Astăzi este 30 Mai 2023, 15:12

Proiectul Umanitar Rulota ("PUR")

propuneri de actiuni
actiuni finalizate

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Catalin Gigi
Membru forum
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Re: Proiectul Umanitar Rulota ("PUR")

Mesaj de Catalin Gigi » 14 Iun 2011, 09:07

OK Gabi ,te aștept sa ma contactezi pt donație ,am suficiente drumuri la Ploiesti ,anunța aici suma ,iar eu ma deplasez sa o colectez.
Am găsit o rulota,pretul ei este 1oooeur .
Este o rulota înmatriculata,mare cu 2 axe,2 camere ,exact ce ne trebuie...daaar nu rămane ca si ultima varianta ,cine are cunoștința de rulota mare dar si înmatriculata, poate expune aici date despre ea si poze si o sa ne consultam ce este mai bine de făcut .
Deci Gabi !!! te aștept sa faci donația :D !!!
Ultima oară modificat 14 Iun 2011, 21:27 de către Catalin Gigi, modificat 1 dată în total.

Dragomir Gabriel
Membru asociat
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel » 14 Iun 2011, 20:56

Am zis ''la cati membri suntem'' putem contribui toti pentru finalizarea PUR, deci vezi cati bani s-au strans, imparte diferenta la nr. total de membrii si o sa vezi ca va fi o suma infima. Pune si poze cu rulota si am putea sa o colantam cu DONATIE din partea CLUBRV... asta e doar o idee pentru a ne face reclama la club, poti chema Protv-ul si cred ca o sa afle toata tara de noi si de actiunile noastre. Poate chiar primim sponsorizari mai multe pe viitor. Stima...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 14 Iun 2011, 21:25

asta este rulota ...
Dar la fel de bine putem cumpara alta care ni se pare mai rentabila ...singura conditie este sa fie inmatriculata si mare ca spatiu ,am zis inmatriculata deoarece intentionez sa ii vand ulterior sasiul pt a fi transformat intr-o platforma :wink: asa recuperam o parte de bani si cu ei facem una alta pt amenajarea finala .
Imagine
Imagine

Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe » 14 Iun 2011, 21:31

Acum sa ma bag si eu ca "Nea Ion , ca si el e om" :D Cred ca important in momentul de fata este sa se stranga cat mai multi bani si sa fie reparat/inlocuit acoperisul casei, si o tencuiala ar fi mai utila. Sa nu uitam ca spatiul in rulota este mic, iarna vor fi in stare sa instaleze un godin si Doamne fereste...Rulota cred ca le foloseste pentru moment, pana cand vor incepe sa cada din ea..., parerea mea. :D Lasand gluma , revin si spun ca o "carpeala" a casei , o soba de teracota si 2 carute de lemne, ceva conserve, cartofi si lucruri de pe la noi, i-ar aranja mai bine.
Imagine

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 14 Iun 2011, 21:48

Casa este intr-o stare de degradare foarte avansata ...partea din dreapta este terminata nu poate fi locuita ...ei stau toti 7 intr-o camera :( .
Daca as incerca sa repar acoperisul ar cadea :cry:. este din nuiele si pamant .Au trait fara caldura toata viata .Ma gandeam sa mut fetele cele mari in rulota ca au crescut si in felul asta le-as face un pic responsabile :idea: .
Propuneti ,veniti cu idei .
Multumesc Mihai ca esti alaturi de mine !!!!

ps; in poza la baza casei in dreapta se vede un celofan, daca il dai la o parte se vede sub casa si in casa (camera din dreapta ).

Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe » 14 Iun 2011, 22:00

Se vede starea degradata, si se stie ca orice lucru carpit nu-i un lucru tocmai bun, insa noi stim ce inseamna o rulota, stim ca locuim ocazional, facem agrement, dar am convingerea ca solutia asta este pentru maxim 1 an, poate mai putin. Daca n-au posibilitatea sa intretina o casa, ce sa spunem de o rulota din placaj, tabla de aluminiu si polistiren. Eu practic ma gandesc ca daca tot se starng niste bani, si usor usor popularizam si pe la altii actiunea, se alatura . poate chiar firme de constructii, colegi care lucreaza in domeniu si stiu pe cei care au cadere sa ajute. Sunt multe de spus , important ca a demarat proiectul, dar eu personal nu m-as opri la rulota. In fine tu l-ai deschis, il coordonezi si decizi, vedem ce-o fi . In ceea ce ma priveste sunt alaturi. :D

Relu Deliu
Membru asociat

Mesaj de Relu Deliu » 16 Iun 2011, 16:36

Daca casa nu mai poate fi reparata, poate ar fi mai folositor un modul tip container, cele care se folosesc la santiere.
Cred ca rulota este destul de fragila si la cate suflete sunt acolo...
Chiar daca nu sunt in stare excelenta, containerele se pot repara mai usor(interior rigips, instalatie electrica simpla, ceva tabla la extetrior).
Este o idee doar.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654

