Astăzi este 01 Iun 2023, 01:13

Cabana Cumpana - Vidraru

Moderator: Moderatori

Raspunde
Ninel Gavanescu
Membru forum
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Cabana Cumpana - Vidraru

Mesaj de Ninel Gavanescu » 03 Aug 2015, 20:24

Situată la numai 15 de km de Barajul Vidraru şi la 45 de km de Curtea de Argeş, la altitudinea de 860m pe malul apusean al Lacului Vidraru, în depresiunea Cumpăna, la adăpostul munţilor .
Obiective turistice :
Barajul Vidraru
Cetatea Poienari
Valea lui Stan
Cascada Capra
Lacul Capra
Cabana Balea Lac
Drumul este accesibil aproape ca un drum de țară .
Dacă veniți din sud către nord ocoliți lacul prin dreapta după care va întoarceți 7 km pe un drum forestier pentru a ajunge la cabană , acolo puteți sa va luați cameră sau să campați (cort =10 lei sau rulotă =15 lei ) , pentru cei pregatiti de off - pana in cabana si dupa sunt numeroase zone accesibile si linistite.
Aveți indicator rutier care vă direcționează .
Indicatorul e mare și se găsește la sfârșitul lacului.
Dacă faceți stanga de la Lacul Vidraru pe podul rupt , veți ocoli prin stânga și ajungeți direct la cabana (cam 20km drum rău ) , un traseu excelent pentru biciclete , atv sau masini inalte.
Dacă veniți din nord găsiți indicatorul la începutul lacului, faceți dreapta și mergeți 7 km pe drumul forestier de care v-am zis mai sus.
Cabana nu este pentru pretențioși , nu va gândiți la lux , in cursul saptamanii se aud pasarelele , vacile , caii , in schimb sambata si duminica : manele ,mult fum peresarat cu zgomote de drujba si topoare .
Ne intrebam cum de au restrictionat aprinderea focurilor in anumite zone turistice !! .. pai toti vin cu un singur gand ,, lemne , lemne “ , se doboara copaci pentru a avea ce arde toata noaptea la manele .
Servirea la cabana cat si preperatele sunt delicioase chiar daca mai sunt unele farfurii usor ciobite , mancarea vine la timp si te ridici de la masa satul ,cu sentimrntul ca ce ai comandat si-a meritat banul.
Una peste alta locatia primeste :
- pentru asezare si posibilitatile de exprimare in zona ale turistului primeste o bila alba .
- pentru pescarii impatimiti (trage la viermisor si rama ) o alta bila alba .
- pentru soare, plaja ,apa calda si briza o alta bila alba .
- pentru sambetele si duminicile albe - o bila neagra .
-
Va las pe voi dragi turisti pe mai departe sa contribuiti la dezvoltarea turistica sanatoasa a Romaniei.

Ps. - Unde aruncam gunoiul ? Gunoiul nu-i al Naturii , noi l-am adus , deci fiecare si-l duce acolo de unde a venit , cu rucsacul ai venit in rucsac ti-l transporti .
Atașamente
P1300542.JPG
P1300368.JPG
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero

Ninel Gavanescu
Membru forum

Re: Cabana Cumpana - Vidraru

Mesaj de Ninel Gavanescu » 03 Aug 2015, 20:56

Alte cateva fotografii ... se incarca greu !!
Atașamente
P1300370.JPG
P1300322.JPG
P1300480.JPG
P1300409.JPG
P1300378.JPG
P1300386.JPG
Te doare, osteanul meu?
Tel. 0770992575

Lorena Blaga
Membru forum

Mesaj de Lorena Blaga » 12 Aug 2015, 14:38

Am fost acolo si pot sa confirm ca locatia este excelenta! (marturie sunt foto atasate).
Daca nu aveti rulota, puteti inchiria casute (50 RON) sau va puteti caza la cabana (90 RON/camera).
In plus, va recomand si o plimbare cu vaporasul (discutati cu cabanierul de la Cumpana, se poate rezerva vaporas doar daca exista un numar de min. 10 persoane).
Pentru grupuri mai mari se ofera si foc de tabara (bonus).
De asemenea, exista potential si pentru cei pasionati de ciclism :D .
Atașamente
IMG_3183.JPG
IMG_3196.JPG
IMG_3209.JPG
IMG_3068.JPG
Opel Astra H Caravan + Beyerland 430 DM Vitesse

Radu Vaida Muntean
Membru forum
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean » 11 Aug 2016, 13:34

Buna ziua.
Unde ati campat mai precis ?
Stiu ca portiunea dintre casute si lac e cam in panta pentru rulota.
Langa casute cred ca este exclus sa campez fiind un doritor de liniste si nu un mare fan al manelelor !
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y

Ninel Gavanescu
Membru forum

Mesaj de Ninel Gavanescu » 16 Aug 2016, 14:35

Noi când ajungem în zona si vrem liniste campa m în serpentinele drumului după cabana , dacă sunteți amatori de drumeții și trebuie asigurata rulota va recomand zona pana în cabana destinata Rulotelor .
Te doare, osteanul meu?
Tel. 0770992575

Relu Deliu
Membru asociat

Mesaj de Relu Deliu » 16 Aug 2016, 19:27

Se poate campa langa Pensiunea Conacul Ursului, teren plat, curent, apa, insa este chiar la sosea. Locul este imprejmuit si asigurat, mai sunt 3-4 rulote stationate( nu recomand cazarea in ele), este pe malul paraului, este punctul de plecare pentru 3-4 trasee( cam 3 ore pana la Fereastra Zmeilor). La Cumpana nu se mai poate campa decat off. inainte de cabana pe stanga, langa sosea, sau in poiana de langa valea Cumpanita, dupa modelul "Valea Cerbului" si putin in panta.
Am fost saptamana trecuta la Cumpana, am stat la hotel 4 zile, merg cu rulota off. insa n-as merge la Cumpana cu rulota. Drum 6km prost rau, locuri interesante putine.
Oricum, alegerea locurilor tine de preferintele fiecaruia. Am gasit langa Cumpana 2-3 rulote campate, una langa sosea si cred ca 2 in poiana.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654

Raspunde