Astăzi este 27 Oct 2021, 09:21

Preparate la...Rulota - Topic gastronomic

retete culinare impartasite de pasionati

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6545
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Propunere topic gastronomic

Mesaj de Lupu Ciprian » 31 Oct 2011, 14:14

Asteptam in continuare reteta de CIORBA cu perisoare precum si alte retete ce pot fi puse in practica atunci cand iesim cu rulotele .
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6545
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Propunere topic gastronomic

Mesaj de Lupu Ciprian » 10 Noi 2011, 21:12

Ciorba de burta - cu aceasta ocazie va propun ca la 1 dec sa facem si un concurs pe teme culinare - am sa scriu probabil la '" 1dec - organizare "

Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2709
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Pui la galeata cu cartofi copti

Mesaj de Sandu Toma » 02 Mai 2012, 23:28

In varianta de fata se mai numeste si "Closca pe oua" !!! :D
Se pregateste puiul cu ceva timp inainte, se sareaza si condimenteaza dupa gust, dupa care se impaneaza cu usturoi.
Se taie "cateii" de usturoi in lung in 2-4 felii, dupa care se impunge puiul cu cutitul si se introduce usturoiul.
Pentru a fi bine "facut" pieptul si pulpele se cresteaza de cateva ori cu cutitul. Aripioarele si pulpele se departeaza de corp cu ajutorul unor betisoare de frigarui sau chiar scobitori.
In cutia gratarului, sau intr-un loc special pentru foc se pregateste jarul (de lemn sau carbune).
Cand este gata jarul se da pe margine, iar in mijloc se asterne o folie de aluminiu pe care se aseaza 6-8 cartofi (spalati in prealabil pentru a putea fi cdecojiti in farfurie) si in mijlocul lor puiul pe un suport de sarma sau pe o sticla de 1/2 l,plina cu apa pentru a nu se usca puiul.
In ascest moment intra in actiune "arma secreta"...GALEATA ! Din tabla neagra (nu galvanizata!) si eventual modificata un picut, in sensul ca toarta se muta la...fundul galetii si se creeaza o "bordura" care sa tina jarul !
Galeata se aseaza peste pui cu gura in jos, se trage jarul pe langa ea, ba chiar se pune jar pe fundul galetii.
Timp de 45-60 de minute, se lasa puiul la copt, dupa care, cu grija se ridica galeata si se pun "preparatele" pe un platou.
Peste cartofi puteti pune sare, piper si un pic de unt.
Pofta buna !
Atașamente
AMBA0009.JPG
AMBA0009.JPG (100.02 KiB) Vizualizat de 2745 ori
AMBA0012.JPG
AMBA0012.JPG (102.65 KiB) Vizualizat de 2745 ori
AMBA0016.JPG
AMBA0016.JPG (154.76 KiB) Vizualizat de 2745 ori
AMBA0028.JPG
AMBA0028.JPG (131.38 KiB) Vizualizat de 2745 ori
AMBA0032.JPG
AMBA0032.JPG (145.77 KiB) Vizualizat de 2745 ori
AMBA0036.JPG
AMBA0036.JPG (115.82 KiB) Vizualizat de 2745 ori
Orice problema are o rezolvare practica

Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2709
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Preparate la...rulota !

Mesaj de Sandu Toma » 03 Mai 2012, 17:09

Tocmai pe ideea asta, a gatitului la rulota, deci in natura as vrea sa mergem, pentru a-i ajuta pe colegi cu retete usor de preparat.
Imi pare foarte rau ca niciun participant de la Cheia nu a pozat "mielul la cuptor" tinut in vin si mirodenii 36 de ore si apoi "copt pe gratar" cu ajutorul unei alte "inventii" de-a mea. A iesit atat de bun, incat vreo cativa inamici declarati ai carnii de miel nu se mai puteau satura :D
Si daca sunteti cuminti, voi posta si ceva retete de deserturi (pentru aniversari), destul de usor de facut !
Atașamente
AMBA0038.JPG
AMBA0038.JPG (93.37 KiB) Vizualizat de 2805 ori
Orice problema are o rezolvare practica

Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2709
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Ciuperci umplute ca la Cetateni

Mesaj de Sandu Toma » 10 Mai 2012, 10:30

Ciuperci umplute ca la Cetateni
- Ciuperci albe (chapignion)potrivite ca marime
- Kaizer sau costita afumata
- Cascaval
- Unt
- Patrunjel verde
- Sare, piper, cimbru (optional usturoi)
Se rupe picorusul ciupercilor si se curate de pielia palariile.
Piciorusul spalat se taie cubulete mici de 2-4mm si se amesteca in unt cu cascavalul si costita taiate la fel. La aceasta compozitie se adauga condimentele si patrunjelul tocat marunt.
Palariile ciupercilor sarate in prealabil in interior si unse la exterior cu putin ulei se umplu cu aceasta compozitie, dupa care se presara deasupra cascaval ras.
Se frig pe gratar sau pe disc, dar se pot pune si in tava la cuptor, pana se rumeneste bine si ciuperca si cascavalul de deasupra compozitiei.
Se pot servi ca atare sau ca garnitura la friptura. In pozele de la Zugreni (cu Relu si Marcel )au fost garmitura la ficatei pe disc alaturi de piure de cartofi.
Dupa...am servit un vin alb ! :lol:

Pofta buna !
Atașamente
IMG_2246.JPG
IMG_2246.JPG (136.64 KiB) Vizualizat de 2772 ori
IMG_2253.JPG
IMG_2253.JPG (112.4 KiB) Vizualizat de 2772 ori
Orice problema are o rezolvare practica

Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2709
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Clatite Brasovene "a la Boti"

Mesaj de Sandu Toma » 10 Mai 2012, 10:37

Clatite Brasovene "a la Boti"

Clatitele : Se amesteca cu telul 2 oua intregi, 300 ml de lapte, 200 g de faina, 200 ml de apa minerala, putina sare si cand este neted se adauga 50 ml ulei.
Modul de prajire a clatitelor: la prima clatita se unge tigaia cu ulei; la restul ajunge uleiul adaugat in aluat. Daca se lipeste de tigaie, partea arsa se indeparteaza cu un cutit, se sterge doar locul respectiv si se unge cu ulei.

Umplutura :
Se toaca marunt ( cuburi sau fasiute), costita afumata, cascaval, ciuperci conservate (eventual miez de nuca).
Se amesteca ingredientele cu smantana si se adauga condimentele : sare, piper, cimbru, vredeata.
Se pune compozitia pe foaia de clatita si se ruleaza, dupa care se inchid capetele clatitei. In cazul in care "se incapataneaza" folositi doua scobitori.
Clatita astfel impachetata se da prin faina, apoi ou batut cu sare si ceva condimente, si in final prin pesmet si se prajeste in tigaia cu ulei incins pana se rumeneste bine.
Cei care au mancat in anii trecuti de 8 Martie si de Paste la Cheia din clatitele facute de mine, stiu despre ce este vorba :lol:

Pofta mare !
Orice problema are o rezolvare practica

Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2709
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Preparate la...Rulota - Topic gastronomic

Mesaj de Sandu Toma » 10 Mai 2012, 13:19

Noi cautam sa postam aici RETETE ACCESIBILE TUTUROR RULOTISTILOR !!!
O sa postez poze cu "cuptorul" rulotistic (facut de mine si care poate fi folosit pe jar) la care friptura de miel de la Paste a iesit...delicioasa !!!
Orice problema are o rezolvare practica

Avatar utilizator
Niky Radu
Membru asociat
Mesaje: 1122
Membru din: 26 Dec 2010, 16:38
Localitate: Bucuresti,11Iunie
Contact:

Re: Preparate la...Rulota - Topic gastronomic

Mesaj de Niky Radu » 26 Oct 2012, 14:07

Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Elddis 2000
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978 telekom

Avatar utilizator
Dragomir Gabriel
Membru asociat
Mesaje: 1000
Membru din: 19 Iul 2010, 23:40
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968
Localitate: Ploiesti, Prahova
Contact:

Re: Preparate la...Rulota - Topic gastronomic

Mesaj de Dragomir Gabriel » 28 Oct 2012, 20:30

Am preluat din prima parte prepararea aripioarelor... ATENTIE ! Ce vedeti sunt aripioare, nu ciocanele... :lol: Cam migaloasa operatia dar a meritat. E bun si "iutubu" la ceva :D .

Imagine
Imagine
Imagine
Iar rezultatul... fara cuvinte...

Imagine
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com

Avatar utilizator
Niky Radu
Membru asociat
Mesaje: 1122
Membru din: 26 Dec 2010, 16:38
Localitate: Bucuresti,11Iunie
Contact:

Re: Preparate la...Rulota - Topic gastronomic

Mesaj de Niky Radu » 29 Oct 2012, 09:44

Bravo, Gabi, si eu mi-am propus sa incerc aceeasi operatie, dar la cuptor, panee
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Elddis 2000
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978 telekom

Raspunde