Sandu Toma
Membru forum

Mesaj de Sandu Toma » 16 Iun 2011, 17:10

Vazand ideea lui Relu Deliu mi-am amintit ca am facut ceva investigatii in acest domeniu in urma cu ceva timp cand un prieten mi-a cerut o solutie de locuit "ieftina" pentru o echipa de muncitori.
Un container metalic de 20 de picioare (6 m x 2,4m x 2,4m) intr-o stare acceptabila exterior, pentru a nu necesita inlocuirea tablei ( structura suplimentara + tabla) costa undeva la 400-500Euro. http://www.okazii.ro/catalog/55371574/container.html
Mai apoi :
-podeaua minim 5 euro/mp x 15mp= 75 Euro
-montanti pt rigips aprox 50 Euro
-Vata minerala de 100mm 53mp x 2 eur = 106Euro
-Rigips 12mm RF 53 Eur x 2 eur = 106 Eur0
-Usa metalica = 80 Euro
-2 ferestre minim 150 Euro
-Instalatie electrica aprox 30 Euro
-Vinarom 20 Euro
-Grund si Vopsea alchidica exterior 15 Kg = 55 Euro
-Polistiren pt izolatie acoperis 50mm 15mp = 40 Euro
-Tabla cutata galvanizata acoperis 18mp = 72 Euro
MANOPERA GRATIS PE VOLUNTARIAT 6-8 zile om
TOTAL container + materiale = 1234 Euro
Plus de asta ar fi problema transportului pe trailer si macaraua la incarcare-descarcare, care mai ieftin de 250 Euro nu le gasesti TOTAL General = 1500 EURO
In conditiile in care nu ai nici mobilier (paturi, dulapuri), aragaz, chiuveta, incalzire (Truma care probabil nu va fi folosita)
WC si altele !

Ideea cu rulota de 1000Euro era ca sa se vanda sasiul si cu banii obtinuti sa se faca celelalte lucrari (postament, umbrar, etc)
Orice problema are o rezolvare practica

Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe » 16 Iun 2011, 19:17

In prima faza si eu m-am gandit la un container, dar tot la fel de mic este, avantajul fiind ca poate fi mai rezistent, desi cu rigips prin interior la cati sunt si ce varste au ma 'ndoiesc . Calculul lui Sandu pare si cred, ca este un estimat corect si sa vedem 1500 euro ce inseamna pentru reparatia casei. Promit ca ma documentez cat ar costa o ranforsare cu plasa de Buzau, tencuiala , beton, pardoseala, tabla de zinc si ce-o mai fi, iar daca cineva in tema poate estima , sa ne spuna si noua. Oricum cred ca este timp pentru strans bani pana spre septembrie cand ar trebui inceputa treaba.

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 16 Iun 2011, 20:23

Am dus meseriaș la casa anul trecut ...mi-a cerut 5000ron pt toată casa de îmbrăcat in plasa de Buzau asa cum a zis Mihai...plus materiale si acoperișul care este putred tot ...am renunțat :oops: ...dar nu de tot :mrgreen:
Ma bucur totusi ca am multi colegi alaturi si cu o idee de la unu si cu una de la altul se va apropia de final si acest proiect...

Va rog din suflet sa ma iertati pt modul de colectare a banilor pt proiectul PUR de la Bran ...Am mers pe la fiecare cu o cutie cu poza copiilor pe ea si am cerut de la fiecare cat l-a lasat sufletul ...imi pare rau daca am suparat pe cineva pt modul nediplomatic cu care am facut-o ...daaar imi doream sa finalizam acest proiect...
Mi-am adus aminte cum am procedat la Baile Boboci; am strigat la microfon si cu totii au pus in cutiuța ...la final culmea era fix cat bicicleta lui Cornel ...am fost foarte bucuros si fericit ca am putut sa fiu de folos ...si de aceea am sperat ca o sa reusim impreuna daca se poate .
Azi am fost la primaria comunei Jugureni jud Prahova si am discutat cu primarul pt a putea ca eventualii colegi sa trimită pachete cu diverse ajutoare (Doamna Oli Vezeteu si-a exprimat dorinta sa le trimita niste paturi si perne ).
adresa :
PRIMARIA JUGURENI jud PRAHOVA
In atentia domnului primar Marcoceanu
cu specificatia AJUTOARE PT fam RADU MARIANA .
Imagine

Dragomir Gabriel
Membru asociat
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel » 16 Iun 2011, 21:13

Gigi Catalin scrie: Deci Gabi !!! te aștept sa faci donația :D !!!
Dau si pentru copiii amarati si pentru Cornel... Te astept cand ai drum. Daca mai trebuie hainute eu deja am vorbit, daca nu le duc la copiii de la manastirea Jercălăi.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 16 Iun 2011, 21:38

Cum crezi !!! eu ajung maine in Ploiesti !!!
daca ajungi la manastirea de la Jercalai transmitei parintelui Cleopa toata recunostinta mea impreuna cu urarile de sanatate si sa ma scuze ca in ultimul timp nu am mai avut timp sa ajung la manastire :oops: !!!!

Raspunde