura achizitiei alaturi de prietenii blanosi, care fac ca si parte din familie. Din punctul meu de vedere atata vreme cat acestia nu deranjeaza sau ataca pe nimeni sunt bineveniti peste tot, mai ales daca sunt bine educati si iubitori. Dupa umila mea parere pot fi chiar niste prieteni mai buni (de cele mai multe ori chiar devotati pe viata) si mai mai dezinteresati decat multe alte fiinte umane care ni se dau drept prieteni.
@ionut- topicul era pt prezentarea noii achizitii a grupului monaco, deci devierea de la topic cred ca iti apartine, probabil ca nu ai avut animal niciodata, ca sa iti dai seama cum este sa nu poti sa il iei cu tine unde te duci , mai ales cand stii cat timp ai investit in cresterea si educarea lui. Ma refer in special la cei crescuti in casa, nu la cei tinuti afara in curte /cotet/ploaie...etc. In genere cel care depune acest efort si spiritual si uman si financiar , atunci acela este un om bun si inimos.
Deja am deviat cam mult de la topic, sper sa se opreasca aici polemica, ideea generala era sa ne prezinte rulota frumoasa pe care au achizitionat-o si noi sa ii felicitam pt aceasta. Vant din spate si concedii de neuitat.
Cu stima Mihnea
@monaco- in primul rand felicitari pt rulota, f frumoasa si dotata. Sa o duceti si sa va duca peste tot cu placere, sa va bucurati pe masura achizitiei alaturi de prietenii blanosi, care fac ca si parte din familie. Din punctul meu de vedere atata vreme cat acestia nu deranjeaza sau ataca pe nimeni sunt bineveniti peste tot, mai ales daca sunt bine educati si iubitori. Dupa umila mea parere pot fi chiar niste prieteni mai buni (de cele mai multe ori chiar devotati pe viata) si mai mai dezinteresati decat multe alte fiinte umane care ni se dau drept prieteni.
@ionut- topicul era pt prezentarea noii achizitii a grupului monaco, deci devierea de la topic cred ca iti apartine, probabil ca nu ai avut animal niciodata, ca sa iti dai seama cum este sa nu poti sa il iei cu tine unde te duci , mai ales cand stii cat timp ai investit in cresterea si educarea lui. Ma refer in special la cei crescuti in casa, nu la cei tinuti afara in curte /cotet/ploaie...etc. In genere cel care depune acest efort si spiritual si uman si financiar , atunci acela este un om bun si inimos.
Deja am deviat cam mult de la topic, sper sa se opreasca aici polemica, ideea generala era sa ne prezinte rulota frumoasa pe care au achizitionat-o si noi sa ii felicitam pt aceasta. Vant din spate si concedii de neuitat.
Cu stima Mihnea
Mihnea- Megane II Estate+ KIP KG42EK
-
- Membru forum
Draga Mihnea,
Te invit si pe tine sa recitesti cu atentie topicurile in ordine - eu am felicitat-o pe doamna monaco pentru achizitie, o mai felicit inca o data daca vrei, ii doresc sa-i fie sanatosi cateii (am avut si eu un ciobanesc german la tara cand eram pusti - era mai destept decat multi oameni pe care i-am cunoscut :D )
insa
tot in ordine .... dansa a deschis discutia despre lipsa de intelegere a proprietarilor romani de hoteluri/moteluri/pensiuni si eu mi-am exprimat opinia vis-a-vis de aceasta problema.
?
In mediul in care traiesc eu oamenii sunt incurajati sa isi exprime parerile personale, chiar daca se discuta in contradictoriu. Atata timp cat discutam civilizat si cu argumente, nu ar trebui sa fie nimeni deranjat.
Stima
Ionut
Te invit si pe tine sa recitesti cu atentie topicurile in ordine - eu am felicitat-o pe doamna monaco pentru achizitie, o mai felicit inca o data daca vrei, ii doresc sa-i fie sanatosi cateii (am avut si eu un ciobanesc german la tara cand eram pusti - era mai destept decat multi oameni pe care i-am cunoscut :D )
insa
tot in ordine .... dansa a deschis discutia despre lipsa de intelegere a proprietarilor romani de hoteluri/moteluri/pensiuni si eu mi-am exprimat opinia vis-a-vis de aceasta problema.
