Astăzi este 04 Iun 2023, 02:42

Moderare si moderatori

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Bratulescu Ionut
Membru forum

Moderare si moderatori

Mesaj de Bratulescu Ionut » 17 Iul 2012, 11:51

Fara a avea pretentia ca "stiu eu mai bine"...am cateva propuneri pentru o moderare ...hai sa-i spunem...mai usoara !
Stiind foarte bine ca nimanui nu-i place sa fie "tras de urechi" ,si mai ales in "public"...si ce mai punem ca ,uneori se mai lasa si cu un picior in fund si vre-o doi pumni, as avea cateva sugestii...
In caz de derapaj al unui topic ...jigniri etc ., moderatorul sa stearga postarile de cand se sesizeaza ca s-a luat pe aratura...si sa puna un mesaj de genul " Sunteti off topic ! Multumim de intelegere !" ( nu neaparat ca acesta)....si NUMAI pe privat sa se atentioneze persoana sau persoanele care s-au implicat in ceva replici nu tocmai elegante sau in afara temei topicului.
Consider ca in acest fel ,persoanele atentionate observa ca nu sunt "trase de urechi" in public deci NU i-ar fi calcat orgoliul ,indiferent ca are s-au nu dreptate sau ca a inceput el sau altul "derapajele" din postari.
Eu daca gresesc ,si sunt atentionat pe privat si m-i se explica intr-un mod "elegant" ce-am gresit ...ce pot sa fac ? Ma conformez si incerc sa inteleg de ce am fost atentionat ....DAR SUNT MULTUMIT CA N-AM FOST MUSTRULUIT IN PUBLIC !!!...si postarile mele mai putin lipsite de tact, au fost sterse de catre moderator.
In schimb daca apare ceva de genul -"ai doua avertismente si la al treilea "ti-o trag"...si moderatorul mai vine si cu ceva comentarii poate ca mai putin inspirate....atunci fiti siguri ca se sare in sus !
Mai sesizez o chestie ,dupa parerea foarte importanta ....cand moderezi ....modereaza pe TOTI cei implicati !
NU lasa nici o portita niciunuia dintre "combatanti" sa aiba un cuvant in plus fata de celalalt...astfel nici unul nu se va simti fustrat..
Si inca o problema...ca moderator nu trebuie sa ai tu ultimul cuvant si mai ales in "public"....sti ca ai dreptate ,incerca sa explici...ca tu sti articole ...poate celalalt nu...invata-l ,explicai, nu-l certa ...si NU in public !
NUMAI PE PRIVAT !!
Cu alte cuvinte....ca moderator sa te implici in lungi polemici nu este deloc o solutie....din contra!
Sau sa vi ca moderator, si sa scrii la adresa unui coleg "..n-ai scris bine gramatical ,nu's ce cuvant...n-ai pus punctul pe i...etc . Ce treaba ai avea tu sa faci pe profu' ???...cu totii gresim...dar problema ca numai la altii sesizam greselile !
Chiar si asa ,cred ca nu se supara nimeni daca intervi si faci discret anumite corecturi gramaticale ,dar asta fara a schimba cumva intelesul propozitiei !

Chatul !....mama lui de chat ! :evil:
Pe chat ce sa moderezi ???....cand vezi ca se scrie pe alaturi ... il intrerupi timp de o ora ,pana se calmeaza spiritele...ii atentionezi, TOT PE PRIVAT(NUMAI PE PRIVAT !!!) pe vinovati, le spui unde au gresit cu rugamintea sa se conformeze regulamentelor, ori sa foloseasca un limbaj decent dupa caz

PS...asta gandesc ...asta am scris ,fara pretentia ca asa trebuie sa fie ! MULTUMESC !
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)

Duret Florin
Membru forum
Oras: Braila
Data nasterii: 26 Mai 1954

Re: Moderare si moderatori

Mesaj de Duret Florin » 17 Iul 2012, 12:27

Nu prea inteleg cum vine treaba; adica sa jignesc IN PUBLIC, dar sa fiu TRAS DE URECHI in privat? Nu ar fi mai bine sa fim toti o familie mare, care sa nu ne mai jignim deloc, sa intelegem ca nimeni nu este perfect, ca toti avem defecte, sa acceptam fiecare defectele celuilalt si sa apreciem calitatile lui, caci fiecare are si calitati, si asa sa fim cu totii FAMILIA RV ? Sa ne bucuram de aerul curat, de iarba verde si de prezenta celor din jur, sa ne relaxam si sa ne distram impreuna. Viata e prea scurta ca s-o irosim, mai bine s-o traim la maxim. (D.Duret)
Duret Florin, Braila
Tel. 0740202470
Camper Benimar Aristeo 696

