Astăzi este 06 Iun 2023, 01:59

OFF camping in strainatate doar cu rulota

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
silviu ignatius
Membru forum
Oras: Focsani
Data nasterii: 24 Dec 1971

OFF camping in strainatate doar cu rulota

Mesaj de silviu ignatius » 25 Aug 2014, 21:59

Va salut
Sunt amestecate topicurile, unii cu rulota unii cu camperele dar chestiile sunt oarecum diferite, pentru ca pentru campere sunt parcari amenjate, camper stop, asa ca propun sa discutam aici doar despre off camping cu rulota
In Ungaria, Austri, Germania, Olanda, Belgia, Elvetia, Croatia, Grecia, Franta, tari ceva mai frcventate de posesorii de rulote, din cate am inteles, tot din cele citite, poti parca pe o strada cu rulota si masina fara sa dezlegei rulota si fara sa lasi picioarele jos, fara cort, mese etc, deci poti parca fara probleme sa zicem de seara pana in seara urmatoare, deci 24 ore, sa parchezi pe orice strada.
Asta in orase, dar pe autostrada unde sunt parcarile acelea imense sau pe autostrada unde sunt micile parcari folosite ca un fel de refugiu fara benzinarii, wc sau magazine? am intalnit astfel de parcari in in Ungaria, in Austria, in Germania cat si in Olanda.
Ma gandesc la urmatorul scenariu, vrei sa vizitezi un oras cum e Salzburg sau Nurneberg, sosesti seara la marginea orasului, tragi in parcarile care au dusuri si fast-food-uri, faci un dus ca omul civilizat, servesti masa in rulota, te culci, diineata te trezesti, mai faci un dus sau nu, pleci cu rulota inoras, aprchezi undeva unde se poate, lasi rulota pana seara tarziu, seara te intorci la rulota si pleci in alt loc unde se poate parca free cu toate dotarile parcarii/
Cum e scenariul?
Anul trecut am fost in Istanbul cu masina, am sta la hotel, plecam dimineata si ma intorceam seara la hotel, faceam un dus si dormeam bustean pana dimineata cand iar o luam de la capat. Daca as fi cu rulota in vest cam la fel ar fi pleci dimineata -te intoric seara, baie si dormi bustean.
Cum sta treaba? Cine a fost si stie exact, ca eu am vb doar din auzite si presupuneri.
Multumesc
Eriba Troll, Santa Fe 2.2 Crdi 4x4, 2008, 150 cp

Radu Pascu
Membru forum
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: OFF camping in strainatate doar cu rulota

Mesaj de Radu Pascu » 25 Aug 2014, 22:44

In Franta, Germania Italia, Polonia, Elvetia, am parcat in parcari publice, platite, sau in parcarile obiectivelor turistice (muzee, expozitii, puncte de interes turistic, etc) fara probleme. Pe autostrazi, am inoptat, sau m-am odihnit cateva ore, sau am servit masa, in parcarile benzinariilor.
Nu am avut niciodata probleme cu autoritatile sau administratorii parcarilor.
Dar ma gandesc cum ar fi sa las rulota pe autostrada intr-o parcare de restaurant sau benzinarie, sa vizitez orasul invecinat, si apoi sa plec mai departe. Ar scuti o gramada de stress cuGPS-ul prin orase, unde incapi sau nu, cu rulota dupa tine. Pana acum insa, cand am dorit sa vizitez o localitate, am apelat la cel mai apropiat camping. Am considerat ca este mai sigur.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570

silviu ignatius
Membru forum

Mesaj de silviu ignatius » 25 Aug 2014, 22:49

Eu nu ma refeream sa las rulota pe autostrada, ci dimneata iau rulota cu mine in oras si o las undeva pe o strada linistita parcata in regula, plec in oras la obiective, vizitez, iar seara ma intorc la rulota si ma deplasez cu ea la locul unde vreau sa dorm sau eventual daca stiu sigur pot parca fara probleme iau rulota dupa mine si la obiectivele de vizitat
Multumesc