?
In mediul in care traiesc eu oamenii sunt incurajati sa isi exprime parerile personale, chiar daca se discuta in contradictoriu. Atata timp cat discutam civilizat si cu argumente, nu ar trebui sa fie nimeni deranjat.
Stima
Ionut
- Mona si Octav
- Membru forum
@ Mihnea - multumim mult pentru urari. Vreau sa te asigur ca sunt cei mai educati caini, chiar ne ocupam de ei si acest lucru il pot garanta si vecinii :-))) ... Traim cu ei in comunitate si asa ca trebuie sa ne supunem unor reguli fie ele scrise sau nescrise. Cu siguranta ca daca am fi trait cu ei undeva rupti de lume atunci acest aspect nu ar mai fi contat.
@Ionut - consider ca atata timp cat deschid un topic, am voie sa-mi expun ideile... Sau poate nu? Imi pare tare rau domnule Ionut ca v-am consumat 3 minute din "existenta pretioasa" pentru a citi expunerile mele pe care le-ati considerat off-topic. Cred ca e alegerea fiecaruia ce vrea sa citeasca si ce nu...
Apropos, domnule Ionut, as avea voie sa scriu in topicul meu si de planurile pe care le am cu aceasta rulota? Cum ca mi-am luat si un VAN(Iveco) si as vrea sa-mi construiesc o autorulota? Credeti ca ar interesa pe cineva? Eu zic ca da, pentru ca este cea mai putin costisitoare metoda de a avea o autorulota cat de cat noua... Adica de 5-6 ani vechime... Si avand in vedere ca te lovesti de tot felul de probleme ingineresti poate ar interesa si pe altcineva...
@Ionut - consider ca atata timp cat deschid un topic, am voie sa-mi expun ideile... Sau poate nu? Imi pare tare rau domnule Ionut ca v-am consumat 3 minute din "existenta pretioasa" pentru a citi expunerile mele pe care le-ati considerat off-topic. Cred ca e alegerea fiecaruia ce vrea sa citeasca si ce nu...
Apropos, domnule Ionut, as avea voie sa scriu in topicul meu si de planurile pe care le am cu aceasta rulota? Cum ca mi-am luat si un VAN(Iveco) si as vrea sa-mi construiesc o autorulota? Credeti ca ar interesa pe cineva? Eu zic ca da, pentru ca este cea mai putin costisitoare metoda de a avea o autorulota cat de cat noua... Adica de 5-6 ani vechime... Si avand in vedere ca te lovesti de tot felul de probleme ingineresti poate ar interesa si pe altcineva...
Mona si Octav Pop
-
- Membru forum
- Oras: Brasov
- Data nasterii: 11 Sep 1958
Deci sa intelegem ca rulota a fost cumparata de sacrificiu si se va transfera totul in dubita?
Interesanta idee.
Interesanta idee.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
-
- Membru forum
foarte frumoasa.....s-o stapaniti sanatosi
- Mona si Octav
- Membru forum
@Radu - noi ne dorim o autorulota, un pic mai nouta... Am fost la Sulzemoos si discutand cu vanzator de acolo la un moment dat l-am intrebat: Daca o rulota superdotata si noua costa 20.000 de euro si un sasiu Iveco (care este unul dintre cele mai scumpe sasiuri) este 15.000 de euro de nou, de ce o autorulota este 55.000 de euro? Si omul cu o nonsalanta totala ne-a raspuns ca daca asa e piata, de ce sa nu ceara atat?
Asa ca, ne-am hotarat sa incercam aceasta varianta sa vedem ce iese...
Asa ca, ne-am hotarat sa incercam aceasta varianta sa vedem ce iese...
Mona si Octav Pop
-
- Membru forum
Salut,
@monaco- interesanta ideea. Cea mai usoara cale ar fi transbordarea carcasei cu tot ce este in ea de pe sasiul AL-KO(daca pe acest tip de sasiu este construita rulota) pe sasiul Iveco, in spatele cabinei si eventual facuta o decupare pentru a se putea trece direct din cabina in rulota. O alta cale ar fi mutarea si adaptarea intregului mobilier (plus echipamente) din rulota in duba autoutilitarei. Ar fi ceva mai multa munca.Spor la treaba si sa ne tineti la curent cu evolutia lucrarilor si a problemelor intalnite, inclusiv a solutiilor gasite.
