Astăzi este 06 Iun 2023, 02:54

Austria 2014

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Panait Valentin
Membru asociat
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Austria 2014

Mesaj de Panait Valentin » 24 Oct 2014, 15:13

Anul acesta ne-am propus sa mergem in Austria pe urmele mai multor colegi din ale caror topicuri m-am inspirat. Am ales sa stam 7 zile in zona Salzburg, mai precis in localitatea Abersee pe malul lacului Wolfgangsee in campingul Campingpark Abersee...adresa : Campingpark AberseeAbersee, Reith 225342 Sankt Gilgen
Austria, am ales aceasta locatie deoarece celelalte campinguri erau ocupate in mare parte de rulote stationare.
De aici am facut excursii la multitudinea de obiective turistice din zona, in jur de 100 km dus intors...cea mai lunga fiind de aproximativ 270 tur/retur, un canion de langa Zeel am See.
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt in cuvinte si sa pun cat mai multe poze si binenteles adresele si link-urile obiectivelor.
Incep cu cateva imagini de pe drum, am ales ca de la Viena sa mergem pe malul Dunarii pana la Grein unde am intrat pe autostrada pana in dreptul localitatii Pinsdorf unde am intrat pe nationalul 145 care ne-a dus pe malul lacului Traunsee catre statiunea Bad Ischl si mai departe pe N 158 pana la camping.
Harta cu drumul de la Viena la Abersee : https://www.google.ro/maps/dir/%27%27/C ... !3e0?hl=ro

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG

Panait Valentin
Membru asociat

Re: Austria 2014

Mesaj de Panait Valentin » 24 Oct 2014, 15:25

Statiunea St. Gilgen unde am urcat cu telecabina pe un versant din apropiere...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
VALI,

Panait Valentin
Membru asociat

Mesaj de Panait Valentin » 24 Oct 2014, 15:41

Mocanita cu aburi : Wolfgangsee Schifffahrt - Schafbergbahn Markt 35 5360 Sankt Wolfgang im Salzkammergut Austria
Site : http://www.schafbergbahn.at/content/web ... de_at.html
O experienta ne neuitat...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
VALI,

Panait Valentin
Membru asociat

Mesaj de Panait Valentin » 24 Oct 2014, 15:50

Continuare...destinatia mocanitei...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
VALI,

Panait Valentin
Membru asociat

Mesaj de Panait Valentin » 24 Oct 2014, 16:48

Lacul Hallstatt si inca o urcare cu telecabina : Freesports Arena Dachstein Krippenstein Winkl 34 4831 Obertraun Austria
Link-uri : http://www.dachstein-salzkammergut.com/ http://www.salzwelten.at/en/home/
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
VALI,

Panait Valentin
Membru asociat

Mesaj de Panait Valentin » 24 Oct 2014, 17:06

Lacul Gossausee Gasthof Gosausee Gosau 395 4825 Gosau Austria
Link : http://www.gasthof-gosausee.at/Willkommen
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
VALI,

Dragos Marin
Membru forum
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Mesaj de Dragos Marin » 24 Oct 2014, 19:54

Frumos... Austria e chiar frumoasa...Am vrut sa ajung si eu in acea zona anul acesta insa din cauza vremii ploioase in perioada in care am plecat am schimbat ruta pentru Elvetia, sa vezi acolo tren care urca pana la cota 4000, :) o sa fac un topic cand o sa am timp despre Elvetia...
Campingul cum era ca si conditii ?
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro

Dragomir Gabriel
Membru asociat
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel » 24 Oct 2014, 23:25

Frumos, Vali... poze superbe... pune tot ce ai, inclusiv preturi la campinguri. Poate la anu' plecam pe urmele tale ca sunt prea frumoase peisajele. Continua, te rog...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com

Radu Vaida Muntean
Membru forum
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean » 25 Oct 2014, 00:16

Am in plan sa fac o iesire in Austria in vacanta copiilor de peste o saptamana. Eu voi alege ca destinatie zona Ghetarului Hintertux, pentru ca sunt un impatimit al skiului.
Vroiam sa va intreb ce opriri ati mai facut pana la Campingul in care ati stat.
Multumesc.
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y

Panait Valentin
Membru asociat

Mesaj de Panait Valentin » 25 Oct 2014, 16:33

@Dragos, campingul avea toate dotarile necesare la strandardele lor de curatenie si functionalitate, ca particularitate pot sa va spun ca la receptie nu era nimeni la ora 17 cand am ajuns, doar un nr de tel la care sa sun...cum cunostintele mele de mandarina si araba :D nu ma ajutau sa vorbesc la tel, am apelat la o turista cazata acolo, austriaca, care a mers cu mine in apropiere la resedinta propietarilor care, amabili, au venit, mi-au indicat un loc unde sa campez, spunandu-mi ca au sa citeasca ei contuarul pe care eu nu l-am vazut nici pana in ziua de azi...(am aflat la urma ca era in cladirea receptiei), m-au pus sa completez un formular de cazare fara sa-mi ceara nici un document(puteam sa spun ca sunt Stan Vasile...) si cand am intrebat de pret au spus ca 22 eur. + curent dar ca platesc cand plec.
Uimitor este faptul ca nu au bariera la intrare si nici un fel de gard care sa inconjoare propietatea, aceasta fiind o livada mai rara de pomi fructiferi...in consecinta...teoretic puteai sa vii si sa pleci pe unde vrei si cand vrei, ei bazandu-se pe cinstea si corectitudinea clientului care in ziua plecarii ii va cauta la tel sau acasa ca sa-si plateasca cazarea...lucru pe care l-am facut si noi... :wink:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
@Gabi...Am platit pe 7 nopti de cazare 154 eur + 6 eur curent.
@Radu, pe drum pana acolo am mai campat in prima seara la Paulisi, camping Rote Roumenie... : http://www.routeroemenie.nl/ recomand cu caldura...in a doua seara am campat intr-un fel de semi off-camping dar cu plata...la Breitenbrunn pe o pajiste langa un camping cu rulote stationare...cu acces la apa si toalete...cam multi tantari seara...
Imagine
Imagine
VALI,

Radu Vaida Muntean
Membru forum
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean » 25 Oct 2014, 23:16

Multumesc.
Pentru ca sunt oarecum incepator in ale rulotismului, deranjez cunoscatorii cu o intrebare : este permis sa inoptezi in parcarile de la marginea autostrazilor in tarile din Vest, Austria, Ungaria e.t.c. ? Este recomandat din punct de vedere al riscului ? Ma gandesc ca daca nenea tiristul poate dormi linistit in cabina o pot face si eu in rulota, sau ma insel ?
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y

Cosmin Prund
Membru forum
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund » 26 Oct 2014, 08:40

Salut,

Poti dormi in parcarile de pe autostrada aproape la fel de linistit ca soferul de TIR, cu respectarea marcajelor din parcare si fara sa campezi. In Ungaria parcarile de pe autostrada mi se par frumoase si spatioase, in Austria incep sa existe locuri rezervate pentru rulote. Nivelul de siguranta depinde de tara, nivelul de iluminare, activitatea din parcare, etc. Parcarile nu sunt pazite, drept la libera circulatie au si infractorii. Nici TIR-istii nu-s feriti de aventuri si din cati soferi de TIR cunosc eu, nici unul n-a scapat de hoti. Nu-i neaparat ceva de speriat, spun doar ca nivelul de siguranta nu este 100%.

In parcare este deranjant si zgomotul: vin masini, pleaca masini si in plus sunt TIR-urile frigorifice, astea nu opresc nici o data motorul, nici atunci cand doarme soferul.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com

Raspunde