Astăzi este 02 Iun 2023, 04:26

Haideti prin Europa cu Rv-ul la targuri de brocante.

arhiva anilor 2006 - 2012

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati TOATE datele personale, acesta incluzind un numar de telefon, adresa de domiciliu, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Traian Baltateanu
Membru forum
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Haideti prin Europa cu Rv-ul la targuri de brocante.

Mesaj de Traian Baltateanu » 22 Dec 2011, 21:55

Sunt un pasionat al targurilor de vechituri, arta, numismatica, filaterie, si orice imi pica in mana interesant.
De 4 ori, din 5, ma pacalesc cand cumpar ceva, dar daca o data o nimeresc, ma aleg cu ceva care valoreaza cat 100.
Mihail Cogalniceanu a adunat in viata lui cea mai mare colectie de arta din Europa cumparand din bazarurile balcanice sau bizantine. Dupa moartea lui Statul Roman nu a putut cumpara din lipsa de bani colectia si a fost vanduta strainilor.
Am fost de cate ori am putut in astfel de targuri in Paris, Wiena, Nurnberg, Koln, Buxell, chiar si in Los Angeles-SUA.
Si in Romania se gasesc lucruri interesante provenite de la oameni care nu stiu ce sunt.
Credeti ca este jenant sa mergi in astfel de targuri?
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?

Lupu Ciprian
Membru CD
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Haideti prin Europa cu Rv-ul la targuri de brocante.

Mesaj de Lupu Ciprian » 22 Dec 2011, 22:19

NU este jenant deloc , am fost si eu in Austria la LInz la asa ceva si am cumparat fel de fel de "halbe " de bere din diverse metale , chiar si o cruce cu ISus cred ca este din antimoniu , am luat o rasnita metalica , o balanta... si alte lucruri interesante realizate/fabricate din diverse metale .
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Mona si Octav
Membru forum

Mesaj de Mona si Octav » 22 Dec 2011, 22:24

Eu nu cred ca este jenant! Si eu sunt o mare amatoare de targuri de vechituri/flohmarkt/flea market si de cate ori vad cate un astfel de targ, reusesc sa-l induplec pe Octav sa ne oprim. Ii promit ca stam numai jumatate de ora dar stiu sigur ca se transforma in vreo trei. Am mici obiecte foarte dragi cumparate din fel de fel de targuri de vechituri. Un targ de care imi aduc aminte cu mare drag se tine in Montreux undeva la sfarsit de septembrie. Si acum imi crapa buza dupa un dulapior de "spiterie " cu o mie de sertarase pe care l-a cumparat cineva inaintea mea... Ma rugam in gand sa renunte dar nu s-a intamplat...
Asa ca va felicit ca aveti disponibilitatea necesara pentru astfel de deplasari...
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V

Radu Pascu
Membru forum
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu » 22 Dec 2011, 23:26

Traian Balteanu scrie:Sunt un pasionat al targurilor de vechituri, arta, numismatica, filaterie, si orice imi pica in mana interesant.
Am o colectie de aproximativ 600 carti postale circulate si necirculate, toate in jurul anilor 1910-1015. Sunt in clasoarele din aceeasi epoca si au o stare generala foarte buna.
Daca sunteti interesat....discutam.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570

Mona si Octav
Membru forum

Mesaj de Mona si Octav » 23 Dec 2011, 01:19

Radu Pascu scrie:
Am o colectie de aproximativ 600 carti postale circulate si necirculate, toate in jurul anilor 1910-1015. Sunt in clasoarele din aceeasi epoca si au o stare generala foarte buna.
Daca sunteti interesat....discutam.
Mai Radule, pai daca stiam ca esti pasionat, iti trimiteam si eu una dintre cele necirculate de la NordKapp... Am si eu o colectie mai mica de vederi, cu vechime din 1890 pana in 1905 si pe una dintre ele care nu era circulata, mi-am trimis-o de la NordKapp, ca sa aiba stampila aia specifica a oficiului postal din NordKapp... si culmea ca a ajuns la destinatie... si i-am mai trimis una si unei bune prietene, si ea deasemenea colectionara de vederi si culmea ca si aia a ajuns... Probabil ca celor de la posta nu li s-a parut atat de interesanta o vedere veche de un secol...
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V

Traian Baltateanu
Membru forum
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu » 23 Dec 2011, 14:03

Ok
Va multumesc pentru ca aveti aceeasi pasiune. Credeam ca sunt eu mai deplasat un pic.
Am multi cunoscuti care nici nu concep sa intre in asemenea targuri si le e jena si numai daca vorbesc eu despre asa ceva in prezenta lor.
In astfel de targuri intra doua feluri de oameni. Unii care efectiv nu ar avea bani sa cumpere din alta parte ce le trebuie si alti care sunt un pic cam snobi care intra ca vanatori de chilipiruri. Cei din urma vaneaza de fapt senzatia aceea tare de a fi dat lovitura, senzatie care se compara numai cu aceea de a fi castigat potul cel mare la loto sau pocar.
Radule.
Nu am o colectie de vederi dar am si eu cateva vederi de la inceputul secolului 20 circulate pe care le tin in clasoarele de timbre.
Cand vom avea ocazia putem discuta.
Eu merg in zona Graz unde stiu cateva targuri si unele magazine permanente (de tip consignatia de la noi) de unde iau lucruri care imi plac si uneori chiar sunt valoroase.
De regula in timpul saptamanii vizitez zona si sambata si duminica le rezerv pentru aceste targuri. Am deja locatii memorate pe GPS din Austria si din zona Koln Germania.
In vara asta am ajuns la un targ de tipul asta in Salonic unde am vazut lucruri cu totul deosebite de ce exista pe la noi.
Ei au traditie si pastreaza obiecte in casa de generatii intregi de factura orientala foarte rare pe la noi. Trebuie insa sa fi cunoscator ca la prima vedere toate par chiciuri turcesti. Nu am cumparat decat o masuta rotunda sculptata cu 20 de euro.
Am intrat dupa aceea in casa unui grec batran in orasul Termi (suburbie a salonicului) care avea casa mobilata si plina cu nimicuri de la bunicul lui. Atunci am inceput sa discern intre chiciuri orientale si arta si traditia acestei zone a Europei.
Dar am initiat acest topic pentru ca vreau sa organizez o calatorie in grup pentru inceput in Austria in Primavara inainte de Paste 2012. Eu oricum ma duc dar ar fi interesant sa mai merg cu cineva si sa putem face un program in care sa vizitam ce e mai interesant in afara Wienei, in Austria
Este pentru inceput un proiect si are tema principala cunoasterea targurilor din acea zona.
Daca cine devine interesat de idee incepem sa detaliem.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?

Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion » 07 Ian 2012, 18:03

Traiane.. tinem legatura, ma intereseaza asa deplasare. janOmvesl

Raspunde