Astăzi este 30 Mai 2023, 14:55

conducerea pe timp de iarna!

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Marius Bogdan
Membru fondator

Mesaj de Marius Bogdan » 08 Noi 2006, 14:47

lpeti scrie:in locuri mai cu multe lalele este scoala speciala pentru rulotisti,unde este si instructiune pentru drumuri alunecoase.totusi cel mai important este controlul vitezei si lanturilr pe rulota (numai ca nu se pot monta,si eu am vrut sa cumpar,dar nu este loc sa pui)lanturile la rulota sint bune pentru a inpiedica deraparea laterala,dar creste si eficienta frinarii

De ce spui ca nu se pot monta lanturi la rulota?
Sincer sa fiu nu am studiat problema,dar maine dimineata plec spre rulota si chiar vroiam sa cumpar astazi lanturi sa vad ce fel vin!
Asa ca mai astept sa vad intai despre ce este vorba.
Apropo despre cauciuri de iarna:ati vazut pe undeva cauciucuri de iarna 155R13C.Si cum a mai fost discutia neaparat C(si la papuc tot C am!)
mig03

Dragos-Iulian Dobrovat
Membru fondator

circulatia pe zapada

Mesaj de Dragos-Iulian Dobrovat » 08 Noi 2006, 15:28

Pot sa va asigur ca am mers pe polei si pe zapada destul de mult si pot sa spun ca rulota s-a comportat fara probleme. (poate si din cauza ca este facuta sa stai in zapada cu ea). Daca ai franare egala pe ambele roti nu este pericol de derapaj.
Cred ca cel mai proaspat membru club RV care a rulat pe zapada este Vali sub numele de Teodor 97 si poate sa-si impartaseasca experienta prin care a trecut.
Nu mai spun daca ai si un ABS, ESP sau un ASR la masina.
Lanturi nu isi au rostul sa le pui pe rotile rulotei pentru ca daca dai de o portiune de 10 km de drum dezapezit si rulezi pe orice fel de drum oricum nu le mai ai pentru ca se rup.
Lanturile sunt facute sa iesi dintr-o portiune unde nu poti iesi cu cauciucurile normale de iarna si pe urma le dai jos.Nu mai pun ca uzura la articulatiile mai ales la masinile autohtone vor avea grav de suferit.
In opinia mea rulajul pe 5 km cu lanturi este echivalentul in azura articilatiilor a cel putin 1.000 de rulaj pe drumurile Romanicii.
Asa ca nu trebuie sa ne facem probleme din acest punct de vedere.
Am senzatia ca pe acest topic comenteaza numai cei care nu au avut ocazia sa ruleze efectiv pe zapada cu rulota dupa el.
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL

Bogdan

Mesaj de Bogdan » 08 Noi 2006, 15:43

Si eu cred la fel.....

Marius Bogdan
Membru fondator

Re: circulatia pe zapada

Mesaj de Marius Bogdan » 08 Noi 2006, 16:04

dragos D scrie:Am senzatia ca pe acest topic comenteaza numai cei care nu au avut ocazia sa ruleze efectiv pe zapada cu rulota dupa el.

Este corect,cel putin din punctul meu de vedere!
Am cerut lamuriri din urmatoarele considerente:
1.precum am mai spus am avut o experienta pe polei cu un Aro si o remorca destul de neplacuta
2.diferenta de latime(destul de mare) intre masina si rulota 1640/2190 ma face sa ma gandesc ca pot avea probleme la rulare(traiectoria masinii fata de traiectoria rulotei)
3.totusi este o Dacie fara ABS,ESP samd.
4.in zona unde tin rulota este frecvent zapada si polei,ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca am de urcat pe cca.100 de metri o panta destul de mare cu drum de tara(pamant)
Va multumesc oricum si sper ca dupa iarna aceasta sa va pot impartasi sentimente de satisfactie privind rularea cu rulota pe drumurile de iarna ale scumpei noastre patrii!
DESI "IARNA NU-I CA VARA!"
mig03

Sorin Dandes
Membru forum

Mesaj de Sorin Dandes » 08 Noi 2006, 18:03

SERGHEI-Nu am spus ca rulota ar fi asa usoara..dar daca sa va fereasca cel de sus!!...daca a intrat rulota in derapaj ...nu cred ca ai puterea sa o mai redresezi.Asta este parerea mea..cei cu experienta pot detalia.Chiar va rugam.
PASSAT 1.9 TDI +BEYERLAND 430-MD AN 1994

SERGHEI

Mesaj de SERGHEI » 08 Noi 2006, 21:12

Mesaj sters de Moderator. Mesajul continea atacuri la persoana si cuvinte care nu-si au locul pe un forum de oameni civilizati.

Bogdan

Mesaj de Bogdan » 08 Noi 2006, 22:53

:?:
Sa revin totusi la subiect.
Rulota nu franeaza daca se ruleaza cu pana in 25km/h, dar la coborare se cam schimba situatia.Atunci rulota poate frana mai devreme datorita fortei inertiala crescuta.Eu am observat lucrul asta mai ales la munte. Cred ca daca punem lanturi pe rulota nu facem nimic bun.Abia atunci va fi un dezechilibru la franare.
Nu am vazut decat pe campere lanturi.In cataloage nici nu exista ca reper,,lanturi pentru rulote''. Vorba lui Teodor97 : daca sunt cauciucuri de iarna si tractiune buna la masina cred ca se merge destul de bine.
Eu am vazut ca pe polei nici in picioare nu stai pe sosea dar cu masina bine echipata totusi mergi.
Toate bune, Bogdan D.

Vali Mocanu

Mesaj de Vali Mocanu » 08 Noi 2006, 23:06

Nu cred ca este cazul sa intram in polemica din cauza unui asemenea subiect, de unii cunoscut mai bine, iar de altii aproape deloc.

Toate cele bune!!

Luidort Peti
Membru fondator

Mesaj de Luidort Peti » 08 Noi 2006, 23:12

salut serghei nu stiu ce vreau sa-ti spun,dar nu ne parasi,nici pe noi nici clubul,nu mai mergi la bere cu cine tea suparat,dar pentru noi de ce intorci spatele? este mai important sa fim impreuna si sa discutam prostii,sa fim unul mai destept ca altul ,sa dam svaturi si pareri,sa ne simtim important .cine tea suparat poate deja ii pare rau,nu-l lua pe suflet si ori cum ai dat un raspuns cam tare (dar plin de umor !)

Raspunde