@ionut- sa nu ramai doar cu polemica, ca ar fi pacat :roll:
Si eu am avut un ciobanesc german, la bloc. Am fost cu ea peste tot in tara, la munte si la mare, la hotel si la pensiune sau vila si in tren si cu cortul. A murit de cativa ani. Acum nu stiu daca mai este aceeasi deschidere ca inainte, a oamenilor fata de animalele de companie. Sper sa evolueze in bine si nu in rau.
Cu stima Mihnea
@monaco- interesanta ideea. Cea mai usoara cale ar fi transbordarea carcasei cu tot ce este in ea de pe sasiul AL-KO(daca pe acest tip de sasiu este construita rulota) pe sasiul Iveco, in spatele cabinei si eventual facuta o decupare pentru a se putea trece direct din cabina in rulota. O alta cale ar fi mutarea si adaptarea intregului mobilier (plus echipamente) din rulota in duba autoutilitarei. Ar fi ceva mai multa munca.Spor la treaba si sa ne tineti la curent cu evolutia lucrarilor si a problemelor intalnite, inclusiv a solutiilor gasite.
@ionut- sa nu ramai doar cu polemica, ca ar fi pacat :roll:
Si eu am avut un ciobanesc german, la bloc. Am fost cu ea peste tot in tara, la munte si la mare, la hotel si la pensiune sau vila si in tren si cu cortul. A murit de cativa ani. Acum nu stiu daca mai este aceeasi deschidere ca inainte, a oamenilor fata de animalele de companie. Sper sa evolueze in bine si nu in rau.
Cu stima Mihnea
Mihnea- Megane II Estate+ KIP KG42EK
- Mona si Octav
- Membru forum
Din cate am inteles, eu fiind economist de profesie,prietenul meu fiin inginer de camioane, se va lua rulota de pe sasiul ei si se va monta pe un sasiu fals construit pe sasiul de Iveco. De ce s-a apelat la aceasta solutie cu sasiul fals? Pentru ca pasajul de roata de la rulota nu se potriveste cu pasajul de roata de la VAN. Din ce am vazut, toata rulota este construita pe o placa de tego exact cum este podeaua la van si prinsa direct cu suruburi pe sasiu. Vazand-o mai atent pe dedesubt, cu toate furtunele alea montate pe afara, mi-am dat seama ca e cam periculos off-camping-ul pe la noi, in conditiile in care ai o rulota mai lunga asa cum e asta. Ne gandim si la varianta de a pastra portiuni din podeaua vanului si peste ea sa se construiasca sasiul fals, aceasta podea actionand odata ca scut pentru furtunele rulotei si odata pentru izolare termica. Eu nu vreau sa taiem mult din rulota, asa ca in final a trebuit sa prelungim sasiul ca sa ramana loc destul pentru rulota. Ca inaltime, va avea undeva la 2.90 - 3 m asta din cauza ca se mai inalta un pic din cauza sasiului fals. Toata operatia se executa la o fabrica de case mobile, pentru ca ne intereseaza sa iasa ceva ce va putea fi si omologat. Bineinteles ca se va decupa cabina ca sa se treaca din van in rulota si noi vrem sa se decupeze si tavanul pentru ca vrem sa punem doua scaune rotative si atunci nu le mai vad sensul daca nu te poti ridica din ele.Va avea un deflector de aer deasupra cabinei, fix ca o autorulota si sper ca si deflectoarele laterale, care mascheaza trecerea dintre van si rulota sa iasa bine. Oamenii care lucreaza in fibra de sticla am inteles ca se pricep la chestia asta pentru ca fac caroserii de camioane. Am oarece emotii, mergem la inceputul lui ianuarie acolo si stam cateva zile pe capul lor si fac si poze ale procesului ca sa poata vedea si alte persoane interesate.
Mona si Octav Pop
-
- Membru forum
Foarte interesant ce spui, Monaco.
Eu unul, marturisesc ca te voi "vana" pe la iesirile comune, sa vad ce-a iesit.....
Pana una-alta, spor la treba si multa bafta !
Eu unul, marturisesc ca te voi "vana" pe la iesirile comune, sa vad ce-a iesit.....
Pana una-alta, spor la treba si multa bafta !
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie