Astăzi este 10 Iun 2023, 17:09
Ma gandesc sa fac un camping....
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
- Dragos Marin
- Membru forum
- Oras: Ploiesti
- Data nasterii: 17 Noi 1979
Ma gandesc sa fac un camping....
De ceva timp ma tot gandesc sa fac un camping, (in parteneriat cu o persoana care are deja un camping in afara tarii) o locatie ar fi Cheia (dar nu este batuta in cuie), ca tot sunt acolo zeci de rulote si corturi, cand zic camping ma refer la un camping adevarat, ce nu este in Romania, la fiecare loc de campare, curent, apa si canalizare, grupuri sanitare decente, zona de campare rulote separata de zona de campare corturi...in fine un camping ca cele de afara....
Investitia ar fi destul de mare pentru a iesii ceva ca la carte de accea, am rugamintea ca voi cei de aici, rulotisti fiind sa-mi dati si mie niste idei, pareri, daca, credeti ca ar merge, despre locatie, despre birocratie, tarife, cheltuieli etc., cu cat mai multe idei si pareri cu atat mai bine.
Bineinteles ca daca s-ar concretiza aceasta idee colegii DIN ASOCIATIE vor avea numeroase facilitati :))
Orice idee/sfat/sugestie conteaza !!!
Multumesc anticipat !
Investitia ar fi destul de mare pentru a iesii ceva ca la carte de accea, am rugamintea ca voi cei de aici, rulotisti fiind sa-mi dati si mie niste idei, pareri, daca, credeti ca ar merge, despre locatie, despre birocratie, tarife, cheltuieli etc., cu cat mai multe idei si pareri cu atat mai bine.
Bineinteles ca daca s-ar concretiza aceasta idee colegii DIN ASOCIATIE vor avea numeroase facilitati :))
Orice idee/sfat/sugestie conteaza !!!
Multumesc anticipat !
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
-
- Membru forum
- Oras: Brasov
- Data nasterii: 11 Sep 1958
Re: Ma gandesc sa fac un camping....
Gând la gând cu bucurie. Si eu am aceleași intenții, dar încă nu am locația. Oricum va fi sigur în Brașov.
Eu cred ca ideal este sa începeți cu ceva mic. Maxim 10 posturi de campare RV si eventual încă 10 posturi pentru corturi. Asa investiția va fi mai mica si venitul (si el mic) se va putea reinvesti pentru extindere, iar timpul va demonstra dacă este cazul sau nu.
Eu cred ca ideal este sa începeți cu ceva mic. Maxim 10 posturi de campare RV si eventual încă 10 posturi pentru corturi. Asa investiția va fi mai mica si venitul (si el mic) se va putea reinvesti pentru extindere, iar timpul va demonstra dacă este cazul sau nu.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
- Lupu Ciprian
- Membru CD
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 06 Iun 1979
Atata timp cat acest camping va avea tarif special pt membrii asociati/ cotizanti ai ClubRV , fata de tariful normal , noi putem ajuta la promovarea sa, ori la organizarea unor intalniri in acest viitor camping !
Bafta !
Bafta !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
- Dragos Marin
- Membru forum
Locatia nu o am nici eu, iar terenurile sunt destul de scumpe in zona, ca suprafata as vrea minim un hetar (10.000 mp)
Cu 10 posturi de campare nu as face, cand zici camping te gandesti la ceva mare, cu anumite facilitati care nu le poti face pentru 10 posturi, numai spun ca pentru clasificarea unui camping la 4 stele (am inteles ca in Ro maxim este 4 stele) esti obligat sa faci un numar minim de vreo 40 sau 50 de posturi, cu minim 100 mp de teren pentru un post de campare, un wc la nu stiu cate persoane...etc.sunt destule conditii de indeplinit sa il poti numi camping...apropo, stie cineva unde se poate vedea clasificarea campingurilor actuale din RO de catre ministerul turismului (sau cine se ocupa de aceasta clasificare) ?
Uitati cam ce se cere pentru a face un camping http://www.fivestar-hospitality.ro/ro/a ... ilor-19807 nu cred ca vreunul din Ro respecta cat de cat aceste criterii...
La fel ma gandesc si la tarif, daca la noi in RO nu mergi pe un tarif de maxim 50 Ron, cu toate conditiile decente omul se duce offcamping, eu cel putin asa cred...
Astept ideei in continuare...
Multumesc !
Cu 10 posturi de campare nu as face, cand zici camping te gandesti la ceva mare, cu anumite facilitati care nu le poti face pentru 10 posturi, numai spun ca pentru clasificarea unui camping la 4 stele (am inteles ca in Ro maxim este 4 stele) esti obligat sa faci un numar minim de vreo 40 sau 50 de posturi, cu minim 100 mp de teren pentru un post de campare, un wc la nu stiu cate persoane...etc.sunt destule conditii de indeplinit sa il poti numi camping...apropo, stie cineva unde se poate vedea clasificarea campingurilor actuale din RO de catre ministerul turismului (sau cine se ocupa de aceasta clasificare) ?
Uitati cam ce se cere pentru a face un camping http://www.fivestar-hospitality.ro/ro/a ... ilor-19807 nu cred ca vreunul din Ro respecta cat de cat aceste criterii...
La fel ma gandesc si la tarif, daca la noi in RO nu mergi pe un tarif de maxim 50 Ron, cu toate conditiile decente omul se duce offcamping, eu cel putin asa cred...
Astept ideei in continuare...
Multumesc !
-
- Membru forum
Daca il vreti ca afara,va trebui sa practicati preturi ca afara.Romanul nu plateste cit trebuie,ca nu are sau nu pricepe ca daca vrea un nivel ridicat de comfort trebuie sa plateasca adecvat.Altfel spus,cica se duce off,de multe ori pe vreun cimp sau similare,dar important e ca e moka,si se cheama off... :wink: Deci e delicata problema,parerea mea.
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
-
- Membru forum
4 stele 40 de posturi. Acela a fost un proiect de legislatie care nu s-a mai finalizat din cate stiu eu.
4 stele este numarul maxim in Ro. Dar cred ca nu asta este scopul principal. In fond scopul trebuie atins in functie de spectrul de turisti vizati.
Turisti in tranzit, sedere scurta, odihna, tratament, recreatie, sport, etc.
Eu personal, vizez turistul care vine in Brasov sa viziteze orasul si eventual imprejurimile. Deci 1-3 zile maxim.
De ce nu vizati un camping in Poiana Brasov? ar merge tot anul atat penru drumetii vara cat si pentru sporturi de iarna in sezonul alb. Loc ar fi. Sunt ceva "pensiuni" in paragina care ar merita daramate.
4 stele este numarul maxim in Ro. Dar cred ca nu asta este scopul principal. In fond scopul trebuie atins in functie de spectrul de turisti vizati.
Turisti in tranzit, sedere scurta, odihna, tratament, recreatie, sport, etc.
Eu personal, vizez turistul care vine in Brasov sa viziteze orasul si eventual imprejurimile. Deci 1-3 zile maxim.
De ce nu vizati un camping in Poiana Brasov? ar merge tot anul atat penru drumetii vara cat si pentru sporturi de iarna in sezonul alb. Loc ar fi. Sunt ceva "pensiuni" in paragina care ar merita daramate.
RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
- Dragos Marin
- Membru forum
De acord cu dvs. ca o locatie cu obiective turistice si sporturi de iarna este mai buna insa e vorba de teren, cred ca in poiana fara vreo cateva sute de mii de euro nu te apropii si pentru asa ceva nu prea merita....
Stiti dvs. vreun teren cu pret de bun simt ? :)
Stiti dvs. vreun teren cu pret de bun simt ? :)
-
- Membru forum
Eu incercam sa sugerez sa va asociati cu cei care au aceste terenuri si tin pensiunile sau "locatiile" in paragina din lipsa de fonduri. Acolo sunt deja utilitatile instalate si trebuie amenajat putin. Cei ce detin astfel de locatii nu au fonduri sau au alte interese. Cei care nu au fonduri trebuiesc vizati si contactati.
Eu nu am interes pentru asa ceva. Eu doresc ceva mic in inima Brasovului.
Eu nu am interes pentru asa ceva. Eu doresc ceva mic in inima Brasovului.
RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
- George Marcu
- Membru forum
Azi am fost la Brasov si mare afis: Campingul Darste de vanzare.
