Astăzi este 06 Iun 2023, 09:29
Cu husa sau fara husa pe rulota ?
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
- Radu Vaida Muntean
- Membru forum
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 01 Iul 1978
Cu husa sau fara husa pe rulota ?
Buna ziua.
Am citit mai multe lucruri despre husele pentru rulota si/sau autorulota.
Nu am reusit sa ma dumiresc daca acum ca nu mai am garaj unde sa tin rulota, sa-mi iau o husa pentru rulota sau sa nu-mi iau !
Am vazut ce ati scris despre cum trebuie sa fie o husa, ca musai trebuie sa fie dedicata, ca rspira, etc., dar nu pot sa nu-mi pun intrebarea oare cum e mai bine sa o tin vara, nu se incinge sub husa de se coace !?
Cum e mai bine sa o tin iarna cand sta zapada pe ea cate un metru ?
Am citit mai multe lucruri despre husele pentru rulota si/sau autorulota.
Nu am reusit sa ma dumiresc daca acum ca nu mai am garaj unde sa tin rulota, sa-mi iau o husa pentru rulota sau sa nu-mi iau !
Am vazut ce ati scris despre cum trebuie sa fie o husa, ca musai trebuie sa fie dedicata, ca rspira, etc., dar nu pot sa nu-mi pun intrebarea oare cum e mai bine sa o tin vara, nu se incinge sub husa de se coace !?
Cum e mai bine sa o tin iarna cand sta zapada pe ea cate un metru ?
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
- Terecoasa Adrian
- Membru forum
- Oras: Busteni
- Data nasterii: 24 Mai 1979
Re: Cu husa sau fara husa pe rulota ?
Ideal este ca in lipsa unui garaj daca tinem mult la rulota noastra sa o protejam sub o husa exact pe dimensiunile rulotei daca este posibil este indicat una dedicata pentru rulote care are anumite caracteristici si anume nu permite trecerea apei prin ea dar in acelasi timp permite ventilarea sub husa,daca nu ne permitem una atunci trebuie sa verificam atent masticarea/siliconarea rulotei pentru a nu permite apei de ploaie sa se infiltreze la structura de lemn a rulotei,la modelele mai noi de rulote/autorulote din anii 2015-2017 a anumitor producatori nu trebuie sa ne mai facem griji referitoare la o etansare perfecta si la infiltratii deoarece peretii au structura de poliacril(un fel de pvc,derivat chimic al plasticului)la cele mai vechii avem poliacril la toata suprastructura de acoperis iar la autorulote partea de alcov,la unele modele chiar toata suprastrustura acoperisului.Revenim la husa la care mai trebuie sa mai adaug in afara de protectia de apa de ploaie,ea mai protejeaza si de razele solare,de excremente ale pasarilor,de grindina,de crengi care sunt miscate de vant si care ne pot zgaraia vopseaua rulotei sau ferestrele ,nu permite formarea de acel muschi(verdeata)sau mizerie care se depune pe fiecare ornament in partea de sus a lui sau in jurul ferestrelor,verdeata care este prezenta pe rulotele neprotejate cu husa,deci din punctual meu de vedere husa merita toti banii,mai ales ca o folosim destul de multi ani.
Rulota Swift Corniche 14/4 tractata de Dacia Logan Mcv 1,6 16v
Terecoasa Adrian,Tel:0726605247
E-mail:terecoasa_adrian@yahoo.ro
Terecoasa Adrian,Tel:0726605247
E-mail:terecoasa_adrian@yahoo.ro
- Radu Vaida Muntean
- Membru forum
Multumesc pentru parere.
Deci si vara cat si iarna !
Deci si vara cat si iarna !
Weinsberg 500 FDK (2015)
- daniel_cojocar
- Membru asociat
- Oras: Timisoara
- Data nasterii: 14 Apr 1976
Am husa la rulota din 2013 si pot spune urmatoarele:
1. Iarna 2013-2014 am tinut rulota sub prelata dedicata (achizitionata de noua de la exis) iar in vara, cand am dat prelata jos, rulota era impecabila.
2. Din vara lui 2014 (cand am dat prelata jos) si pana in toamna lui 2015 nu am mai pus prelata pe rulota (lenea... cucoana mare!). Rulota a fost plina de mizerie/frunze/crengi atat la partea superioara cat si pe lateral. Cand plecam cu ea de unde o tin aveam ceva de curatat la ea.
3. In toamna lui 2015 am montat la loc prelata si... acum am rulota curata! Am dat jos prelata de cate ori am plecat cu rulota si am pus-o inapoi cand am revenit. Dupa cateva "antrenamente" se monteaza repede toata prelata!
As mai pune un avantaj pe care l-am avut eu! Pe timp de iarna, cand nu ma plimbam cu rulota dar ieseam la ea cate un weekend pe luna, am observat faptul ca incalzirea si mentinerea caldurii erau mult mai benefice cunprelata pusa decat fara ea.
PS: Rulota mea sta parcata la Rasnov!
Trimis de pe al meu P024 folosind Tapatalk
1. Iarna 2013-2014 am tinut rulota sub prelata dedicata (achizitionata de noua de la exis) iar in vara, cand am dat prelata jos, rulota era impecabila.
2. Din vara lui 2014 (cand am dat prelata jos) si pana in toamna lui 2015 nu am mai pus prelata pe rulota (lenea... cucoana mare!). Rulota a fost plina de mizerie/frunze/crengi atat la partea superioara cat si pe lateral. Cand plecam cu ea de unde o tin aveam ceva de curatat la ea.
3. In toamna lui 2015 am montat la loc prelata si... acum am rulota curata! Am dat jos prelata de cate ori am plecat cu rulota si am pus-o inapoi cand am revenit. Dupa cateva "antrenamente" se monteaza repede toata prelata!
As mai pune un avantaj pe care l-am avut eu! Pe timp de iarna, cand nu ma plimbam cu rulota dar ieseam la ea cate un weekend pe luna, am observat faptul ca incalzirea si mentinerea caldurii erau mult mai benefice cunprelata pusa decat fara ea.
PS: Rulota mea sta parcata la Rasnov!
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
- Aurelian Zarnescu
- Membru forum
O husa dedicata am pus si eu pe rulota in toamna anului trecut.
Plusuri:
-apa si murdaria nu patrund prin ea;
-zapada parca nu are aderenta pe materialul din care este facuta;
-vara respinge razele UV care au efect distructiv asupra caroseriei.
Minusuri:
-usoara tendinta de matuire a caroseriei.
Plusuri:
-apa si murdaria nu patrund prin ea;
-zapada parca nu are aderenta pe materialul din care este facuta;
-vara respinge razele UV care au efect distructiv asupra caroseriei.
Minusuri:
-usoara tendinta de matuire a caroseriei.
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450
E-mail:
aurelianz74@yahoo.com
Telefon mobil:
0740 126 956
E-mail:
aurelianz74@yahoo.com
Telefon mobil:
0740 126 956
-
- Membru forum
- Oras: Brasov
- Data nasterii: 11 Sep 1958
Inseamna ca ati facut gaura la hornul sobei. Sau aveti evacuarea gazelor sub rulota?daniel_cojocar scrie:Pe timp de iarna, cand nu ma plimbam cu rulota dar ieseam la ea cate un weekend pe luna, am observat faptul ca incalzirea si mentinerea caldurii erau mult mai benefice cunprelata pusa decat fara ea.
Si eu am husa si o folosesc tot timpul. O am de cativa ani si inca se tine bine. Am si modificat-o si am pus un fermuar la usa, ca sa pot intra in rulota fara sa dau husa jos. Consider ca toate avantajele husei s-au scris deja.
Dar trebuie sa aveti grija sa fie bine intinsa, caci altfel se freaca si matuieste vopseaua.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Buna ziua tuturor, sunt nou si pe forumul acesta si nou posesor de rulota. Inclin sa cred ca orice tip de prelata pusa pe rulota mai mult dauneaza decat protejeaza. Consider ca cel mai bine e sa stea sub un acoperis sa fie ferita de razele de soare care practic o distruge. Prelata o matuieste foarte tare.
- daniel_cojocar
- Membru asociat
- Oras: Timisoara
- Data nasterii: 14 Apr 1976
Gaura in husa peste care am venit cu o garnitura de cos si cu un inaltator pentru cos (pentru zapada mai mare.Radu Pascu scrie: Inseamna ca ati facut gaura la hornul sobei. Sau aveti evacuarea gazelor sub rulota?
Asa este, husa trebuie intinsa foarte bine... din toate cele 4 chingi si 4 carlige de colturi
Duster 4x4 1.5 Dci
- Valentin Purcarea
- Membru forum
- Data nasterii: 27 Oct 1979
Singurul lucru negativ pe care-l vad este ca, husa poate ascunde surprize!
Dacia Logan 1.5DCi + HOBBY CLASSIC 350
De cam 1 saptamana am pus peste rulota din dotare o parasuta nou nouta, azi am cercetat rulota sa vad cum se prezinta. Lateralele nu sunt in contact cu ea, doar partea superioara, sta pe plafon. Am asezat-o si o tin departata de rulota cu ajutorul snururilor parasutei, arata ca un fluture cu aripile deschise. Circula foarte bine aerul pe langa ea, ramane aerisita, deocamdata nu vad nicio urma de zgarieturi fine cauzate de vant.
- Radu Vaida Muntean
- Membru forum
In concluzie :
-daca nu ai un garaj acoperit husa de rulota protejaza rulota de apa si mai ales de razele soarelui
-este foarte greu de pus pe rulota intr-o singura persoana. Daca iesi cu rulota la doua saptamani nu prea are ros sa te chinui sa o pui. E ok sa o pui pentru sezonul de iarna daca nu iesi iarna cu rulota. Ma gandesc ca la iarna va fi un calvar sa o pun si sa o scot cu zapada pe ea si inghetata. Poate cu timpul o sa capat o mai buna tehnica de a o instala si nu mi se mai va parea asa complicat ca acum.
Atasat cateva poze ale rulotei "ambalata".
-daca nu ai un garaj acoperit husa de rulota protejaza rulota de apa si mai ales de razele soarelui
-este foarte greu de pus pe rulota intr-o singura persoana. Daca iesi cu rulota la doua saptamani nu prea are ros sa te chinui sa o pui. E ok sa o pui pentru sezonul de iarna daca nu iesi iarna cu rulota. Ma gandesc ca la iarna va fi un calvar sa o pun si sa o scot cu zapada pe ea si inghetata. Poate cu timpul o sa capat o mai buna tehnica de a o instala si nu mi se mai va parea asa complicat ca acum.
Atasat cateva poze ale rulotei "ambalata".
Weinsberg 500 FDK (2015)
-
- Membru forum
- Oras: Brasov
- Data nasterii: 11 Sep 1958
La mine durează 10-15 minute. O leg cu o frânghie de partea din faţă, arunc frânghia peste rulotă din spate în faţă şi apoi o trag în faţă. În același timp, din spate, dirijez lateralele st-dr. Când a ajuns în faţă o dezleg şi o ancorez sub rulotă.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570