Astăzi este 20 Ian 2021, 02:24
TAXA AUTO inmatriculare TIMBRUL DE POLUARE
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
- Lupu Ciprian
- Membru CD
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 06 Iun 1979
TAXA AUTO inmatriculare TIMBRUL DE POLUARE
O veste buna !
Astazi s-a votat in parlament in unanimitate eliminarea unor taxe printre care si timbrul de poluare .. aviz celor care doresc sa inmatriculeze autorulote.
Se pare ca deficitul bugetar care se creaza prin scoaterea taxei de poluare la inmatr. de vehicule , se va compensa prin majorarea tarifului la combustibil cu 2 ron la 40-50L ( la un plin) .
Legea urmeaza sa ajunga la presedintele Iohanis pt. promulgare .
Daca vom continua cu discutii pe aceasta tema, va rog sa faceti refeire doar la taxa si la inmatriculari , forumul nostru fiind apolitic , la fel si Asociatia ClubRV care detine acest forum .
Am scris acest lucru pt ca am vazut pe un forum de automobilisti injurături la adresa lui Tariceanu sau a altora sau pe facebook discutii mutate spre zona de politic... ceea ce nu ne dorim aici...
http://www.capital.ro/timbrul-de-mediu- ... ntari.html
Astazi s-a votat in parlament in unanimitate eliminarea unor taxe printre care si timbrul de poluare .. aviz celor care doresc sa inmatriculeze autorulote.
Se pare ca deficitul bugetar care se creaza prin scoaterea taxei de poluare la inmatr. de vehicule , se va compensa prin majorarea tarifului la combustibil cu 2 ron la 40-50L ( la un plin) .
Legea urmeaza sa ajunga la presedintele Iohanis pt. promulgare .
Daca vom continua cu discutii pe aceasta tema, va rog sa faceti refeire doar la taxa si la inmatriculari , forumul nostru fiind apolitic , la fel si Asociatia ClubRV care detine acest forum .
Am scris acest lucru pt ca am vazut pe un forum de automobilisti injurături la adresa lui Tariceanu sau a altora sau pe facebook discutii mutate spre zona de politic... ceea ce nu ne dorim aici...
http://www.capital.ro/timbrul-de-mediu- ... ntari.html
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
-
- Membru asociat
- Data nasterii: 03 Feb 1967
Re: TAXA AUTO inmatriculare TIMBRUL DE POLUARE
Includerea in pretul combustibilului a ,,timbrului de mediu" imi pare mult mai ,,umana".Probabil s-a constatat ca un ,,2 lei la un plin" va aduce mult mai multi bani la buget .
In fine,motivele sau interesele lor nu ma intereseaza ...pe mine ma intereseaza daca imi dau inapoi taxa platita la inmatricularea masinii.Daca DA,ok .Asa ar fi corect pt ca altfel ar insemna sa platesc de doua ori aceeasi taxa,o data cash ..o data cu taraita.
In fine,motivele sau interesele lor nu ma intereseaza ...pe mine ma intereseaza daca imi dau inapoi taxa platita la inmatricularea masinii.Daca DA,ok .Asa ar fi corect pt ca altfel ar insemna sa platesc de doua ori aceeasi taxa,o data cash ..o data cu taraita.
- pirvuhoratiu
- Membru forum
- Data nasterii: 16 Apr 1964
Taxa specială pentru autoturisme (1 ianuarie 2007- 30 iunie 2008), taxa de poluare pentru autovehicule (1 iulie 2008-12 ianuarie 2012) sau pentru emisiile poluante (13 ianuarie 2012-14 martie 2013) se pot recupera printr-o cerere depusă la ANAF și se restituie în termen de cinci ani(20% pe an) plus dobanda legală.
Timbrul de mediu, declarat nelegal de Curtea Europeană de Justiție în iunie 2016, care se achită din 2013, se recuperează doar prin instanțele judecătorești în max 6 luni, cu avantajul că se restituie integral, la care se adaugă dobânda legală.
Sunt curios ce taxă vor mai inventa după alegerile din decembrie!
Timbrul de mediu, declarat nelegal de Curtea Europeană de Justiție în iunie 2016, care se achită din 2013, se recuperează doar prin instanțele judecătorești în max 6 luni, cu avantajul că se restituie integral, la care se adaugă dobânda legală.
Sunt curios ce taxă vor mai inventa după alegerile din decembrie!
VW passat TDI 4motion + Hymer Eriba Nova 392
0723909090 e-mail god_guard@yahoo.com
-
- Membru asociat
- Data nasterii: 03 Feb 1967
Stiam asta.La una din masini insa,taxa a fost platita acum 4-5 luni,asa ca pana la data intrarii in vigoare (ma indoiesc de asta )recuperare numai cu hotarare judecatoreasca.Dupa intrarea in vigoare a suspendarii ma intereseaza.