Bratulescu Ionut
Membru forum

Mesaj de Bratulescu Ionut » 17 Iul 2012, 12:32

Paii ...i-mi pare rau ca nu m-am facut inteles !....jignirile trebuiesc moderate (sterse) ...doar atentionarea celor implicati sa se faca pe privat.
Atunci lasa-i sa se jigneasca in public ...si tot in public sa-i atentionezi ...si totul va sari in aer !
Intr-o lume perfecta asa ar trebuii sa fie ...o mare famile RV...dar dupa cum ai observat nu se intampla mereu asa
Repet !...n-am pretentia ca ceea ce am scris trebuie sa fie ca mine !
Ultima oară modificat 17 Iul 2012, 12:44 de către Bratulescu Ionut, modificat de 3 ori în total.
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)

Popescu Niculae
Membru forum
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae » 17 Iul 2012, 12:37

Niciodata dar niciodata nu va fi toata lumea impacata indiferent de ce decizie se va lua. Indiferent pe ce artura o ia discutia vor fi interpretari, ca dai dreptate lui cutuare fiindca e prietenul tau si pe mine ma atentionezi fiindca nu iti place de ochii mei. Asemenea discutii au fost si vor fi in continuare . Trebuie cautata si gasita o solutie de impacare a spiritelor nu de inflamare , automat cind stergi postarea unuia incep discutiile pe laturi. Despre chatul acesta, de care vad ca unii sunt dependenti, nu realizez de ce doriti atit de mult redeschiderea lui . Chiar credeti ca intereseaza pe toata lumea discutiile de genul salut Dane ce faci? Bine tocmai am venit de la primarie si imi pune Marioara sa maninc o ciorba de fasole cum ne place noua . Copii sunt in camera lor iar ciinele latra la luna.
CREDETI OARE ca suntem interesati cu totii de asemnea discutii ? Asemnea discutii clar se pot derula pe Messenger fara ca macar sa deranjeze pe cineva .Pentru discutii de genul acesta trebuie sa avem un chat ? S-au sunt alte interese la mijloc ? Consider ca solutia cu Mess . este cea mai corecta si rezonabila evitand-use astfel miile de scandaluri care au tot avut loc pe chat . Orice informatie avem nevoie o putem desfasura pe Mess foarte usor fara a deranja pe ceialti colegi care intra pe forum. Trebuie sa intelegem ca nu toata lumea agreaza discutiile altora fara rost .
Polemicile zilnice dintre anumiti membri s-ar desfasura intr-un cadru normal pe mess fara sa deranjeze pe altii. Si mai este si solutia rapida in care nu imi place de fata ta poftim IGNORE si nu ma intereseaza de tine. Pe cind pe chat vrei nu vrei trebuie sa asisti la discutii care se poate ca Niciodata sa te intereseze.
Am citit afirmatia unui coleg care spunea asa - cum stateam noi pina la miezul noptii si discutam pe chat- Chiar nu inteleg de ce, pe Mess . nu puteti sta pina dimneata sa discutati ?
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081

Bratulescu Ionut
Membru forum

Mesaj de Bratulescu Ionut » 17 Iul 2012, 12:49

E parerea ta si ti-o respect !
Dar am si eu o intrebare ...daca tot sa "inventat" chatul..de ce sa nu beneficiem de el ??
Mai ales, ca chatul face parte din "cultura" forumului ClubRV !

Ninel Gavanescu
Membru forum
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Mesaj de Ninel Gavanescu » 17 Iul 2012, 12:54

FÓRUM , forumuri, s. n. Adunare, întrunire (de mare amploare și importanță).
CHAT, chaturi, s. n. (Inform.) Mod de comunicare în scris și, de regulă, în direct, a mai multor utilizatori de calculatoare conectate într-o rețea. [Pr.: cet] – Cuv. engl. chat (= a sporovăi, a tăifăsui; taifas, taclale.)

ps. cred ca putin din fiecare vom merita si noi !? :wink:
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero

Bratulescu Ionut
Membru forum

Mesaj de Bratulescu Ionut » 17 Iul 2012, 12:57

Ninel ai pus punctul pe "i"....corect!...pe chat, stam la taclale!...la o "tranca -fleanca" :D
Chatul ...dupa parerea mea este "sarea si piperul" !

