Astăzi este 30 Mai 2023, 14:24

RCA pentru rulote?

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
Marius Bogdan
Membru fondator

Mesaj de Marius Bogdan » 21 Dec 2006, 08:05

Din pacate ,Mircea polita RCA trebuie mentinuta continuu (extras din regulamentul de aplicare al Comisiei de Supraveghere al Asigurarilor):

Daca sunteti proprietar de autovehicul si nu încheiati asigurarea obligatorie RCA sau nu o mentineti în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, savârsiti o contraventie si, prin urmare, sunteti pasibil de amenda de la 1000 RON la 2000 RON si retinerea certificatului de înmatriculare, pâna la prezentarea documentului privind încheierea asigurarii – contraventie care se constata de catre personalul Politiei.

?Zn scurt timp, calitatea de neasigurat RCA a unui proprietar de autovehicule va putea fi identificata si din baza de date la nivel national. ?Zn aceasta situatie, veti primi o înstiintare prin care vi se va aduce la cunostinta calitatea de neasigurat si, daca în termenul prevazut de reglementarile în vigoare, nu faceti dovada încheierii asigurarii RCA, înmatricularea autovehicului pe care îl detineti va fi suspendata din oficiu. Din punct de vedere legal, un autovehicul a carui înmatriculare este suspendata nu poate fi utilizat pe drumurile publice, în caz contrar proprietarul acestuia fiind pasibil de o amenda cuprinsa între 3000 si 5000 RON.
mig03

bebe944
Membru forum

Mesaj de bebe944 » 21 Dec 2006, 12:25

scuze, nu stiu de ce a intrat de 3 ori , nu mi-a venit nici mie sa cred cand am vazut ;@coupeule cei unde fac eu asig < bcr asig> fac la lun , la trei , la doua , la cat vrea clientul <cum mi se pare si normal , nu asiguri ceea ce nu reprez un percol pt altii>inmultesc 9.00 roni parca cu cite luni vrei, asa e si afara , acolo daca te-a prins fara asig e ca si cind nu ar fi inmatric masina ; se considera inmatriculata cat ai asig ;multi pensionari nu platesc pe timpul iernii dar nici nu circula , prefera taxiul decat amenda !!<cat o fi?>
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759

Mircea Ionescu
Membru fondator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu » 21 Dec 2006, 16:00

Mig-ule vad ca esti beton la legislatie. :D :D Invata-ma si pe mine ce sa fac. Am o masina cu care ies de cateva ori / an. Iarna in nici un caz. Exista vre-o modalitate de a plati asigurare mai mica? Plata / luna ar putea fi o varianta dar din ce zici tu se pare ca e cam ilegala...
Multumesc.

Marius Bogdan
Membru fondator

Mesaj de Marius Bogdan » 21 Dec 2006, 18:08

Nu sunt beton la legislatie!
Problema este ca viata,pardon patronul(ii) la care lucrez de peste 8(opt) ani m-au invatat sa fiu "prieten" cu legislatia.
Asa ca pot sa-ti spun ca nu ai cum sa fentezi legislatia actuala privind RCA pentru ca exista acea baza nationala de date (vezi mesajul in care am dat adresa) si vei primi dupa maxim 60 zile (si este verificata de cunostiinte ale mele,si chiar eu am reusit sa radiez din circulatie o "batranica" de Dacie asa) insiintare ca nu ai platit RCA-ul si ca in maxim 30 de zile masina va fi radiata din evidentele Politiei.Acum ca si remorcile(rulotele) care au aparut in grilele de plata,poti sa-ti inchipui ce va urma...
mig03

Mircea Ionescu
Membru fondator

Mesaj de Mircea Ionescu » 21 Dec 2006, 19:25

Nu vreau sa fentez legea, dar nici sa platesc degeaba (am si un ditamai motorul de 2800 cmc) In concluzie merg/nu merg tre sa platesc RCA permanent... ca altfel ma trezesc cu masina radiata... Nu pot sa fac o intrerupere ceva, ca la radierea temporara a masinii???
Multumesc

Doru Stoicescu
Membru forum

Ii bun si forumul la ceva.

