Astăzi este 04 Iun 2023, 03:37

Stalp de iluminat in regim DIY

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Marius Beldiman

Stalp de iluminat in regim DIY

Mesaj de Marius Beldiman » 18 Aug 2012, 20:04

Pentru iluminarea exterioara m-am gandit cum sa fac un stalp de iluminat in asa fel incat raza de actiune sa fie cat mai mare(circulara - m-am inspirat de la niste lampioane din parc), sa fie mobil(astfel incat sa poti sa-l plasezi oriunde doresti) si sa functioneze pe 12v.
Pentru aceasta am folosit 2 neoane de 8w/12v, achizitionate din Targul Obor la pretul de 12 lei bucata. Am gandit orientarea lor verticala pe un "stalp", spate in spate, pentru a lumina circular; problema era din ce sa confectionez abajorul de protectie impotriva ploii si a vantului, dar in acelasi timp sa fie si detasabil ca sa pot schimba neoanene daca se ard.
Am folosit:
- 2 neoane 8w/12v(dintre care unul lumineaza albastru :( greseala vanzatorului)
- tija filetata de 1m
- 5 piulite
- 3 buc blistere de CD-uri, dintre care la doua le-am taiat partea superioara, apoi le-am lipit
- 1 superglue(am lipit cele 3 capace de blistere care au format "abajorul"
- putin silicon Sikaflex 11FC pentru fixarea neoanelor de tija filetata, impreuna cu putina sarmulita

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Marius Beldiman

Re: Stalp de iluminat in regim DIY

Mesaj de Marius Beldiman » 14 Mar 2013, 23:11

iluminat pe timpul noptii:

Imagine

Florin Tutunaru
Membru forum
Oras: Alexandria
Data nasterii: 10 Apr 1973

Re: Stalp de iluminat in regim DIY

Mesaj de Florin Tutunaru » 13 Mai 2013, 13:28

Mariusica esti artist...nu m-am gandit la asa ceva dar am sa si merg la un prieten care are un magazin in care vinde CD sa-i cer cutiile sa ma apuc de treaba. Cat despre neoane la Alexandria acelasi neon de 8w l-am gasit intr-un magazin de electrice la 10 ron. Astazi ma apuc de bricolat ca tot sunt in concediu si nu am ce face. Apropo...multam fain bre pentru manere....neaparat trebuie sa ma revansez...le astept ca painea calda. :mrgreen:
SWIFT CORNICHE + Passat Tel. ...0766367662

Raspunde