Astăzi este 06 Iun 2023, 09:31

Viena-Paris-Antibes-Plitvice Jedera (Croatia)

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 16 Aug 2007, 21:04

N-am prea avut timp sa scriu despre itinerariu dar a fost cam asa:
Plecare duminica dimineata din Bucuresti (ora 9.30)-Pitesti-Sibiu-Arad-Budapesta-Viena , de fapt AutoGril-ul inainte cu 20Km de intrarea in oras, noaptea pe la ora 12.30. Cea mai buna zi de iesit din tara dupa mine este duminica, superliber.
A doua zi neinspiratie totala, vizitat Viena cu rulota in spate, am incercat in zadar sa gasim o parcare mai mare pt autobuze dar in afara de Schombrun n-am gasit. O data in oras am intrat pe o strada care la un moment s-a terminat, lucrare nesemnalizata, si apuca-te fratioare sa desfaci rulota s-o intorci cu inca vreo 5 masini in spate care luasera teapa ca si noi fara sa stie ca drumul era blocat si toata lumea oprita si holbata ca la urs. In rest Viena ca de obicei (am vizitat-o de cel putin 15 ori) frumoasa si curata cu aceleasi lucrari de restaurare si intretinere peste tot.
De acolo mers in Stutgart, un oras dupa mine tipic nemtesc, curat, ordonat, toate puse la locul lor dar care nu impresioneaza prin nimic, am vazut aceleasi lucruri ca si in celelalte doua vizite, in afara de muzeul Mercedes nimic de remarcat.
Din Stutgart mers spre Paris cu evitarea autostrazilor ca sa scapam de taxe.
Am stat la camping 4Vents la vreo 30 km de Paris si vreo 15 de Disneyland, excellent, impecabil, super-curat, super-liniste, totul la superlativ. Pret 2 persoane + rulota+masina+current 23 euro + 5 euro copilul. Toate incluse, current 16A, apa curenta, piscine, locuri de joaca pentru copii etc. si un loc pentru rulota de vreo 300mp. Locul delimitat cu tufe de zmeura, pomi fructiferi, super. Internet gratis wirless numai in zona receptiei.
De acolo in fiecare zi vizite in Paris sau inprejurimi, singurele parti nasoale au fost parcarile exorbitant de scumpe din Paris si aglomeratia datorata zilei nationale a Frantei dar compensate de defilare, si artificii.
Plecat dupa 8 zile spre Coasta de Azur tot cu evitare autostrazi, un drum extraordinar de frumos, am mers mare parte pe unde urma sa aiba loc Turul Frantei la ciclism. Oprit la cateva vinarii pentru achizitii si la una am fost nevoiti sa innoptam pentru ca degustarea era obligatorie inainte de cumparare……970 km pana in Antibes de drum superb, o singura remarca negativa pentru sensurile giratorii de la intrarea si iesire din fiecare satuc.
Coasta de Azur inghesuita dar sclipitoare ca intotdeauna. Camping Parc des Maurettes in Villeneuve-Loubert, intre Nice si Antibes, aproape toate locurile ocupate, cateva sute, la rulote ne-au oferit 3 parcele libere sa ne alegem, cam inghesuit “doar” 120-130 mp de parcela pentru 26 sau 28 euro rulota+2 pers+apa curenta+5euro copilul+5euro curentul 10A,. Ce era tare aici pentru orice chestie 5 euro depozit sau chiar 10 euro. Vrei la Jacuzzi si sauna gratuit dar 10 euro garantie bratara si parola intrare, vrei adaptor priza 5 euro garantie etc. Internetul cam scump, 5 euro 30 minute, wirless in camping dar cu parola. Vizite la greu in Nice, Monte Carlo si Cannes unde am prins Festivalul focurilor de artificii cu demonstratia Argentinei pe muzica de tango. Fara cuvinte.
Plecat prin San Remo spre Venetia unde am mai stat o zi, trebuie vazut orasul chiar daca sincer mie nu mi-a prea placut (l-am vizitat totusi de 3 ori) din cauza aglomeratiei, mizeriei si italienilor pusi pe capatuiala, o masa aici mai scumpa decat in Monte Carlo.
Am mers numai pe autostrada pana in Croatia pentru ca in Italia este imposibil de circulat prin toate satucele de pe coasta cu rulota in spate, pana si in San Remo ne-a blocat de vreo doua ori iar de parcat si lasat rulota undeva nici pomeneala.
Croatia superb amenajata cu aceleasi autostrazi neterminate si scumpe dar ceva mai ieftine decat in Italia. Tariful in schimb era mai mare daca eram cu rulota fata de autoturism simplu.
Plitvice Jedera superb dar parca mai secat decat acum 2 ani cand l-am vizitat ultima oara, dar campingul foarte frumos, nou amenajat cu tot ce-I trebuie mai putin apa curenta la rulota. Pe drum o oprire de-o zi de control la Balaton si de acolo acasa prin Fagaras. Teroare, soseaua in lucru, de la Sibiu pana la Brasov cosmarul vietii mele, nu am transpirat 7500km cat am tras acolo. Era sa ramanem si fara carnete vreo 6 masini din cauza unui semafor care nu mergea, si culmea cine vine din fata pe singura banda existenta…POLITIA. Asta de bun venit in minunata noastra patrie.
Hai ca-am scris prea mult si devin plictisitor.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ

Dan Iliescu
Membru fondator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu » 17 Aug 2007, 07:36

Asta DA concediu.
Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 17 Aug 2007, 10:51

niste poze
Atașamente
Alpii.JPG
Alpii.JPG (88.4 KiB) Vizualizat de 4195 ori
Alpii2.JPG
Alpii2.JPG (71.14 KiB) Vizualizat de 4196 ori
Alpii3.JPG
Alpii3.JPG (76.07 KiB) Vizualizat de 4196 ori
Alpii4.JPG
Alpii4.JPG (67.67 KiB) Vizualizat de 4197 ori
Alpii5.JPG
Alpii5.JPG (73.45 KiB) Vizualizat de 4198 ori
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 17 Aug 2007, 10:53

Alte poze
Atașamente
Venetia1.JPG
Venetia1.JPG (114.59 KiB) Vizualizat de 2643 ori
Venetia2.JPG
Venetia2.JPG (92.05 KiB) Vizualizat de 2643 ori
Venetia3.JPG
Venetia3.JPG (95.92 KiB) Vizualizat de 2643 ori
Venetia4.JPG
Venetia4.JPG (106.23 KiB) Vizualizat de 2643 ori
Venetia5.JPG
Venetia5.JPG (91.03 KiB) Vizualizat de 2643 ori

George Marcu @ maurice

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 17 Aug 2007, 10:54

alte
Atașamente
Venetia10.JPG
Venetia10.JPG (101.53 KiB) Vizualizat de 2640 ori
Venetia9.JPG
Venetia9.JPG (98.89 KiB) Vizualizat de 2640 ori
Venetia8.JPG
Venetia8.JPG (74.61 KiB) Vizualizat de 2640 ori
Venetia7.JPG
Venetia7.JPG (110.25 KiB) Vizualizat de 2641 ori
Venetia6.JPG
Venetia6.JPG (111.59 KiB) Vizualizat de 2641 ori

George Marcu @ maurice

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 17 Aug 2007, 10:57

altele
Atașamente
EuDinSpate.JPG
EuDinSpate.JPG (62.66 KiB) Vizualizat de 2451 ori
EuPeVremeaCandEramSfant.JPG
EuPeVremeaCandEramSfant.JPG (105.92 KiB) Vizualizat de 2452 ori
HeiRup.JPG
HeiRup.JPG (68.48 KiB) Vizualizat de 2452 ori
UnSatuc.JPG
UnSatuc.JPG (83.87 KiB) Vizualizat de 2452 ori
UnStrandSuperb.JPG
UnStrandSuperb.JPG (77.53 KiB) Vizualizat de 2452 ori

George Marcu @ maurice

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 17 Aug 2007, 11:07

rere
Atașamente
BoutiqueCuMiereDeLavandaSiAltele.JPG
BoutiqueCuMiereDeLavandaSiAltele.JPG (117.06 KiB) Vizualizat de 2447 ori
AutostradaItalia.JPG
AutostradaItalia.JPG (76.08 KiB) Vizualizat de 2447 ori
MonteCarlo Stramosii Nostrii Au Fost Obezi Asa Ca Avem Cu Cine Semana.JPG
MonteCarlo Stramosii Nostrii Au Fost Obezi Asa Ca Avem Cu Cine Semana.JPG (84.43 KiB) Vizualizat de 2449 ori
Cannes.JPG
Cannes.JPG (91.62 KiB) Vizualizat de 2448 ori
SanRemo.JPG
SanRemo.JPG (112.43 KiB) Vizualizat de 2448 ori

George Marcu @ maurice

George_S

Mesaj de George_S » 17 Aug 2007, 19:11

maurice scrie:N-am prea avut timp sa scriu despre itinerariu dar a fost cam asa:
Plecare duminica dimineata din Bucuresti (ora 9.30)-Pitesti-Sibiu-Arad-Budapesta-Viena , de fapt AutoGril-ul inainte cu 20Km de intrarea in oras, noaptea pe la ora 12.30. Cea mai buna zi de iesit din tara dupa mine este duminica, superliber.
A doua zi neinspiratie totala, vizitat Viena cu rulota in spate, am incercat in zadar sa gasim o parcare mai mare pt autobuze dar in afara de Schombrun n-am gasit. O data in oras am intrat pe o strada care la un moment s-a terminat, lucrare nesemnalizata, si apuca-te fratioare sa desfaci rulota s-o intorci cu inca vreo 5 masini in spate care luasera teapa ca si noi fara sa stie ca drumul era blocat si toata lumea oprita si holbata ca la urs. In rest Viena ca de obicei (am vizitat-o de cel putin 15 ori) frumoasa si curata cu aceleasi lucrari de restaurare si intretinere peste tot.
De acolo mers in Stutgart, un oras dupa mine tipic nemtesc, curat, ordonat, toate puse la locul lor dar care nu impresioneaza prin nimic, am vazut aceleasi lucruri ca si in celelalte doua vizite, in afara de muzeul Mercedes nimic de remarcat.
Din Stutgart mers spre Paris cu evitarea autostrazilor ca sa scapam de taxe.
Am stat la camping 4Vents la vreo 30 km de Paris si vreo 15 de Disneyland, excellent, impecabil, super-curat, super-liniste, totul la superlativ. Pret 2 persoane + rulota+masina+current 23 euro + 5 euro copilul. Toate incluse, current 16A, apa curenta, piscine, locuri de joaca pentru copii etc. si un loc pentru rulota de vreo 300mp. Locul delimitat cu tufe de zmeura, pomi fructiferi, super. Internet gratis wirless numai in zona receptiei.
De acolo in fiecare zi vizite in Paris sau inprejurimi, singurele parti nasoale au fost parcarile exorbitant de scumpe din Paris si aglomeratia datorata zilei nationale a Frantei dar compensate de defilare, si artificii.
Plecat dupa 8 zile spre Coasta de Azur tot cu evitare autostrazi, un drum extraordinar de frumos, am mers mare parte pe unde urma sa aiba loc Turul Frantei la ciclism. Oprit la cateva vinarii pentru achizitii si la una am fost nevoiti sa innoptam pentru ca degustarea era obligatorie inainte de cumparare……970 km pana in Antibes de drum superb, o singura remarca negativa pentru sensurile giratorii de la intrarea si iesire din fiecare satuc.
Coasta de Azur inghesuita dar sclipitoare ca intotdeauna. Camping Parc des Maurettes in Villeneuve-Loubert, intre Nice si Antibes, aproape toate locurile ocupate, cateva sute, la rulote ne-au oferit 3 parcele libere sa ne alegem, cam inghesuit “doar” 120-130 mp de parcela pentru 26 sau 28 euro rulota+2 pers+apa curenta+5euro copilul+5euro curentul 10A,. Ce era tare aici pentru orice chestie 5 euro depozit sau chiar 10 euro. Vrei la Jacuzzi si sauna gratuit dar 10 euro garantie bratara si parola intrare, vrei adaptor priza 5 euro garantie etc. Internetul cam scump, 5 euro 30 minute, wirless in camping dar cu parola. Vizite la greu in Nice, Monte Carlo si Cannes unde am prins Festivalul focurilor de artificii cu demonstratia Argentinei pe muzica de tango. Fara cuvinte.
Plecat prin San Remo spre Venetia unde am mai stat o zi, trebuie vazut orasul chiar daca sincer mie nu mi-a prea placut (l-am vizitat totusi de 3 ori) din cauza aglomeratiei, mizeriei si italienilor pusi pe capatuiala, o masa aici mai scumpa decat in Monte Carlo.
Am mers numai pe autostrada pana in Croatia pentru ca in Italia este imposibil de circulat prin toate satucele de pe coasta cu rulota in spate, pana si in San Remo ne-a blocat de vreo doua ori iar de parcat si lasat rulota undeva nici pomeneala.
Croatia superb amenajata cu aceleasi autostrazi neterminate si scumpe dar ceva mai ieftine decat in Italia. Tariful in schimb era mai mare daca eram cu rulota fata de autoturism simplu.
Plitvice Jedera superb dar parca mai secat decat acum 2 ani cand l-am vizitat ultima oara, dar campingul foarte frumos, nou amenajat cu tot ce-I trebuie mai putin apa curenta la rulota. Pe drum o oprire de-o zi de control la Balaton si de acolo acasa prin Fagaras. Teroare, soseaua in lucru, de la Sibiu pana la Brasov cosmarul vietii mele, nu am transpirat 7500km cat am tras acolo. Era sa ramanem si fara carnete vreo 6 masini din cauza unui semafor care nu mergea, si culmea cine vine din fata pe singura banda existenta…POLITIA. Asta de bun venit in minunata noastra patrie.
Hai ca-am scris prea mult si devin plictisitor.

