Astăzi este 01 Iun 2023, 01:40

3 luni in camper / 2012 / Mihai Rusu

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Rusu Mihail
Moderator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Re: 3 luni in camper

Mesaj de Rusu Mihail » 22 Ian 2012, 12:58

.
22 Ian 2012 Duminica - Deviz -

Asa cum am promis colegilor ce ne-au intrebat detalii despre excursie, aici sau pe PM, incerc sa tragem prima linie, pina in Portugalia, km, cheltuieieli si altele, astfel :

Nr. Km : 4.700 = Romania- Ungaria - Austria - Italia - Franta - Spania - Portugalia (intrare)

Diesel : 460 litri = 640 euro media generala de pret : 1,39 euro / 1 litru diesel ( aprox 1,4 )

Consum mediu : 9,5 l / 100 km , un consum rezonabil avind in vedere relieful parcurs si greutatea Hymerului.

GAZ + butelii : 180 euro = 2 buc butelii x 50 euro + 80 euro valoare gaz reincarcat pina azi.

Taxe autostrazi : 85 euro = insemnind: Austria: 8,6 + Italia: 18,8 + Franta: 38,2 + Spania: 19,4

Cazare si net in campinguri: 150 euro = Blanes: 58 cazare + 15 euro net , Torrevieja: 15 cazare + 5 net - Vila Real: cazare 12 euro 3 nopti + 45 euro net ( 20+25 )

Cheltuieli personale : 610 euro = " papa pentru burtica " - si alte diverse, femeiesti sau tehnice ( aici intra mai multe cheltuieli inclusiv cele neprevazute )

Total 1 - pina azi 22 ian = 1765 euro

Cheltuielile pe Portugalia , inclin sa cred - ( sper ) - ca vor scadea simtitor, deoarece, dupa planul nostru, nu am mai avea de strabatut decit un nr. de aproximativ 500 km.
In plus, preturile pt campare sau sedere, sint mai rezonabile, in anumite locuri chiar simbolice. Asa am auzit si tragem speranta unei leneveli de cite 7 zile/ fiecare locatie
Nu putem estima ce ne mai asteapta. Bineinteles ca la final, vom trage o " linie distractiva " definitiva. Pina atunci insa mai avem multa piine de mincat, asa ca om vedea

Stiu ca o sa spuneti "ca-s dus cu capul ", asta e, dar cam asa arata traseul, km si contabilitatea ce o tin in excel. Va dorim tuturor o Duminica placuta, pt ca iesim la plaja :)

Imagine

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Maria Holom
Membru forum
Oras: PLOIESTI
Data nasterii: 11 Apr 1958

Mesaj de Maria Holom » 22 Ian 2012, 19:59

Sunteti teribili...Te-ai cam bronzat, Mihai...Maria, te invidiez ! Stai la pantalonasi scurti si noi aici ...Cred ca a fost destul de obositor pana acum, dar banuiesc ca urmeaza relache-ul. Ce mult mi-ar fi placut sa va tinem companie...Dar lasa ca poate mergem la vara prin alte parti daca o sa mai aveti chef si putere...( fizica si financiara ). Va dorim sedere cat mai placuta si ...asteptam urmarea serialului ! :P
Camper HOBBY TOSKANA 650 FLC-Fiat Ducato 130 Multijet 2,3 D - 2008 tel. 0721280119

Serpescu Gheorghe
Membru forum

Mesaj de Serpescu Gheorghe » 22 Ian 2012, 20:20

Multumim pentru detalii, care sunt foarte importante pentru cei ce va vor urma. Abia astept sa ne vedem si sa povestim. Calatorie frumoasa in continuare.
P.S. M-am razbunat azi, am fost la schi :D. Zapada de 1m pe Harghita.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"

Traian Baltateanu
Membru forum
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu » 22 Ian 2012, 20:28

