Astăzi este 30 Mai 2023, 13:37
INCEPATORI :utile
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
- Sandu Toma
- Membru forum
Re: INCEPATORI :utile
Asa cum stim amandoi (si eu am fost cortist multi ani) trecerea la un nivel "superior" se face pentru a imbunatati confortul si pentru a diminua timpul pierdut cu instalarea/dezinstalarea .
Ruloa pliabila, pe langa faptul ca nu asigura acelasi grad de confort termic , necesita si timpi de instalare mai mari decat cea clasica ( care la acest capitol este si ea inferioara autorulotei).
Nu am locuit intr-o rulota pliabila, dar cred ca la -20 grade Celsius nu ofera acelasi confort ca rulota mea !
Ruloa pliabila, pe langa faptul ca nu asigura acelasi grad de confort termic , necesita si timpi de instalare mai mari decat cea clasica ( care la acest capitol este si ea inferioara autorulotei).
Nu am locuit intr-o rulota pliabila, dar cred ca la -20 grade Celsius nu ofera acelasi confort ca rulota mea !
Orice problema are o rezolvare practica
-
- Membru forum
Sunt perfect de acord cu d-voastra dar ma gindesc in primul rind la sttilul meu de viata, concedii etc. Si va spun sincer, daca eu m-as incumeta cu o eventuala rulota si pe timp de iarna, sotia nu as convinge-o sub nici o forma. Cind v-am intrebat de rulota pliabila ma gindeam in primul rind la reducerea consumului de combustibil, usurinta in tractare, dar este evident, ca orice aspirant la stadiul de rulotist sunt o groaza de temeri pe care imi doresc sa mi le risipesc. Incepind cu depozitarea ( am o casa in provincie, domiciliul in Buc ), tractarea, intretinerea, inmatricularea etc.
- Sandu Toma
- Membru forum
Sa stii ca si iarna ai in rulota conditii de confort destul de bune, chiar la temperaturi foarte scazute.
In general este de preferat sa campezi in apropierea unei cabane unde sa ai posibilitatea de alimentare cu energie si aprovizionare cu apa, dar si existenta unui spatiu de petrecere a timpului, in special serile.
Am experimentat si off-camping iarna, dar este de preferat varianta de mai sus !
Diferentele la tractare, depozitare si inmatriculare sunt destul de mici.
Te rog intra in Panoul utilizatorului-Profil si completeaza LOCATIA, ca sa stim si noi de unde esti !
In general este de preferat sa campezi in apropierea unei cabane unde sa ai posibilitatea de alimentare cu energie si aprovizionare cu apa, dar si existenta unui spatiu de petrecere a timpului, in special serile.
Am experimentat si off-camping iarna, dar este de preferat varianta de mai sus !
Diferentele la tractare, depozitare si inmatriculare sunt destul de mici.
Te rog intra in Panoul utilizatorului-Profil si completeaza LOCATIA, ca sa stim si noi de unde esti !
Orice problema are o rezolvare practica
-
- Membru forum
Dl Sandu sunteti admirabil si va multumesc din suflet. Sunt nevoit sa ma retrag.Am bilete la meci. Sper sa ne reintilnim.
- Gabi Peterca
- Membru forum
Costuri inmatriculare: RAR aprox 600lei, costuri suplimenatre aprox 100lei ( taxa certificat, asigurare, numar, primarie), toate impozitele achitate la zi si min doua zile pierdute. Asta daca iti dau cei de la RAR actele in aceeasi zi si nu ai probleme cu rulota.Mihnea Donescu scrie:...cei ce au inmatriculat recent rulota de afara,as dori sa stiu procedurile,ce acte se cer si cheltuielile totale pentru inmatriculare..Cu multumiri...
Actele necesare: vezi fisierul atasat!
Bafta!
- Atașamente
-
- ACTE NECESARE INAMTRICULARII.doc
- (31 KiB) Descărcat de 192 ori
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
www.prietenipescari.ro
-
- Membru forum
Ma bucur sa va regasesc. Doresc sa-mi aduc o rulota din germania sau olanda si sa o fac fara intermediari. Fie ca o achizitionez de la un dealer sau de la o persoana particulara, in afara de verificarile rulotei vis-a-vis de aspect, functionalitate int-ext etc de ce acte trebuie insotita ca sa nu am probleme la inmatricularea in Ro.
- Gabi Peterca
- Membru forum
Mai sus de postarea dumneavoastra (cu 2 cm) am atasat un fisier cu actele necesare inmatricularii.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
www.prietenipescari.ro
-
- Membru forum
Foarte fin apropo-ul ,si va multumesc foarte mult pentru postarea atit de folositoare si mie si altora. Trebuia sa fiu mai concret in exprimare. Din postarile de pe forum vis-a-vis de inmatriculare am remarcat ca sunt ceva discutii legate de cite parti trebuie sa aiba un certificat de inmatriculare fie din olanda fie din germania. La acestea ma refeream in mod deosbit. Va multumesc din nou.
- Gabi Peterca
- Membru forum
Mai gasiti aici niste informatii, sper sa va fie de folos:
viewtopic.php?f=1&t=4711&p=58268&hilit= ... nda#p58268
Mai sunt niste discutii si pe forumul colegilor rulotisti de la www.campervan.ro, nu va pot da link intrucat am mai facut o postare catre ei si mi-a fost sters mesajul, desi nu incalca nici o litera din regulamentul acestui forum.
Spor la lectura!
E bine sa aveti informatii "proaspete" si de la politia rutiera, faceti si o vizita pe la ei la relatii cu publicul. Cine stie ce au mai schimbat pe acolo, sa nu aveti suprize neplacute.
viewtopic.php?f=1&t=4711&p=58268&hilit= ... nda#p58268
Mai sunt niste discutii si pe forumul colegilor rulotisti de la www.campervan.ro, nu va pot da link intrucat am mai facut o postare catre ei si mi-a fost sters mesajul, desi nu incalca nici o litera din regulamentul acestui forum.
Spor la lectura!
E bine sa aveti informatii "proaspete" si de la politia rutiera, faceti si o vizita pe la ei la relatii cu publicul. Cine stie ce au mai schimbat pe acolo, sa nu aveti suprize neplacute.
Ultima oară modificat 07 Sep 2011, 19:02 de către Gabi Peterca, modificat 1 dată în total.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
www.prietenipescari.ro
-
- Membru forum
Stimate domn va multumesc mult si sper sa scuzati micile greseli de incepator.
- Gabi Peterca
- Membru forum
Cu placere! Sper sa va fie utile aceste informatii.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
www.prietenipescari.ro
- Nelu Predonu
- Membru asociat
- Oras: Manolache - Ilfov
- Data nasterii: 21 Iul 1959
In atentia rulotistilor incepatori... DEPASIREA:
https://takelongway.wordpress.com/2015/ ... depasirea/
https://takelongway.wordpress.com/2015/ ... depasirea/
Campervan: Clever Runner 2021