Astăzi este 06 Iun 2023, 08:57

Verificare rulota inaintea achizitionarii

topicuri de informare

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Niky Radu
Membru forum

Verificare rulota inaintea achizitionarii

Mesaj de Niky Radu » 11 Apr 2017, 22:14

Un coleg pe un alt forum a facut aceasta postare, imi permit sa o postez si aici pentru ca si eu am facut un comentariu ulterior...Un coleg a cerut o vizionare in Arad recent si am decis sa cunoasteti si voi aceste aspecte

[quote author=Mario link=topic=621.msg4039#msg4039 date=1490854955]
Deschid acest subiect pentru a atrage atentia celor interesati de achizitionarea unei rulote. Cum in tara au aparut tot mai multe rulote si acestea sunt aduse de diferite persoane mai mult sau mai putin oneste trebuie avut grija la achizitionare.Problemele principale care sunt la rulote pot fi diverse

Cea mai grava problema am intalnit-o cu o rulota cumparata de la Pecica sau Arad cum le place sa spuna multora care vand in acea zona.Un prieten a vrut o rulota de la comerciantii respectivi care sunt de altfel foarte numerosi. Rulota cu toate ca nu este intr-o stare perfecta era la un pret echitabil. Surpriza mare a aparut in momentul prezentarii rulotei la RAR, moment in care dupa efectuarea serviciilor a venit vestea ca rulota are probleme si ca urmare nu poate fi facuta carte de identitate.

Rulota respectiva mai fusese dusa la RAR de catre cel care a vandut-o si datorita unei probleme la seria de sasiu care a fost considerata neconforma de catre RAR, rulota a fost blocata in sistem. Vanzatorul nu a spus nimic in legatura cu aceasta si cand a fost intrebat zicea ca el avea nevoie de bani si a mintit. De atunci minte in continuare ca rezolva treaba chiar ca sa rezolvat dar este la fel de o luna si jumatate. In momentul in care sa incercat returnarea rulotei a spus ca asa este in afaceri mai si pierzi. A spus ca sa duca rulota inapoi si dupa ce o vinde ii da banii ca pana atunci nu are de unde. Cand prietenul meu a vorbit cu cei de la RAR a fost informat ca nu este primul caz ca sunt destui care au avut probleme cu rulotele cumparate de la respectivii comercianti.

Alt caz a fost chiar cineva din zona Arad care cumparase o rulota tot din Pecica si care nu avea serie de sasiu pansonata nicaieri. L-a pus sa caute o placuta pe sasiu in cazul in care rulota este mai veche si are doar tablita si nu este pansonata, dar nu exista nici asa ceva. Si el a avut probleme si nu vrea nimeni sa efectuaze serviciile RAR pentru acea rulota.

Se minte in legatura cu anul de fabricatie si rulota se prezinta cu an mult mai nou. Este o problema de care se lovesc multi si care dupa cumparare s-au trezit ca rulota este mai veche cu cativa ani.

Infiltratii, lovituri sau podele cu probleme, mascate de catre vanzatori. Am intalnit rulote cu podele decupate si inlocuite cu OSB sau te miri ce alt material peste care a fost aplicat parchet sau mocheta noua sa fure ochiul cumparatorului. Pereti intregi plini de apa de care vanzatorul nu a spus nimic sau a incercat sa mascheze defectul prin diferite metode.

In speranta ca cei interesati de o rulota pot fi ajutati de aceste patanii si cei care au mai avut de a face cu asa ceva pot sa ne spuna ce au patit ei sau altii .
[/quote]

[quote author=Niky Radu link=topic=621.msg4061#msg4061 date=1490877464]
Am studiat si eu cazul vanzatorilor de la Pecica, Arad. Toti sunt tigani, analfabeti, angajeaza un dealer pentru a le face poze si sa zica cateva vorbe in descriere ca sa le publice anunturile. [member=41]Mario[/member] mi-a intarit convingerea cu ce a descris el mai sus. In Anglia furtul rulotelor este sport national. Ei vand rulotele aici in euro , ca valoare vorbind , cu pretul in lire cu care se vand acolo, e imposibil, mai costa drumul cel putin 800-1000 euro. Eu le suspectez ca sunt furate, indiciul cu rulote si modificari la serie sau fara , serie stearsa de tot , ma face sa fiu sigur ca ele au fost furate. Prima preocupare cand cumperi o rulota este sa verifici integritatea seriei de pe sasiu, la rulotele englezesti sunt pansonate pe toate geamurile si pe sasiu, trebuie sa cunosti decodarea VIN-ului pentru a afla anul de fabricatie adevarat si daca corespunde cu cel al vanzatorului. Consider ca nu toate ar fi furate, unele sunt apropiate de adevar ca pret, dar eu am o vorba... Nu exista rulote la pret de chilipir ci doar niste cotete ieftine !
https://www.autovit.ro/anunt/alta-ID7Gk ... 5606d54f45
Din 2006 in Anglia o rulota costa in jur de 5000-6000 de lire, nici in Olanda nu gasesti la acest pret
[/quote]
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Elddis 2000
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978 telekom

Nastase Cornel
Membru forum
Oras: Buftea
Data nasterii: 13 Dec 1976

Re: Verificare rulota inaintea achizitionarii

Mesaj de Nastase Cornel » 14 Apr 2017, 00:05

Foarte interesant si util ce spuneti dumneavoastra.Sper sa se adune cat mai multe informatii de acest fel aici.

Sorin.Sibiceanu
Membru forum
Oras: ora
Data nasterii: 21 Mar 1908

Re: Verificare rulota inaintea achizitionarii

Mesaj de Sorin.Sibiceanu » 14 Apr 2017, 18:34

Salut , eu mai nou fiind in cautare de rulota am sunat la acesti hotomani care mi-au facut capul caalendar ca ei au cele mai bine si mai ieftine rulote .
M-am lasat pagubas cu aceste cazane si am sunat la alt dealer de rulote englezesti din Timisoara care in momentul in care a raspuns la telefon m-a intrebat daca nu am vrut cumva sa sun la Pecica .
Omul m-a avertizat din start de aceste rulote din Arad ceea ce inseamna ca pe acolo a inceput sa se duca vestea ca sant mari samsari..

Mare atentie la ce cumparati...

Trimis de pe al meu NEM-L21 folosind Tapatalk
Dacia Duster 4x4 + Fendt Karaat 470TF
Tel: 0766652014

Raspunde