Popescu Niculae
Membru forum
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae » 17 Iul 2012, 13:08

Corect dar cine va tine sa nu stati la taclale pe mesenger ? De ce trebuie sa citesc eu ceea ce debiteaza unul sau altul in discutii de doi bani fara nici un sens.
Pe mess primesti pe cine doresti nu esti obligat sa iti citeasca toata natiunea balivernele. Nu obligi pe altii sa citeasca cea ce nu doreste .
Asa ca e clar ca chatul este ceva care va provoca intodeauna indiferent de ce si cum. Se doreste excluderea polemicilor ? Daca DA chatul trebuie automat evitat .
Mai ales cind exista varianta mult mai buna decit acest chat. Cine este de acord cu chatul e clar ca nu doreste sa rulotim ci doreste altceva .
De cind s-a oprit chatul s-au mai linistit spiritele si se vor linisti din ce in ce mai mult atita timp cit acest chat va fi inchis.

Chatul ...dupa parerea mea este "sarea si piperul" !Asta scrie Ionut si are drepatate este sarea si piperul Tuturor Scandalurilor.
Intrati va rog mult in arhiva si veti vedea ca aproape toate scandalurile si circurile s-au derulat pe chat. Daca s-ar fi oprit mai demult cu siguranta ca atmosfera asta de bomba atomica nu mai era asa.
Dar cu siguranta ca asta se cauta, nici decum liniste si pace.
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081

Sorin Draghici
Membru forum

Mesaj de Sorin Draghici » 17 Iul 2012, 13:13

Daca chatul functiona acesta discutie se purta acolo fara sa mai deschizi un topic "moderarea si moderatori" si discutia ar avea loc in fata celor care vor sa citeasca si dispare senzatia ca esti barfit pe messenger ;)
SOE.
0722.389.781
Autorulota Rimor Trimarano 5, an fabricatie 2011
B-918-SOE

soe21sorin

Bratulescu Ionut
Membru forum

Mesaj de Bratulescu Ionut » 17 Iul 2012, 13:14

Nicule...o solutie la ce spui tu cred ca ar fi !
NU te uita !...NU citi !...da-i "ignor" asa cum ai spus ca se poate face cu cei ce nu-i agreezi !
Astfel pot sa-i scriu si eu lui Ninel : Honka-Konka ! :D ...parca asa era Ninel ?..sau am uitat eu :wink:
Mai tine-ti minte ce mai glumeam pe chat ?...ce era rau in asta ?

Lupu Ciprian
Membru CD
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian » 17 Iul 2012, 13:28

Nae, daca-mi permiti , am cateva raspunsuri referitor la cele scrise de catre tine :
- de cand s-a oprit chat-ul spiritele s-au incins , nu s-au linistit .
- NU e nimeni obligat sa citeasca chat-ul , e ca un program TV , te uiti doar daca vrei si esti DIRECT INTERESAT
- nu deranjeaza pe nimeni chat-ul , nu sare-n ochi intra doar cine vrea acolo
- atentionarea de catre moderator trebuie facuta in public dar decent si fara a-l pune la zid pe cel ce a gresit , pt. ca ceilalti colegi trebuie sa vada ca acesta a
fost atentionat , altfel exsista riscul ca respectivul moderator sa primeasca permanent reprosuri de genul " de ce n-ai intervenit ? "

Cele scrise mai sus sunt in calitate de coleg , forumist si sunt doar opiniile mele , nu trebuie sa fie neaparat asa....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Bratulescu Ionut
Membru forum

Mesaj de Bratulescu Ionut » 17 Iul 2012, 13:35

Ciprian ,sti ca apreciez modul tau de moderare !..
Zic si ioo :mrgreen: ...daca sa zicem ... ca exista un derapaj pe un topic si tu sesizezi si stergi TOT ce este pe "langa" si apoi pui un mesaj de genu': "Sunteti off topic ! Multumim de intelegere !" sau altfel,cu orice culoare...si atentionarile le dai pe privat....cine ar putea sa te acuze ca nu ti-ai facut datoria ?

Raspunde