Familia Rusu poate scrie o carte despre aceste calatorii. Vedeti ce meticulos e Nenea Rusu.
Constat ca toate aceste relatari imi trezesc amintiri despre zonele pe unde au trecut si ei si am trecut si eu. Dar imi dau sema ca daca asi vrea sa povestesc cuiva nu asi gasi denumiri si chiar incurc locatii si amintiri. Un jurnal de calatorie , pe langa fisierele cu poze reprezinta aurul pentru acele zile cand ne vom pune carnetul de conducere in cui.
In alta ordine de idei.
Am gasit pe Ebay oferta de inchiriere camper cu 35 de euro pe zi cu ridicare din Faro sau Lisabona. Ar fi interesant de mers cu avionul pana acolo si de acolo sa iei camperul inchiriat si sa cutreieri Portugalia cu casa in spinare. Asta pentru cei ce se sperie de cei 4700 km parcursi pana acolo.
M-a atras pretul . La noi gasesti camper cu 100 euro pe zi.
Deasemenea e demn de remarcat ca atunci cand te asociezi cu cineva la o asemenea intreprindere ambitioasa trebuie sa existe o compatibilitate aproape totala in stil, preferinte si ritm.
Urmarind reportajul familiei Rusu, deja pot sa observ unde ne-am putea potrivi si unde nu. Ma gandesc ca multi dintre noi suntem in asociatie pentru ca nu vrem sa ne petrecem vacantele ca doi cuci.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?

Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion » 22 Ian 2012, 21:01

Nene Traiane, cine nu ar fi dorit sa fie cuci ca EI ,fiecare iesire are farmecul ei.Nea Mihai spune te rog pe unde ai fost pe maluri de apa,se putea pescui?? nu ai pomenit deloc ,am urmarit toata povestea asta frumoasa,Tare as dori si EU sa o traiesc.Bafta in continuare si sa veniti acasa sanatosi.jan.

Rusu Mihail
Moderator

Mesaj de Rusu Mihail » 22 Ian 2012, 21:07

Raspunsuri

Maria Holom - Sa nu crezi ca raminem aici. Intentionam un Paste in Romania, apoi pina incepe sezonul, o Turcia. Daca va faceti timp, ne-ar face mare placere o calatorie cu voi :)

Gigi serpescu - Tocmai am vorbit cu Nick si-mi zicea ca aseara de ex. abia a putut sa iasa cu masina din parcere de la Zwiesel cit a putut ninge, asa ca skyul la Harghita e benefic..

Traian B. - Miine continuam la pas traseul spre vest, Tavira, Olhao, Faro, apoi Albufeira. Ni s-a spus de catre cei ce cinta in clipul de mai jos, ca acolo e o zona superba. Vedem...
Vom intreba de inchiriere. Am vazut multe firme cu aceste atelaje, dar nu am intrebat amanunte. Sigur se poate. Frumusetile de pina aici, merita vazute din camperul personal..

---------------------

22 Ian 2012 - Vila Real

Am iesit cu bicicletele si dupa o tura , am intrat in centru...Vreau sa va zic ca nu am rezistat sa nu fac un mic clip cu o particica din ceea ce am vazut...Asa ca aveti o dedicatie :

http://www.youtube.com/watch?v=UOVAZTHxZFs

Imagine

Imagine

Sper sa va placa - e pt Duminica seara , asa ca pt sufletul nostru ... Va dorim o saptamina placuta si sa ne regasim sanatosi. Noi miine plecam. Calatorului ii sta bine cu drumul ...

Deci ....Drumuri bune cu muzica Aylu :D

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Toma Irinel
Membru forum
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 04 Oct 1971

Mesaj de Toma Irinel » 23 Ian 2012, 12:48

Frumoase locuri...,frumoase peisaje...,deosebiti oamenii care impartasesc cu noi bucuriile traite.
Dorim si noi familiei RUSU sa aiba o vacanta placuta , drumuri bune si mult NOROC.
volkswagen golf 4 + hobby de luxe ' 92
email: volksvagen_71@yahoo.com
--Nu rupe firul unei prietenii, caci, chiar daca il legi din nou, nodul ramane.-- Octavian Paler

Duret Florin
Membru forum
Oras: Braila
Data nasterii: 26 Mai 1954

Mesaj de Duret Florin » 23 Ian 2012, 14:51

Frumoasa calatorie! Va urez DRUM BUN in continuare si multa multa distractie. :D

@ Florin Duret Bun venit pe ClubRV.ro ! Te asteptam si la viewtopic.php?f=97&t=3454 !!!
Duret Florin, Braila
Tel. 0740202470
Camper Benimar Aristeo 696

Traian Baltateanu
Membru forum
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu » 23 Ian 2012, 21:21

Drum bun. Daca ajungeti la ocean, cautati acele grote, si zbaterea marii in chingile pamantului va fi de neuitat.
Cetatea Silves merita vazuta. Nu-mi permit sa postez eu poze pe acest superb reportaj.
Un loc excelent de unde veti putea vedea spectacolul oceanului de sus este locatia numita FAROL (e un far mai mic pe un promontoriu, nu FARO care e un oras) Acolo am stat peste 6 ore, si am filmat si e posibil sa puteti campa of, chiar aproape de acel far unde este un fel de parc-stufaris semisalbatic cu drumuri de acces auto. Nu stiu unde sunt campinguri in zona aia ca nu am fost cu camperul. Am umblat insa mult pe jos in zona aia. Exista acolo un hotel mare abandonat si parcarea lui e libera la circa 2km de farul acela spre nord, pe malul oceanului.
Nu pe mine ma intereseaza acea inchiriere de camper, ci erea o idee pe care o dadeam forumistilor.
Bucurati-va de ce vedeti. E unic.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?