Succes cu ideea. Este nevoie. Nici nu merita sa faceti un camping daca nu tintiti la confort de 4 stele.
Asa o poiana in spatele cabanei unde trage un furtun si o hazna pe pot de wc nu se poate numi camping.
Trebuie o investitie serioasa care din pacate nu va scoate bani a doua zi, dar poate in timp nu se vor mai inghsui toti rulotistii la Gura Diham ca-i aproape moca si miroasa a kko din padure unde-si fac toti nevoile.
Din cand in cand mai vine ursul sau viitura, bonus.
Succes cu ideea. Este nevoie. Nici nu merita sa faceti un camping daca nu tintiti la confort de 4 stele.
Asa o poiana in spatele cabanei unde trage un furtun si o hazna pe pot de wc nu se poate numi camping.
Trebuie o investitie serioasa care din pacate nu va scoate bani a doua zi, dar poate in timp nu se vor mai inghsui toti rulotistii la Gura Diham ca-i aproape moca si miroasa a kko din padure unde-si fac toti nevoile.
Din cand in cand mai vine ursul sau viitura, bonus.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
- Cosmin Prund
- Membru forum
- Oras: Sibiu
- Data nasterii: 22 Mai 1980
Nu cred ca un camping trebuie sa fie neaparat de 4 stele, la fel cum nici un hotel nu trebuie sa fie neaparat de 5 stele. In cazul hotelurilor majoritatea sunt de 3 stele!
Investitia pentru a realiza "din prima" un camping de 4 stele este foarte mare. Terenul de campare trebuie impartit in loturi, trebuie spatii verzi, alei pavate si iluminate, terenuri de sport, personal calificat angajat. Multe dintre aceste facilitati sunt cu doua taisuri. Am umblat in multe camping-uri, atat in tara cat si in strainatate si pot sa spun ca impartirea terenului in loturi este benefica numai in camping-urile aglomerate.
In final nu pot decat sa va urez curaj si mult succes. E nevoie de camping-uri si daca-l deschideti promit sa va vizitez, dar investitia presupune curaj si viziune din partea investitorului: nu-i o franciza, nu existe retete de succes. Stelele nu garanteaza succesul (de vazut situatia de la Darste, camping-ul n-a fost nici o data foarte popular si asta in ciuda parcelarii, locatiei si facilitatilor foarte bune disponibile la locurile de campare).
Investitia pentru a realiza "din prima" un camping de 4 stele este foarte mare. Terenul de campare trebuie impartit in loturi, trebuie spatii verzi, alei pavate si iluminate, terenuri de sport, personal calificat angajat. Multe dintre aceste facilitati sunt cu doua taisuri. Am umblat in multe camping-uri, atat in tara cat si in strainatate si pot sa spun ca impartirea terenului in loturi este benefica numai in camping-urile aglomerate.
In final nu pot decat sa va urez curaj si mult succes. E nevoie de camping-uri si daca-l deschideti promit sa va vizitez, dar investitia presupune curaj si viziune din partea investitorului: nu-i o franciza, nu existe retete de succes. Stelele nu garanteaza succesul (de vazut situatia de la Darste, camping-ul n-a fost nici o data foarte popular si asta in ciuda parcelarii, locatiei si facilitatilor foarte bune disponibile la locurile de campare).
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit
email: cprund@gmail.com
- Dragos Marin
- Membru forum
Momentan nu am gasit niciun teren intr-o zona buna, doar preturi astronomice....nu e graba, mai asteptam...
De curiozitate, aveti idee cat cere pe camping Darste ? din cate am vazut pe site s-au mutat intr-o alta locatie, sau cel putin eu asa am inteles...
De curiozitate, aveti idee cat cere pe camping Darste ? din cate am vazut pe site s-au mutat intr-o alta locatie, sau cel putin eu asa am inteles...
- Cosmin Prund
- Membru forum
- Oras: Sibiu
- Data nasterii: 22 Mai 1980
Pe sit-ul camping-ului Darste spune ca s-ar muta in "Natura Parc". Eu nu inteleg cum se poate muta un camping si in plus la "Natura Parc" era deja camping. Presupun ca este o miscare de marketing.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit