Astăzi este 06 Iun 2023, 09:37

Permis B sau B+E?

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Liviu Murarescu

Permis B sau B+E?

Mesaj de Liviu Murarescu » 04 Aug 2007, 09:40

Salut in primul rind pe toata lumea si incepind de ieri (cind m-am intors din Germania) am intrat si ca detinator de Hobby Classic 450T in clubul rulotistilor, dar am o mare nedumerire (desi am citit topicurile anterioare). Problema este ca in Ungaria la aproximativ 4,5 km de vama Bors m-au oprit politaii unguri si mi-au dat amenda pe motiv ca pentru rulota mea ( sus mentionata si care o masa maxima autorizata de 1000 Kg) imi trebuie permis de conducere categoria B+E. Rulota, dupa spusele lui, nu ar fi trebuit sa fie mai mare de 750 kg. Mentionez ca masina cu care tractez este un VW Golf IV Variant ce are o masa remorcabila cu dispozitiv de frinare (conform talonului) de 1300 kg, iar masa maxima autorizata a masinii de 1890 kg. Luand in considerare faptul ca ansamblul masina + rulota (1890 kg considerind masina incarcata + 1000 kg rulota = 2890 kg) este mai < de 3500 kg, parerea mea este ca se poate conduce cu categoria B si nu cu B+E dupa cum spunea politaiul. Voi ce credeti avea dreptate politaiul ungur sau eu. O alta chestie care mi sa parut aberanta este ca pentru fiul meu de 11 ani care statea pe bancheta din spate cu centura pusa, a cerut scaun pentru copil. Asa este? Oricum amenda nu a fost foarte mare vreo 15 euro dar am pierdut timp si nervi si as vrea sa stiu, documentat din regulamentl de circulatie eventual , care este adevarul si ce este corect. Multumesc .

Sandu Toma
Membru forum

Mesaj de Sandu Toma » 04 Aug 2007, 10:42

Felicitari pentru rulota si bun venit in randurile noastre !
Bucuria achizitiei nu trebuie sa-ti fie umbrita de abuzurile facute de niste politisti fie ei si unguri.
Dupa toate regulamentele daca masa totala autorizata a ansamblului(masina+remorca) nu depaseste 3500 Kg nu ai nevoie de B+E.
Oricum, timp frumos,drumuri bune si vant din spate !
Samson
Orice problema are o rezolvare practica

draqumort

Mesaj de draqumort » 04 Aug 2007, 19:04

S-o stapanesti sanatos !!!
...si remorca sa nu depaseasca greutatea masinii.

Mesaj modificat de moderator. Pe forum este interzisa scrierea exclusiv cu majuscule a unui mesaj.

Liviu Murarescu

Mesaj de Liviu Murarescu » 04 Aug 2007, 19:30

draqumort scrie:S-O STAPANESTI SANATOS !!!
...SI REMORCA SA NU DEPASEASCA GREUTATEA MASINII .

Multumesc de urari. Remorca are 1000 kg iar masina are 1410 kg goala si 1890 maxima autorizata.

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 15 Aug 2007, 12:05

Stie cineva vreo scoala de BE? Oriunde in tara?

Dan Iliescu
Membru fondator
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu » 15 Aug 2007, 12:08

Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751

Ionita Bogdan
Membru forum

Mesaj de Ionita Bogdan » 15 Aug 2007, 16:36

Din pacate spaga e in floare in Ungaria. Amenda se plateste numai la posta si numai in forinti. Daca nu ati primit nici o chitanta pt cei 15 euro dati puteti fii mandru ca v-a pacalit un politist ungur.In rest drum bun .....

Ionita Bogdan
Membru forum

Mesaj de Ionita Bogdan » 16 Aug 2007, 09:03

Peti , pe mine cand m-au oprit in Ungaria m-au intrebat daca vorbesc limba magiara ????? :D Cand le-am raspuns in engleza mi-au spus in romana ca vorbesc ei romaneste...asa ca ... cum o dai nu e bine. Oricum daca te-au oprit e clar ca vor bani. Mai bine le dai decat sa-ti dea amenda si sa te apuci sa cauti posta sa platesti si oricum spaga e cam jumate de amenda.

Dan Iliescu
Membru fondator
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu » 16 Aug 2007, 09:12

eu am platit 40 Euro pentru ca nu aveam farurile aprinse......atentie...
Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751

Mircea Ionescu
Membru fondator
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu » 16 Aug 2007, 14:45

Se pare ca eu am scapat cel mai ieftin... am dat doar 10 E spaga ca n-aveau copii centurile puse... Insa a incercat un chelner sa ma parleasca mi-a cerut 9.9 E pe un suc mic si-o apa si pana la urma am dat 3,5 E pe o apa mare... aproape de trei ori mai mult decat facea... M-am si certat cu el... asa ca data viitoare mai bine schimb si raman cu ceva forinti decat sa ma mai contrez cu ei...
In schimb am mancat senzational de bine si convenabil la carciumile de pe autostrada si la dus si la intors...

bebe944
Membru forum

Mesaj de bebe944 » 18 Aug 2007, 14:25

si pe mine m-au incercat politistii unguri dar am reusit sa evit spaga ....nu agreez traversarea Ungariei dar dupa ce trec de Budapesta ma simt mai la adapost de astfel de politisti...de aceea evit si Bulgaria fata de bulgari ungurii sint mici copii :D
in ceea ce priveste mincarea va recomand grill-ul dintre Wiena si Nickelsdorf , se maninca foarte bine
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 21 Oct 2007, 17:45

Revin putin la discutia asta si o sa va spun si de ce! Am discutat putin cu Peti despre ce spune legea Europei,lege ce primeaza peste legea Romaniei! Conduci cu categ B atat cat scrie in talon ca poti trage!!! Nu e limita de ansamblu la 3500 kg!!! Discutam putin?
Editez prin a va da un link... http://www.telegrafonline.ro/1165788000 ... opean.html
...si o discutie cu un agent care citeste! Mi-a zis ca am dreptate! Pot conduce cu categ B cat scrie in talon! Ma mai interesez si va tin la curent!
Ultima oară modificat 21 Oct 2007, 18:06 de către parpaneata, modificat 1 dată în total.

Raspunde