Astăzi este 10 Iun 2023, 16:53

RCA pentru rulote?

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
SERGHEI

Re: deci, imi fac asigurare la rulota sau nu?

Mesaj de SERGHEI » 23 Ian 2007, 21:57

maria0802 scrie:Dragi rulotisti,
Din toate cele citite, pro si contra, nu m-am lamurit: io, cu cine votez? Fac asigurare RCA la rulota sau ii trimit la plimbare pe distinsii domni politisti?
Poate mi-a scapat mie ceva :D
Multumesc,
Maria

Cand te-ai dus sa inmatriculezi rulota cei de la biroul inmatriculari ti-au cerut RCA? Pai daca ei nu au cerut asa ceva (RCA,fara de care un auto nu se inmatriculeaza) de ce sa faci tu exces de zel sa bagi bani in fundul asiguratorilor complet gratuit.Un agent de asigurari este in stare sa iti asigure si caruciorul la copil daca gaseste o portita,numai pt comisionul de 30 % minim..Daca un politist se ia de tine pt RCA la rulota (lucru care nu cred ca il va face ) ,taci din gura ,semneaza procesul verbal ca ,,nu esti de acord cu decizia lui",faci contestatie si il dai si in judecata .

parpaneata:> de ce este indicat sa faci la aceeasi casa de asigurari si la auto (ca sa nu mai discutam despre RCA la rulota ca este deja stabilit ca nu se plateste ). In caz de accident ,iti vei repara masina pe asigurarea celui care este vinovat.Asa ca degeaba ai tu RCA la X care este renumita daca te loveste unul care are RCA la Y care este neserioasa si te plimba cu banii..

Cel mai bine ar fi ca pe pagina de start a forumului sa scrie mare ,,NU SE FAC RCA-uri LA RULOTE" decat daca tii mortis sa arunci banii...

Mircea Ionescu
Membru fondator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu » 23 Ian 2007, 22:07

Si daca pleci cu ea afara ii faci sau merge tot cu cea a masinii?

Sorin Dandes
Membru forum

Mesaj de Sorin Dandes » 23 Ian 2007, 22:28

Eu am Casco la Allianz-Tiriac(la masina) si daca am facut si RCA-ul la ei a fost extinsa polita casco beneficiind de acoperirea daunelor si peste granita.
Deci este posibil sa fie ceva avantaje.
Ultima oară modificat 23 Ian 2007, 22:48 de către Sorin Dandes, modificat 1 dată în total.
PASSAT 1.9 TDI +BEYERLAND 430-MD AN 1994

Luidort Peti
Membru fondator

Mesaj de Luidort Peti » 23 Ian 2007, 22:47

tu ce rulota ai sorine la care se refera avantajul? lasati glumele ,era sa ma duc sa platesc asigurare,de fapt am si mers,dar mi-au spus,sa citesc legea,care nu obliga,doar daca neaparat vreau pot plati , daca nu este obligatoriu pentru ca asigurarea de la masina acopera si rulota de ce sa platesc?

teodor97

Mesaj de teodor97 » 24 Ian 2007, 08:25

Acelasi raspuns ca al lui Peti, l-am primit si eu de la Politia Romana!!!
DECI: NU SE FACE RCA LA RULOTE!!!!!!!!

SERGHEI

Mesaj de SERGHEI » 24 Ian 2007, 13:50

Ar fi bine ca acest topic sa fie sters,parerea mea.Cine stie ce idiot poate intra pe aici si numai ce vezi ca apare si RCA pt rulote...Cu discutiile astea avem toate sansele sa deschidem mintea unui dobitoc si sa bage RCA si la caruciorul copilului..
Cine vrea sa inmatriculeze o rulota afla direct de la ghiseul de informatii ca nu ii trebuie RCA pt rulota.De obicei omul intai inmatriculeaza rulota si pe urma apare pe aici sa intebe de RCA( :shock: ) la rulota.Iar daca mergem pe ideea ca omul vrea sa isi cumpere o rulota si nu stie ce taxe il asteapta (ca inca nu a trecut pe la politie) iar discutam gratuit.Cati dintre voi si-au cumparat o masina sau rulota luind in calcul foarte serios RCA-ul sau impozitul????Daca iti permiti masina sau rulota ,si daca iti permiti sa te si deplasezi cu ele ,atunci inseamna ca ai bani si de taxe.Corect?

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 24 Ian 2007, 14:35

Asigurarea e la un pret asa mic incat nu cred ca ne permitem sau imi permit sa umblu fara.In Europa sunt sigur ca e obligatorie.Asa ca....face fiecare cum vrea.Si mie mi-a spus politia ca nu trebuie ptr ca legea nu prevede in Romania.Dar...in nomenclatoarele asiguratorilor exista aceasta asigurare.A fost o mica inadvertenta la inceput ptr ca nu stiau unde sa o incadreze dar s-a rezolvat!
Topicul e f bun iar din contradictii a iesit tot timpul ceva bun!