Radu Pascu
Membru forum

Mesaj de Radu Pascu » 25 Aug 2014, 22:58

Pai tocmai v-am raspuns si la "off-ul" dumneavoastra. Am facut asta de foarte multe ori. Doar am sugerat si o alta alternativa care nu am aplicat-o, pentru a comenta pro si contra, cu colegii care au mai multa experienta turistica si legislativa in acest domeniu.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570

silviu ignatius
Membru forum

Mesaj de silviu ignatius » 25 Aug 2014, 23:08

ok, mersi, deci in principiu poti face un circuit de vreo 14 zile doar off daca ne organizam bine , ma intereseaza in special tarile unde vreau sa vizitez orasele, Austria, germania, Olanda, Blegia, Ungaria, Elvetia eetc. Important este sa gasim seara o parcare sau un loc cu toate facilitatile, parcare, dusuri curate contracost, wc etc

E clar ca nu te duci in Croatia, la plaja si sa stai prin parcari.
Nici in Olanda nu stiu daca poti sa stai pe strazi chiar in parcare.

Radu Pascu
Membru forum

Mesaj de Radu Pascu » 25 Aug 2014, 23:15

Unii folosesc parcarile marilor suprafete comerciale, dar nu cred ca si pe timp de noapte. Altii inopteaza in autohoff.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570

Constantin Curelea
Membru fondator

Mesaj de Constantin Curelea » 26 Aug 2014, 08:45

Pentru o relaxare sau odihna de cateva ore se pot folosi parcarile exterioare oraselor.
Dar pentru somn odihnitor, de vacanta, recomand campingurile.
Dintr-o parcare se pot face vizite de obiective turistice, in trecere, cu stresul permanent al blocarii cailor de acces de celelalte vehicule.
In marile parcari, de pe autostrada, ar fi mai mult loc dar, zgomotul, mirosurile specifice, riscul de vandalism facut tot de conationali, nu justifica economia de plata dintr-un camping.
Am parcurs Ungaria, Cehia, Slovacia,Austria, Germania, Olanda si Polonia dar nu am ramas peste noapte in parcari. Mediul de camping din occident este diferit de cel romanesc.Este foarte primitor chiar daca este mai scump.
Rulota are, fata de camper, o mai grea manevrabilitate.
De aceea se impune camparea in locuri sigure, deshise, plane , etc.
In concediu ne dorim sa ne simtim bine, nu sa avem griji suplimentare.
Parcarea tot parcare ramane.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !

Mihnea Donescu
Membru forum

Mesaj de Mihnea Donescu » 26 Aug 2014, 18:57

Din experienta mea,daca tii rulota legata de auto si sederea ca durata e de bun simt,nu se leaga nimeni,nicaieri de tine.Bunul simt e interpretabil,ca si locul de popas.
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...

Cosmin Prund
Membru forum
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund » 26 Aug 2014, 19:47

In vest, in orasele care merita vizitate de cele mai multe ori este dificil sa gasesti loc de parcare chiar si cu masina fara rulota, motiv pentru care se recomanda utilizarea mijloacelor de transport in comun. Chiar si in tranzit cu rulota se intampla deseori sa ajungi in situatii imposibile! Eu ieri am aterizat in Neos Marmaras in centrul statiunii cu rulota (mergand dupa un semn de camping) si m-am blocat, am avut nevoie de ajutorul unui localnic care mi-a indicat pe unde sa scot rulota... mi s-au infundat toate drumurile si eu veneam pe un drum lat fix cat rulota.

In parcari de supermarket am stat si eu in vest, dar in functie de lungimea atelajului nici asta nu-i foarte simplu. Eu merg cu rulota de 7,3 metri (inclusiv protapul), am nevoie de 5 (cinci) locuri de parcare alaturate intr-o parcare de supermarket, si pe langa faptul ca vreau 5 locuri de parcare, trebuie sa fie cumva la capat de rand pentru ca nu-mi iese parcarea laterala cu spatele cu rulota. Este totusi o treaba realizabila, dar nu intotdeauna usoara. Probabil e mai simplu cu o rulota scurta, daca atelajul incape pe 2 locuri de parcare standard cap-la-cap.

Sunt de aceeasi parere cu domnul Curelea: mai bine in siguranta in camping decat sa ma complic enorm pentru o economie de 20-30 de euro. Evident, toleranta fiecaruia la risc difera, asa ca fiecare face cum ii place.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com

Raspunde