Astăzi este 06 Iun 2023, 08:47
temperatura in interior
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
- adrianparaschiv
- Membru forum
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 30 Mar 1979
temperatura in interior
Salut,si la multi ani pe 2010!scriu acest prim mesaj, dupa multe zile de cautari :D ! suntem de circa 2 luni , posesorii unei rulote : model Abbey Gts 212, an fabricatie 1991 :D provenienta Anglia.Doresc sa aflu raspuns la o intrebare ce ma macina de ceva vreme; SE poate sta in rulota pe timp de noapte, fiind temperaturi foarte scazute afara?? : Cu respect Adrian.
Opel Astra h+Hobby Excellent 495 Sunt mindru de rulota noastra!!!!
- Odenie Sergiu
- Membru forum
Re: temperatura in interior
Eu am stat pana la -4 grade in rulota si Truma si-a facut datoria;daca reglezi la maxim,poti sta in costum de baie inauntru :wink: .Daca truma are si vent,aerul cald va fi si mai bine difuzat.Sub aceasta temperatura,n-am avut ocazia sa stau in rulota,poate altii au avut,dar daca Truma-si face datoria bine,nu vad vreo problema.Singura ar fi sa se foloseasca GPL de iarna ca sa nu inghete si eventual pentru siguranta,protejata butelia cu ceva izolator sau aerul cald de la Truma,dirijat in compartimentul buteliilor(pentru cine are aceasta optiune disponibila).
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING
Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
- Sandu Toma
- Membru forum
viewtopic.php?f=2&t=1365
www.clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=3237
Noi am avut iarna trecuta la Moieciu chiar spre -20 de grade ...dar afara, pentru ca in interior erau +20 si peste :D
Pentru incalzirea buteliei am doua optiuni: de la Trumavent sau o patura electrica infasurata peste butelie, iar peste patura o saltea de plaja din poliuretan, izopren sau alte materiale.
www.clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=3237
Noi am avut iarna trecuta la Moieciu chiar spre -20 de grade ...dar afara, pentru ca in interior erau +20 si peste :D
Pentru incalzirea buteliei am doua optiuni: de la Trumavent sau o patura electrica infasurata peste butelie, iar peste patura o saltea de plaja din poliuretan, izopren sau alte materiale.
Orice problema are o rezolvare practica
- adrianparaschiv
- Membru forum
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 30 Mar 1979
Multumesc Sergiu pentru raspuns.Am sa revin si cu alte intrebari :D
Opel Astra h+Hobby Excellent 495 Sunt mindru de rulota noastra!!!!
- Odenie Sergiu
- Membru forum
M-am uitat si in topic-ul indicat,aceeasi recomandare cu perna electrica;dar daca nu exista alimentare la 220V?(presupun ca asa e alimentata).Ma gandeam daca o fi incercat cineva sa acopere butelia cu:am inteles ca ar fi un material cu care se izoleaza in c-tii conductele,nu retin numele(altceva decat "vata de sticla" ),asta in lipsa de derivatia de aer cald de la truma(sau daca truma e pe 220V si nu exista posibilitati de curent.Sandu Toma scrie:viewtopic.php?f=2&t=1365
viewtopic.php?f=2&t=3237
Gavriil Stiharul
Gavriil Stiharul
- Sandu Toma
- Membru forum
Cel mai bun este neoprenul sau izoprenul care pe o parte are folie de aluminiu pe care il poti gasi la metru in Bricostore (se monteaza pe perete in spatele caloriferelor pentru ca peretele sa nu absore caldura, sau asa cum ti-am spus sub forma de saltele de plaja de 50-60cm x 2m.
Rezultatele sunt foarte bune. O patura electrica buna are 30-60w reglabili in 3 trepte, deci cred ca ar merge si cu un invertor in caz de ger extrem.
Rezultatele sunt foarte bune. O patura electrica buna are 30-60w reglabili in 3 trepte, deci cred ca ar merge si cu un invertor in caz de ger extrem.
- Odenie Sergiu
- Membru forum
Cu invertor,oricum in cca 16 ore termina o baterie de 90Ah(perna electrica).In cazul asta,ar merita facuta o derivatie pt.butelie de la vent de 12V,consumul e mult mai mic.Da poate faca fata materialul izolator respectiv.
