Astăzi este 06 Iun 2023, 10:25

Permis B sau B+E?

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Petrescu Eugen
Membru forum

Mesaj de Petrescu Eugen » 22 Oct 2007, 20:42

ÃŽn acceptiunea actului normativ definitia semiremorcii este prezentata de Klinutzu mai sus!!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Calin Lisovschi
Membru forum

Mesaj de Calin Lisovschi » 22 Oct 2007, 22:01

@samson: da de ce 75 kg nu intra in calcul? ma gandesc ca lasa loc de interpretare...
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER

@klinutzu

0727.19.19.39

Sandu Toma
Membru forum

Mesaj de Sandu Toma » 23 Oct 2007, 08:50

Intra in calculul masei maxima autorizata a rulotei, dar este nesemnificativa in raport cu aceasta.Aceste 50-75Kg sunt suportate de tragator.
Ti s-a intamplat vreodata ca masa sprijinita pe carligul masinii sa fie nula? Atunci stii ca rulota trage pe spate si topaie.
La semiremorci masa suportata de tragator este intre 30-70%(zic si eu)din masa maxima autorizata a semiremorcii.
Orice problema are o rezolvare practica

bender

Mesaj de bender » 12 Dec 2007, 16:34

nomads-lorildike scrie:Eu am fost in mai 2007 de doua ori in audienta la seful POL. Rutiere din Tg.Mures (co-autorul celui mai nou cod rutier valabil in Ro) si am discutat cu el legat de acest subiect si mi-a spus clar: CONDUSUL CU CATEG. B A UNUI ANSAMBLU FORMAT DIN VEHICUL TRAGATOR + REMORCA (ORICE FEL) CERE DEPASESTE 3500 KG SE CONSIDERA INFRACTIUNE SI SE PEDEPSESTE CU INCHISOARE
Eu am avut dosar de urmarire penala solutionat cu scoatere de sub urmarire pentru un Toyota Hi lux de tereen si o remorca goala care impreuna au depasit 3500 GMA iar cele doua greutati proprii erau mai mici impreuna de 2800kg. In Tg. Ms la procuratura se pot intilni cam 20 de cazuri pe luna
Asa ca fratilor jucati-va.....pana va prinde!!! :wink:

Nu orice remorca de orice fel ci orice remorca (sau rulota) cu masa maxima autorizata ce depaseste 750 kg, respectiv care nu este incadradata ca fiind remorca usoara.

Atasarea unei remorci usoare (adica una la care MMA este mai mica sau egala cu 750 de kg) nu schimba incadrarea in categorie. Valabil pentru categoriile B, C, D.

Tie ti s-a facut dosar penal pentru ca MMA a remorcii depasea 750 de kg iar suma MMA ale autov tragator si remorcii depasea 3.500 kg.

Daca remorca ta ar fi avut MMA sub 750 de kg putea sa conduci cu categ B un ansamblu de pana la 4250 de kg (maxim 3500 kg pt. autov de cat. B cu un max de 750 de kg pentru o remorca).

Nu conteaza daca remorca sau masina sunt incarcate sau nu si nici masele proprii.

Paul Petrescu
Membru forum
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 20 Feb 1968

Mesaj de Paul Petrescu » 19 Dec 2007, 13:30

Am cautat pe forum raspunsul la nelamurirea mea dar nu am gasit...
Fiind incepator, o intrebare de incepator :oops: :
Ce inseamna MASA PROPRIE?
La masa proprie se iau in calcul butelie, apa din rezervoare, acumulator, cort, etc sau calculul este facut fara dotarile standard?

Multumesc
VW B7 + LMC 390
0740131141
Respect

Petrescu Eugen
Membru forum

Mesaj de Petrescu Eugen » 19 Dec 2007, 13:35

Cu dotarile standard si plinurile facute.
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Sandu Toma
Membru forum

Mesaj de Sandu Toma » 12 Ian 2008, 12:12

Cam asa raspunde Politia Romana la intrebarea ”unde se poate face scoala pentru categoria BE ”
Atașamente
12303_sandu_toma 2.doc
(33.5 KiB) Descărcat de 138 ori
Orice problema are o rezolvare practica

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 12 Ian 2008, 12:51

Raspuns de militian! :) Faci ptr C+E desi n-ai camion!!! Dar poate iti iei!!! :D

Ionita Bogdan
Membru forum

Mesaj de Ionita Bogdan » 12 Ian 2008, 13:34

Nu cred ca face nimeni scoala BE in tara aceasta. Cel putin nu in Bucuresti. Mie mi s-a spus la o scoala ca daca vreau, sa-mi pun pe masina dubla comanda , sa-mi cumpar o remorca ordinara si poate sa gasesc un instructor care sa vrea sa ma ajute. ALTFEL NU :!:
Eu va recomand totusi sa faceti C+E.

Cu stima
Bogdan Ionita

Catalin Carata

Categ E

Mesaj de Catalin Carata » 12 Ian 2008, 18:20

In Olanda poti plati 350 euro la ANWB (un fel de ACR) si obtii categoria E. Ptr romani e mai dificil ca ti se va schimba si permisul...deci trebuie sa ai domiciliul in Olanda. Daca ai pe cineva acolo care vrea sa te ajute se rezolva foarte simplu. Cateva ore de conducere cu remorca si apoi un examen usor...mult mai usor ca la noi.

Constantin Curelea
Membru fondator

Mesaj de Constantin Curelea » 12 Ian 2008, 19:09

Raspunsul lui bender este cel corect si complet.
Atentie la MMA atat a tractorului cat si a remorcii(rulotei)
Daca MMA este de max 750 kg ea se poate atasa fara probleme autov. din cat B, C si D fara sa fie necesar permis E.
Daca MMA a remorcii este mai mare decat 750 kg ea se compara cu masa proprie a vehiculului tragator pe care nu are voie sa o depaseasca.
Pentru PC de categoria B, ansamblul, cu conditia anterioara indeplinita, nu trebuie sa depaseasca 3500 kg.
Daca este depasita masa totala de 3500 kg si MMA a remorcii este mai mare de 750 kg este necesar PC cat B+E.

Este infractiune conducerea unui vehicul sau ansambluri de vehicule de alta categorie decat poseda conducatorul.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !

tarzan

Mesaj de tarzan » 17 Ian 2008, 15:48

Are cineva idee daca, pentru a obtine un permis auto categoria C+E, trebuie mai întâi sa dam examen si pentru C, sau se poate trece direct de la B la C+E? Va multumesc anticipat.

Raspunde