SERGHEI

Mesaj de SERGHEI » 24 Ian 2007, 16:56

In Europa ......cartea verde a masinii acopera tot(de aceea o platim, ca plecam sau nu plecam este treaba noastra).
Daca esti cetatean al altei tari atunci normal ca te supui regulilor din tara ta.Dar dpdv al traficului international (in Europa cel putin) RCA-ul cu Cartea Verde imi asigura linistea .Pana la intrarea in vigoare a noului decret nu ati fost nici unul cu rulota afara? V-au cerut autoritatile (RO sau a tarilor tranzitate sau vizitate) Asigurarea separata pe rulota??Romanii au o hiba...raiesc cu frica sa nu incalce legea si de multe ori exagereaza inventand legi sau reguli dupa cum il taie capul...In momentul in care cineva sau chiar Politia Romana va prezenta un act din care sa reiasa ,,obligativitatea asigurarii rulotelor" atunci ma voi conforma.Pana atunci respect legile in vigoare si refuz sa fac ,,burta " mare unui x sau y asigurator...

SERGHEI

Mesaj de SERGHEI » 24 Ian 2007, 17:00

parpaneata scrie:Asigurarea e la un pret asa mic incat nu cred ca ne permitem sau imi permit sa umblu fara.In Europa sunt sigur ca e obligatorie.Asa ca....face fiecare cum vrea.Si mie mi-a spus politia ca nu trebuie ptr ca legea nu prevede in Romania.Dar...in nomenclatoarele asiguratorilor exista aceasta asigurare.A fost o mica inadvertenta la inceput ptr ca nu stiau unde sa o incadreze dar s-a rezolvat!
Topicul e f bun iar din contradictii a iesit tot timpul ceva bun!

In care nomenclatoare....??? Ca pe tabelul de asigurari nu exista !!! O avea Tiriac ceva pe acolo prin birou ,printr-un sertar..

Frate ...NU DATI BANI aiurea ,ca vedeti ce greu se castiga .

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 24 Ian 2007, 20:39

Hai sa facem un pariu!
Si iti dau si un exemplu.Esti acasa sau in camping sau unde vrei tu cu rulota parcata pe roata.Sotia ta pleaca cu masina aia cu care tragi rulota sa ia bere sau eu stiu ce! Tu vrei sa muti rulota cu mana si dai in alta masina spargandu-i ceva.Farul sau stopul masinii aleia costa vreo 10-15 milioane.Cum faci? Ca au fost multi martori care te-au vazut ca tu ai impins rulota!!!

SERGHEI

Mesaj de SERGHEI » 24 Ian 2007, 22:34

parpaneata scrie:Hai sa facem un pariu!
Si iti dau si un exemplu.Esti acasa sau in camping sau unde vrei tu cu rulota parcata pe roata.Sotia ta pleaca cu masina aia cu care tragi rulota sa ia bere sau eu stiu ce! Tu vrei sa muti rulota cu mana si dai in alta masina spargandu-i ceva.Farul sau stopul masinii aleia costa vreo 10-15 milioane.Cum faci? Ca au fost multi martori care te-au vazut ca tu ai impins rulota!!!
..

....Un raspuns serios nu iti pot da,sincer.Ai dat un exemplu bun.

:lol: :lol: Il rog pe pagubas sa ma dea in judecata iar pe martori ii invit la una mica sau dupa caz le rup picioarele...

Sa incerc si un raspuns totusi...:pentru asta exista CASCO.

Si acum sa iti dau si eu un exemplu: vine unul face pipi pe rulota ta (ca este beat) si scapa si tigarea pe cutia buteliei (butelia nu este...) rulota arde si tu ramai cu RCA-ul umflat ca nu te ajuta la nimic...
Daca sunt atat de bou(si sunt destui asa) incat sa manevrez rulota cu mana si sa lovesc pe cineva atunci stau acasa si platesc ,ca merit.

,,,,,,Dar...in nomenclatoarele asiguratorilor exista aceasta asigurare.A fost o mica inadvertenta la inceput ptr ca nu stiau unde sa o incadreze dar s-a rezolvat! " Unde?? ca pe politele de asigurari nu scrie decat ,,autovehicul"..pe cand rulota din cate stiu eu este ,,vehicul"...diferenta extrem de mare..

[/color]
Atata timp cat nu sunt obligat prin lege iar autoritatile nu au facut recomandari legate de RCA a rulotei prefer sa platesc asigurare full pentrui sufletul meu.

Marius Bogdan
Membru fondator

Mesaj de Marius Bogdan » 25 Ian 2007, 08:52

SERGHEI scrie: Daca sunt atat de bou(si sunt destui asa) incat sa manevrez rulota cu mana si sa lovesc pe cineva atunci stau acasa si platesc ,ca merit.

,,,,,,Dar...in nomenclatoarele asiguratorilor exista aceasta asigurare.A fost o mica inadvertenta la inceput ptr ca nu stiau unde sa o incadreze dar s-a rezolvat! " Unde?? ca pe politele de asigurari nu scrie decat ,,autovehicul"..pe cand rulota din cate stiu eu este ,,vehicul"...diferenta extrem de mare..

Daca o sa te uiti in certificatul de inmatriculare al rulotei o sa constati ca la categorie scrie "remorca speciala" ,iar in toate nomenclatoarele asiguratorilor apare categoria de "remorca".

Cat de comparatia cu anumite animale pentru cei care-si muta rulotele cu mana,multumesc,pentru ca eu sunt unul din cei care-si parcheaza asa rulota din cauza spatiului mic de manevra unde o tin.
Si probabil ca ar trebui sa-ti multumeasca si englezii de la Truma pentru a lor inventie numita "caravan mover" ,adica acele motorase electrice special concepute pentru a antrena rotile rulotelor si a le putea deplasa fara a fi agatata de masina.

In rest,toate cele bune!
mig03

Raspunde