Mesaj de Doru Stoicescu » 21 Dec 2006, 19:58

M-am conformat celor spuse pe forum de mig si Coupe.
RCA auto pana 1200cm - 159 roni la BCR Asigurari
RCA rulota - 20,79 roni la Unita.
Multumesc celor doi pentru sfaturi.
Doru Stoicescu
0721.18.05.16

Marius Bogdan
Membru fondator

Mesaj de Marius Bogdan » 22 Dec 2006, 07:20

@coupe: nu am nici o idee cum s-ar putea plati fractionat pe perioade.
Incearca sa iei legatura cu cei de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si vezi ce-ti raspund!
http://cedam.csa-isc.ro/
mig03

Mircea Ionescu
Membru fondator

Mesaj de Mircea Ionescu » 22 Dec 2006, 09:03

Multumesc Marius, o sa-i intreb...
Ai idee de cand devine sistemul functional, pt ca din sapte masini pe care le-am cautat am gasit numai una inscrisa... :D :D
Au un termen de la care incep sa faca verificari impreuna cu politia si sa inceapa sa trimita somatii, ca acuma e clar nu au baza de date completa?...

Marius Bogdan
Membru fondator

Mesaj de Marius Bogdan » 22 Dec 2006, 09:17

Teoretic sistemul este functional si spun asta pentru ca mi s-a radiat din circulatie o Dacie veche (cu numere vechi si partial dezmembrata) ,iar prin vara prieteni de ai mei au primit "recomandate" prin care erau somati sa plateasca RCA-ul sau sa faca dovada platii politei.
Acum ca nu ai gasit din 7 masini numai una inregistrata in baza de date inseamna ca:
1. ori nu ai tastat bine numarul-ai vazut se introduce cu litere mici si fara spatii sau liniute intre grupuri
2. polita RCA nu a fost transmisa la CSA pentru inregistrare.
In acest ultim caz trebuie sa-i contactezi sa le dai datele necesare,iar vor face verificarile necesare si te vor informa.
mig03

Mircea Ionescu
Membru fondator

Mesaj de Mircea Ionescu » 22 Dec 2006, 10:30

Am bagat bine nr... Iti dai seama ca dupa primele 3 verificari mi-am zis ca ceva nu e in regula si am citit instructiunile...
Eu cred in continuare ca baza de date e incompleta pt ca una din masini e masina de serviciu a unei banci care isi face singura asigurarile si la cat sunt de scrofulosi ma indoiesc ca nu au transmis la inregistrare... Asiguratorii sunt obligati sa transmita sau au primit doar o recomandare?

Despre radierea Daciei: Ti-au dat si hartie ca sa o poti radia de la admin. financiara?

Ionita Bogdan
Membru forum

Mesaj de Ionita Bogdan » 22 Dec 2006, 17:24

Azi am platit si eu asigurarea la UNITA. Pt rulota mea 10 % din valoarea asigurarii masinii a reprezentat 47,3 RON .

Multumesc mult celor care au avut rabdarea sa caute cea mai ieftina varianta.

Cu stima
Bogdan Ionita

SERGHEI

Mesaj de SERGHEI » 22 Dec 2006, 18:15

a) In cazul unui cuplu format din autovehicul tractor si o remorca, semiremorca sau atas, prima pentru acea remorca/semiremorca/atas este inclusa in prima de asigurare pentru autovehiculul tractor.

Asta nu este asigurarea clasica?? cei de la BCR asigurari au spus ca citez: ,,- rulota s-au remorca nu se asigura decat daca tii neaparat. :shock: ...Se merge pe considerentul ca o rulota nu poate produce un accident atata timp cat ,,sta" ea ne-avand un mijloc propriu de propulsie .Cand este legata de masina si provoci un accident ,,agatand " pe cineva de exemplu asigurarea este acoperita de RCA-ul masinii ,chiar si in cazul in care masina si rulota nu au acelasi ,,detinator"... :shock: .."

Daca vrei sa imprumuti rulota si faci asigurare de 10% din prima de asigurare a masinii ,iar cel caruia o imprumuti are o masina cu capacitate si implicit cu asigurare mult mai mare ,atunci ce faci???

Sfatul lor a fost urmatorul ,,-tine-ti banii in buzunar , asigurarile RCA nu prevad nimic concret legat de rulote."

La informatii (Udriste) ;Nu se fac RCA-uri pt rulote ,deci rulota dumneavoastra nu va fi radiata din circulatie pt neplata asigurarii, asa cum se va intampla cu autovehiculele .....Pe cine sa mai cred.
In toata zona Udriste ,toti agentii asiguratori au spus acelasi lucru,,-Vreti dumneavoastra neaparat RCA la rulota?? OK.....va facem 10% din prima de asigurare pentru autovehiculul ,dar daca schimbati masina ce faceti?? Faceti alta??

Macar oamenii au fost corecti.
Concluzia : cu toata ameteala asta ,cred ca pana la urma fac o asigurare ,cine stie ,pentru 40-50 de lei sa te trezesti ca platesti din buzunar masina unuia pentru simplu fapt ca nici o autoritate in tara asta nu stie ce si cum....

Raspunde