Coborind saptamina trecuta, de la Darmanesti spre Brasov, impreuna cu fam Dragomir, am decis a face un popas la Ozunca Bai (Camping the Valley) dar am ramas cam dezamagiti.
Campingul era inchis, chiar daca eram in luna iulie. Peisajul frumos, accesul cam asa si asa, dar despre acestea intr-o alta descriere in topicul dedicat, asa ca am plecat spre Sf Ana
Balvanyos si lacul Sf Ana, sint locatii pe care le frecventam periodic inclusiv iarna. Drumul este acelasi, o sosea asfaltata ingusta reparata an de an, ce leaga Bixadul de Tg Secuiesc.
Cum a scris si Gabi Dragomir, cu exceptia a unei mici portiuni linga Bixad, soseaua este practicabila si pt RVuri. La Sf Ana ajung atitea autocare...Citeva detalii despre "Panorama"
Cu 2 km inante de Parcarea de la Cabana Sf Ana, se ajunge in virful pantei, unde acelasi patron al cabanei Balvanyos, Daragus Atila, a deschis acest camping-grill, numit Panorama.
Este o locatie de unde se organizau zboruri cu parapanta. Din acest punct situat la >1200 m altitudine, priveslistea spre Bixad, Micfalau, Sf Gheorghe, este mai mult decit mirifica..
Aveti in fotografia de mai jos distantele exacte din intersectia unde se desprinde drumul spre Lacul Sf Ana, ce insumeaza 7 km. In poza 3 am scris si coordonatele de pe GPS nostru

Camping este un cuvint care poate se va putea fi folosit doar in viitor. Deocamdata este o locatie de campare ce noua ne place f mult pentru asezare, imprejurimi, peisaj si pt liniste
Se poate campa oficial, contra sumei modice de doar 10 lei/ echipaj. Nu este curent (si ei au generator) nu este apa (dar i-au dat lui Gabi Dragomir fara probleme) deci e off-camping
Faptul ca esti campat in preajma cuiva ce locuieste acolo, ca ziua poti savura delicioasul Langos cu brinza & smintina, sau o iahnie de fasole si cirnati, e un mic avantaj in opinia mea.

Citeva poze cu locatia, chioscul, preturile produselor si cum arata langosii... :) Eu sint un abonat permanent la asa ceva. Familia care administreaza locatia este mai mult decit serviabila..

De la camping Panorama se pot face excursii in imprejurimi, pe jos sau cu bicicleta, etc. La Lacul Sf Ana, merita a se merge pentru citeva ore bune de plaja. Locul e supercurat si frumos.
In cei 20 lei / masina, poti beneficia o zi intreaga, de facilitatile amintite. Locatia Panorama, fiind situata la 1200 m alt. are nopti cu temperaturi ceva mai scazute, decit cele obisnuite..
In privinta ursilor nu cred ca-i o problema, atit timp cit nu se lasa pe afara, coji de pepeni, gratare cu resturi de prajeala si altele, deoarece e un animal care nu cauta cearta, ci mincare :)
Si in alte locatii ne putem treji cu ursi, ex. Gura Diham, Cheia, etc, daca nu respectam regimul curateniei in jurul rulotei ...Aici e problema noastra daca avem chef de "vizitatori" sau nu.

Campingul din parcarea Cabanei Sf Ana, ce nici el nu este camping, ci o parcare, e mai mult folosit de cortisti. Personal, nu inclin spre acest loc, unde ziua esti deranjat de autocare..etc.
Optiunea ramine a fiecaruia, unde vrea sa campeze. Inchid aceasta postare cu ceva imagini din locatia Cabana Sf Ana si bineinteles cu harta detaliu a zonei respective. Vacante placute !

Linkuri : http://www.cylex.ro/bixad/panorama+sf.+ana-701451.html - http://www.tourist-informator.info/de/I ... -8057.html
GPS ( datele locatiei de pe navigatie ) : N 46.12263 - E 25.90055
==================================================================================================================================================
PS : Pentru amatorii de " mese festive " sau de " produse culinare in fata carora este greu de rezistat ", mentionez ca ne cunoastem cu dl. Daragus Atila, inca din anul 1999 ...
Deci, in cazul unei "intilniri de grup" la Comlexul Balvanyos sau chiar in aceasta locatie, Panorama, daca exista cereri, putem comanda orice produs, inclusiv ursuletul de mai jos

.