Doua intrebari: Cat a durat acest concediu (sau mai bine zis acest sejur?)? Si cam cat v-a costat (carburant + cazari + cheltuieli?)? Pun aceste intrebari pentru a sti cam cat trebuie investit intr-un astfel de proiect?

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 17 Aug 2007, 22:12

Am fost plecati 20 de zile de duminica pana sambata.
Motorina vreo 750 de litri, din astia trei rezervoare din Ro restul afara iar daca pui la socoteala ca motorina Euro5 este intre 1,09 si 1,25 litrul inseamna vreo 6 milioane de lei si vreo 700 euro.
Cazarea prin toate campingurile de afara la 3 stele costa intre 25-30 euro pt doua persoane, rulota si parcare masina iar pentru persoanele in plus 5 euro copilul si parca 7,5 adultul.
In total am cheltuit (fara sa pun la socoteala hainele, incaltarile sau alte cheltuieli adiacente) vreo 3200 Euro pe motorina, cazare, mancare, intrare la muzee, in disneyland, parcarile in oras (exorbitant de mult), restaurante, vinoteca in Franta :lol: :lol: :lol: .
Mult daca ma uit acum dar a meritat, din pacate a trebuit sa revenim la servici ca altfel am mai fi mers si in Austria prin Tirol.
Totusi cred ca o parte buna din bani s-ar fi putut economisi (500-1000euro) dar ca sa n-o mai aud pe nevasta-mea "te-ai facut un zgarcit" sau "mai bine mergeam la hotel" am facut si eu ca in melodia aia "baga mana-n buzunar si da bani la lautar", pardon magazine.

George Marcu @ maurice

Raspunde