Relu Buliga
Membru forum

Mesaj de Relu Buliga » 23 Ian 2012, 22:16

Profesore nu am mai urmarit un "serial" de pe vremea cand era filmul Sclava Isaura......Drumuri Bune!
Tel:0744649371;0788649371

Rusu Mihail
Moderator

Mesaj de Rusu Mihail » 23 Ian 2012, 23:45

22 Ian - " Erata " ( adica ce a ramas de postat, pentru ca aseara, mi-a dus creditul luat acum 5 zile ) :) ...

Dupa intimplarea fericita de a intilni acest sudamerican care a cintat extraordinar de frumos, pacat ca nu am avut la noi celalat aparat, am plecat greu din Piata Centrala.
Am vorbit mult cu acei tineri curajosi si minunati si poate avem sansa, de a ne reintilni la Albuferia, unde va cinta la sfirsitul saptaminii. Bineinteles ca am luat 2 CD uri..

Imagine

Am continuat cursa pe malul riului si mi-am luat un fals Adio, deorece am decis cu Maria ca fie ce-o fi si revenim in acest loc. Ramasesem dator o poza cu claritatea apei

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Indiferent cit de frumos e un loc si cit de bine te simti, nu pot rezista mai mult de 7-8 -10 zile. Ori, trebuia sa continuam, deoarece vrem sa vedem la pas sudul Portugaliei

Imagine

.

Rusu Mihail
Moderator

Mesaj de Rusu Mihail » 24 Ian 2012, 14:44

23 Ianuarie 2012 - Traseu scurt : Vila Real Saint Antonio - Ayamonte ( pt gaz ) - retur Portugalia - Monte Gordo - Tavira - apoi inainte de Olhao, dreapta 3 km Camping fara nume..

La ora 11, ne-am intors in Spania in prima localitate Ayamonte, pt a umple cu gaz butelia Repsol. Am fotografiat locatia ca sa stiti cei care vor vizita zona unde e GPL fara probleme.
Nu stiam exact unde ne vom opri, daca vom gasi sau nu campinguri. Am preferat a face citiva km, dar sa fim pregatiti pt o stationare de mai lunga durata. Urma sa vedem ce gasim

Imagine

Imagine

Intoarcerea de la gaz, s-a soldat cu spalarea camperului. De la spalatorie, am dat o tura prin portul spaniol, apoi am urcat o straduta cu panta de 20 grade. Era un nou record de procent

Imagine

Imagine

Urma sa ne aprovizionam, asa ca dupa ce am bagat diesel cu 1,35 Euro / 1 L ( da, ati citit bine ) am oprit la Lidl, unde contra sumei de 55 euro, am umplut un carut specific magazinului
Drumul l-am continuat numai pe secundar N125 si la citiva km am trecut pe linga "camping Monte Gordo". Fiind peste drum si peste mina, am inaintat la pas, spre Tavira in directia Faro

Imagine

Imagine

Pe traseu ne-a atras atentia un indicator si am intrat. Era vorba de Camping RIA FORMOSA. Frumusel, va las sa vedeti, dar ceva nu ne-a atras, nu stiu ce.. Pret bun 12 euro de echipaj .

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Poate faptul ca era plaja tocmai la 1 km de mers pe jos, sau poate pt ca inauntru erau la joaca cu bilutele, numai "copii de virsta a V a", ne-a facut sa ne continuam drumul spre vest.

Imagine

In cei 30-40 km parcursi, am realizat ca Portugalia e o tara care sincer merita vizitata. Casutele sint simple, oamenii foarte amabili, nu cu nasul pe sus, te face sa te simti minunat...

Imagine

Imagine

Imagine

Practic, urmaream sa gasim un camping cu numele " La Fuseta " , dar pina sa ne apara acest indicator, ne-a aparut in dreapta un popular semn cu " Parcare pt campere " la 2 km.. :)

.

Raspunde