- pirvuhoratiu
- Membru forum
Taxa actuală(de mediu) nu se va mai aplica de la data intrării in vigoare a propunerii legislative, adică cel mai probabil de la 1 ian 2017.
Dacă taxa a fost plătită acum 4-5 luni, aceasta nu intră sub incidența restituirii prin simpla cerere depusă la ANAF, deci nu se poate recupera decât prin acțiune în instanță!
E foarte puțin probabil ca în cuprinsul noii legi să se facă referire la restituirea taxei de mediu.
Eu am preferat o acțiune în instanță pentru înmatriculare fără plata taxei de mediu.
Dacă taxa a fost plătită acum 4-5 luni, aceasta nu intră sub incidența restituirii prin simpla cerere depusă la ANAF, deci nu se poate recupera decât prin acțiune în instanță!
E foarte puțin probabil ca în cuprinsul noii legi să se facă referire la restituirea taxei de mediu.
Eu am preferat o acțiune în instanță pentru înmatriculare fără plata taxei de mediu.
- pirvuhoratiu
- Membru forum
De la 1 februarie 2017 se pot inmatricula toate autovehiculele FARA plata timbrului de mediu.
Programarea inmatricularilor on-line in Bucuresti a ajuns la data de 23.02.2017 iar in jud. Ilfov la 06.02.2017!
Programarea inmatricularilor on-line in Bucuresti a ajuns la data de 23.02.2017 iar in jud. Ilfov la 06.02.2017!
- Laur Stanciu
- Membru forum
Pot recupera timbrul de mediu daca a fost platit de cel care mi-a vandut masina?Eu i-am platit c.v timbrului 1300e.
Rover Streetwise,Beyerland Sprinter,Ford Mondeo mk4,tel.0766461536
- Odenie Sergiu
- Membru forum
Nu.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING
Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
- daniel_cojocar
- Membru asociat
- Oras: Timisoara
- Data nasterii: 14 Apr 1976
Atentie tuturor celor care doriti sa inmaticulati o masina adusa de-afara!
N-ati scapat de ajuns la ANAF!
Trebuie, totusi, ajuns la ANAF pentru a lua un "Certificat in scop de TVA".
Astazi, tocmai m-am desumflat cand am ajuns la politie sa inmatriculez Camperul si... am aflat, cu stupoare, ca mai trebe si un certificat care nu-i mentionat pe nicaieri.
Acest certificat se elibereaza (la Sectorul 1, Bucuresti) dupa 2 zile!
N-ati scapat de ajuns la ANAF!
Trebuie, totusi, ajuns la ANAF pentru a lua un "Certificat in scop de TVA".
Astazi, tocmai m-am desumflat cand am ajuns la politie sa inmatriculez Camperul si... am aflat, cu stupoare, ca mai trebe si un certificat care nu-i mentionat pe nicaieri.
Acest certificat se elibereaza (la Sectorul 1, Bucuresti) dupa 2 zile!
Dacia Duster 4x4 1.5 Dci 110 (sau 135) C.P.
Rulota: Fendt Saphir 470, 2001
Fiat Ducato MAXI cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
-
- Membru forum
- Data nasterii: 28 Sep 1979
Acel certificat trebuie pentru persoane fizice?
- Maria Holom
- Membru asociat
- Oras: PLOIESTI
- Data nasterii: 11 Apr 1958
Da, trebuie. Noroc cu precizarea lui Daniel Cojocar, caruia ii multumesc. Vineri sunt programata la politie si astazi m-am dus imediat la ANAF . Si la Ploiesti tot in doua zile se elibereaza.
L-am intrebat pe functionar care e rostul acestui certificat, daca eu, persoana fizica, am luat masina tot de la o persoana fizica .
Stiti ce mi-a raspuns ?
Ca se fac multe "smenuri" cu TVA-ul.
Cum asa ?
L-am intrebat pe functionar care e rostul acestui certificat, daca eu, persoana fizica, am luat masina tot de la o persoana fizica .
Stiti ce mi-a raspuns ?
Ca se fac multe "smenuri" cu TVA-ul.
Cum asa ?
Camper HOBBY TOSKANA 650 FLC-Fiat Ducato 130 Multijet 2,3 D - 2008 tel. 0721280119
- daniel_cojocar
- Membru asociat
- Oras: Timisoara
- Data nasterii: 14 Apr 1976
Raspunsul este afirmativ!
Eu sunt persoana fizica si informatia am furnizato din intamplarea mea de azi (dupa cum am si mentionat)
Eu sunt persoana fizica si informatia am furnizato din intamplarea mea de azi (dupa cum am si mentionat)
Dacia Duster 4x4 1.5 Dci 110 (sau 135) C.P.