Gavriil Stiharul
Gavriil Stiharul
- George Marcu
- Membru forum
In mod normal un material izolator, izoleaza, oricat de bun ar fi nu poate sa incalzeasca.
Daca eu am butelia in compartimentul din fata al rulotei la -10 grade, pot sa pun si mama izolatiei ca temperatura la butelie nu o sa creasca, o sa se pastreza sau mai sigur o sa scada datorita evacuarii gazului lichefiat din butelie sub forma de gaz. Cred ca varianta cu Trumavent este castigatoare (obligatoriu sa mearga ventilatorul) si eventual GPL auto in butelie.
Mie mi-a mers incalzirea saptamana trecuta la -6 grade cu butelia plina cu gaz standard de aragaz, aveam 1 cm de zapada pe exteriorul buteliei dar in rulota se facusera in vreo 2 ore 22 de grade.
Daca eu am butelia in compartimentul din fata al rulotei la -10 grade, pot sa pun si mama izolatiei ca temperatura la butelie nu o sa creasca, o sa se pastreza sau mai sigur o sa scada datorita evacuarii gazului lichefiat din butelie sub forma de gaz. Cred ca varianta cu Trumavent este castigatoare (obligatoriu sa mearga ventilatorul) si eventual GPL auto in butelie.
Mie mi-a mers incalzirea saptamana trecuta la -6 grade cu butelia plina cu gaz standard de aragaz, aveam 1 cm de zapada pe exteriorul buteliei dar in rulota se facusera in vreo 2 ore 22 de grade.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
- Doru Stoicescu
- Membru forum
Dupa cum stim totii, din scoala, trecerea unui corp din stare lichida in cea gazoasa se face prin consum de caldura (DETENTA). Evacuarea gazelor din butelie se produce cu scaderea temperaturii, incat se poate ajunge la un moment dat ca, butelia sa aiba o temperatura mai mica decat cei -20 grade C din jur.
Concluzia este ca, neaparat trebuie un aport de caldura, sa incalzim butelia (cu orice, aer cald de la truma vent, rezistente electrice dar cu cunoasterea si respectarea riguroasa a unor reguli privind siguranta la explozii );
Degeaba invelim butelia, caci la moment dat va fi mai rece decat mediul exterior;
Cunoateti cu totii, parlirea porcului, bruma pe butelie, ligeanul cu apa calda.
P.S.
Eu nu incalzesc nimic. Incarc butelia cu propan (garantat la -40 grade C, de la Butan gaz, Damaroaia) sau cel mai comod cu GPL (garantat -15 grade C, tot de la orice statie Butan Gaz);
Nu am avut niciodata probleme ( de 5 ierni);
Concluzia este ca, neaparat trebuie un aport de caldura, sa incalzim butelia (cu orice, aer cald de la truma vent, rezistente electrice dar cu cunoasterea si respectarea riguroasa a unor reguli privind siguranta la explozii );
Degeaba invelim butelia, caci la moment dat va fi mai rece decat mediul exterior;
Cunoateti cu totii, parlirea porcului, bruma pe butelie, ligeanul cu apa calda.
P.S.
Eu nu incalzesc nimic. Incarc butelia cu propan (garantat la -40 grade C, de la Butan gaz, Damaroaia) sau cel mai comod cu GPL (garantat -15 grade C, tot de la orice statie Butan Gaz);
Nu am avut niciodata probleme ( de 5 ierni);
- Sandu Toma
- Membru forum
Izolarea buteliei este necesara si benefica atunci cand exista o sursa de incalzire a buteliei sau regulatorului de presiune : Aer cald de la Trumavent, patura electrica, "ice ex" (incalzitor pentru "ceas")
- Odenie Sergiu
- Membru forum
Adica la statiile pentru alimentarea autoturismelor se poate opta pentru butan sau GPL?Doru Stoicescu scrie: Eu nu incalzesc nimic. Incarc butelia cu propan (garantat la -40 grade C, de la Butan gaz, Damaroaia) sau cel mai comod cu GPL (garantat -15 grade C, tot de la orice statie Butan Gaz);
Gavriil Stiharul
Gavriil Stiharul
- Sandu Toma
- Membru forum
Asta se vinde la pompa in statiile de GPL auto :
viewtopic.php?f=8&t=2294
viewtopic.php?f=8&t=2294